کد خبر: 2909700
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴

اوج شکوفایی و حلاوت قرائت قرآن در دوره جوانی اتفاق می‌افتد

گروه فعالیت‌های قرآنی: امام جمعه زنجان با بیان این‌که قشر جوان قرآنی امروز استان باید با قشر نوجوان در سال‌های آتی جایگزین شوند، گفت: شکوفایی صوت و لحن و حلاوت قرائت قرآن کریم در دوره جوانی، در اوج خود قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان پیش از ظهر امروز، 9 اسفند در مراسم اختتامیه مسابقات قرآنی «تلاوت» و «تسنیم» در زنجان، با اشاره به این‌که استان زنجان در حوزه فعالیت‌های قرآنی از ظرفیت بالایی برخوردار است، گفت: نهادهایی همچون ادارات‌کل اوقاف و امور خیریه، تبلیغات اسلامی و فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های قرآنی، معین یکدیگر هستند.
وی افزود: نباید با آمارهای نادرست زمینه‌ای ایجاد کنیم که برداشت‌های نادرستی نیز از جامعه قرآنی استان وجود داشته باشد، چراکه بر اساس برخی آمارها، امروز باید همه مردم زنجان حافظ یا قاری قرآن باشند، اما در عمل با حد مطلوب فاصله زیادی داریم.
امام جمعه زنجان با تأکید بر این‌که مهاجران و اصحاب «سکو»، بیشتری حاملان قرآن کریم در دوران پیامبر اکرم(ص) را دارا بودند، ابراز کرد: همراهی این افراد با پیامبر اکرم(ص) به حدی بود که در یکی از غزوات بر اساس اسناد تاریخی، 400 حافظ قرآن کریم که همگی جزو مهاجران بودند، به شهدات رسیده و پیامبر اکرم(ص) از این واقعه به شدت اظهار ناراحتی کردند.

مهاجران، عملاً حاملان قرآن کریم در زمان پیامبر اکرم(ص) بودند
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی تصریح کرد: این مهاجران، عملاً حاملان قرآن کریم بودند و نمونه‌های عینی و عملی عاملان به قرآن محسوب می‌شدند، به گونه‌ای که پیامبر اکرم(ص) از میان آنان مبلغان و مدرسان قرآن انتخاب و به نقاط مختلف اعزام می‌کردند.
وی با تأکید بر این‌که با گذشت 37 سال از عمر انقلاب اسلامی، هنوز حرکت‌های قرآنی در حد مطلوب قرار ندارد، اظهار کرد: پناه بردن به قرآن، چاره همه دردهای انسان است و مفهوم عظیم این پناه‌جویی نیز در فهم و و عمل به آیات نورانی قرآن کریم نهفته است.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با بیان این‌که قشر جوان قرآنی امروز استان باید با قشر نوجوان در سال‌های آتی جایگزین شوند، عنوان کرد: از آن‌جایی که شکوفایی صوت و لحن و حلاوت قرائت  قرآن کریم در دوره جوانی، در اوج خود قرار دارد، باید به دنبال تربیت قشر قرآنی جوان آینده از میان نوجوانان امروز باشیم.

آثار و برکات زیادی در محافل خانگی قرآن کریم وجود دارد
امام جمعه زنجان خاطرنشان کرد: امروز آثار و برکات زیادی در محافل خانگی قرآن کریم وجود دارد و به همین دلیل نیز باید به دنبال توسعه هرچه بیشتر این محافل باشیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی ادامه داد: همچنین با تقویت و توسعه اجتماعات قرآنی بانوان، نه تنها در ارتقای سطح بانوان قرآنی کشور مؤثر عمل کرده‌ایم، بلکه پایه‌ای برای انتقال آموزه‌های قرآنی به فرزندان در خانواده‌های قرآنی را نیز به وجود آورده‌ایم.
وی در پایان یادآور شد: باید تلاش کنیم علاوه بر انس با قرآن، انس با اهل بیت(ع) را نیز مورد توجه قرار دهیم، چراکه در این صورت صفای دل افزایش یافته و برکت زندگی نیز زیاد می‌شود.
در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام إذن‌الله خدایی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با اشاره به این که 80 نفر در مسابقات «تلاوت» شرکت کرده بودند، ابراز کرد: این مسابقات در سه سطح شهرستانی، استانی و ملی برگزار شده و متسابقان در رشته‌های قرائت، حفظ 15 جزء و حفظ کل قرآن کریم با یکدیگر به رقابت پرداختند.
وی افزود: همچنین مسابقات استانی «تسنیم» نیز با حضور 60 نفر از همسران و فرزندان کارمندان نهادهای دولتی استان برگزار شده و 110 نماینده زنجان نیز در هفتمین دوره مسابقات سراسری «نورالهدی» شرکت کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان خاطرنشان کرد: در حال حاضر فعالیت‌های قرآنی تبلیغات اسلامی زنجان از طریق 33 مؤسسه قرآنی، 18 خانه قرآن شهری و 31 خانه قرآن روستایی در حال پی‌گیری است.
به گزارش ایکنا، در پایان این مراسم برگزیدگاه مسابقات قرآنی «تلاوت»، «تسنیم»، «نورالهدی7» و طرح قرآنی 1448 در زنجان مورد تقدیر قرار گرفتند.

captcha