کد خبر: 2900195
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان:

تعبیر خداوند از فساد در زمین استفاده نابجا از منابع طبیعی است

کانون خبرنگاران نبأ/ روح‌الله باقری: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: تعبیر خداوند در قرآن کریم از فساد در زمین و آب‌ها که در سوره مبارکه روم آمده است، می‌تواند استفاده نابجا از منابع طبیعی باشد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، اکبری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان و مدیر طرح آمایش سرزمین استان اصفهان در حاشیه نشست آمایش سرزمین شهرستان کاشان با اشاره به عبارت «ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت ایدی الناس» در آیه 41 سوره روم، عنوان کرد: تعبیر خداوند در قرآن کریم از فاسد در زمین و آب‌ها می‌تواند استفاده نابجا از منابع طبیعی باشد.

مدیر طرح آمایش سرزمین استان اصفهان، میزان انطباق برنامه‌های اجرائی هر کشور با مبانی و مطالعات جامع آمایش سرزمینی را یکی از شاخص‌ها و معیارهای توسعه یافتگی دانست و اظهار کرد: طرح آمایش سرزمینی استان اصفهان از سال 90 پایه‌ریزی شد و بیش از 130 استاد از چهار دانشگاه اصفهان درگیر فعالیت شدند که حاصل آن 14 هزار و 800 صفحه اطلاعات غنی آمایشی از سطح استان اصفهان است.

مدیر طرح آمایش سرزمین استان اصفهان با اشاره به اینکه طی این طرح، استان اصفهان به 4 هزار و 518 بلوک به ابعاد 5 کیلومتر در 5 کیلومتر تقسیم شد، گفت: نتایج به دست آمده از این آمایش نشان می‌دهد کلیه فعالیت‌های بخش کشاورزی در بخش غربی استان واقع شده است.

وی با اشاره به ضرورت توجه به بحث آمایش سرزمین و آشنایی با مفاهیم بنیادی و کارکردهای توسعه‌ای آن، گفت: آمایشی قابل قبول و استناد است که برنامه مدونی از دل آن استخراج شود. اکبری با اشاره به اینکه در این طرح، استان به 7 بخش و 9 فرابخش تقسیم شده تصریح کرد: پهنه‌بندی استان بر اساس مناطق همگن و بر اساس توان محیطی سرزمین، ایجاد بستر و فضای آمایش سرزمین، فراهم کردن بستر و فضای توسعه متوازن از جمله دستاوردهای این طرح است.

استاد دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های طرح آمایش سرزمینی، فعالیت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی استان کاملا مطلوب نیست، تأکید کرد: یکی از مهمترین مشکلات حوزه فرهنگی این است که در بین دستگاه‌های فرهنگی، دغدغه مشترکی وجود ندارد و این مسأله برنامه‌ریزی برای رفع آسیب‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

اکبری افزود: وقتی برای حل مشکلات فرهنگی، اتفاق نظر وجود نداشته باشد، خروجی مثبتی از فعالیت‌ها نخواهیم داشت. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان، رسیدن به اهداف و آرمان‌های سند چشم‌انداز توسعه کشور را نیازمند تلاش بیشتر مسئولان دانست و عنوان کرد: تنها راه رسیدن به سند چشم انداز، اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر علم و دانش و آگاهی است.

وی گفت: یکی از مشکلات فعلی جامعه این است که تاکنون نتوانسته‌ایم دانش و تجربه را با هم جمع کنیم و اگر این امر محقق شود، بسیاری از مشکلات در حوزه‌های مختلف همچون صنعت حل خواهد شد.

مدیر طرح آمایش سرزمینی استان اصفهان با اشاره به تقسیم‌بندی چهار منطقه متراکم مرکزی(اصفهان و خمینی شهر)، شمالی(کاشان و آران و بیدگل)، جنوبی(شهرضا و سمیرم) و غربی(گلپایگان و خوانسار) در طرح آمایش سرزمینی استان اصفهان تصریح کرد: از 14 صنعت با فناوری برتر، 12 صنعت در منطقه مرکزی و تنها یک صنعت در منطقه شمالی است.

captcha