به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، همزمان با ایام ولادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری(س) گفتمان دینی سیره حضرت زینب(س) در دبیرستان فاطمه زهرا(س) کاشان برگزار شد.
حجتالاسلام حسن صنعتکارفر، کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی کاشان در این مراسم با تبریک سالروز ولادت عقیله بنیهاشم و روز پرستار، با تبیین معنای عقیله در عرب، اظهار کرد: حضرت زینب(س) در عین اینکه دارای ابعاد شخصیتی متعدد و والایی بودند، از عقل و خردمندی بسیار بالایی نیز برخوردار بود و به این خاطر است که ایشان را عقیلة العرب و یا عقیله بنی هاشم مینامند.
وی افزود: راز این شهرت حضرت زینب(س) باید درسآموز زنان و دختران امروز جامعه باشد، چرا که عقیله صیغه مبالغه است و تسلط انسان بر عقل را میرساند.
استاد گفتمان دینی اداره تبلیغات اسلامی کاشان با اشاره به اینکه اگر به سیره حضرت زینب(س) دقت شود، تمام زندگی آن مخدّره بر اساس عقل بوده بیان کرد: حضرت زینب(س) اگر در شرط ضمن عقل با عبدالله جعفر همراهیاش با امام حسین(ع) را مطرح میکند کاملا مبتنی بر عقل است نه اینکه صرفاَ یک کار احساساتی باشد، چرا که زینب کبری(س) همراهی امام زمانش را مبتنی بر عقل میداند.
حجتالاسلام صنعتکارفر در ادامه به حدیث عقل و جهل در کتاب کافی اشاره کرد و جنود عقل و جهل را مقابل یکدیگر دانست و گفت: شیطان همیشه در صدد است تا بتواند دست انسان را از دست خدا و اهل بیت(ع) جدا کند و این مسئله با زوال عقل همراه است.
کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی کاشان بیان کرد: اگر انسان عاقل نباشد قسم شیطان را هم باور میکند و از حیات بهشتی هبوط میکند. آنچه که شخصیت بزرگوار و حفظ عفت ایشان را برجستهتر میسازد این است که زینب(س) حتی با وجود به دوش کشیدن سختترین مرارتهای بشری، هرگز دست از راه جد و مادر بزرگوارشان در امر حفظ حجاب نکشید.
وی افزود: حضرت زینب(س) با حفظ عفاف خود به الگویی مثالزدنی برای عفت زن مسلمان تبدیل شده است.