به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسن بیادی، نایب رئیس پیشین شورای شهر تهران در نشست خیریه حمایت از بیماران خاص با عنوان آثار «خیر و انفاق و تأثیر آن در جامعه» که امروز 9 اسفند ماه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، هنر یک حکومت را آماده سازی بسترهای مناسب برای خیریه دانست و عنوان کرد: در سراسر جهان حکومتها بسترهای مناسبی را برای انجمنهای خیریه و خیّران فراهم می آورند. بهترین کاری که دولتها میتوانند برای خیریه انجام دهند این است بگذارند خیریهها در دستان مردم باقی بمانند و تنها زمینهها و بسترهای مناسب برای آنها فراهم آورند.
خیر را باید در مقابل شر تعریف کرد
این عضو هیئت امنای موزه قرآن سپس با اشاره به وسعت کارهای خیریه گفت: همچنین لازم است تأکید شود خیر در مقابل شر تعریف میشود، شر یک وجود عدمی دارد این بدین معنی است که آفریده نشده است، پروردگار که خود خیر مطلق است جهان را با خیر خلق کرده است؛ شر زمانی به وجود می آید که خیر نباشد.
وی در ادامه با اشاره به آیه 48 سوره مبارکه المائده «فَاسْتَبِقُوا الخَیْرَاتِ إِلَى الله مَرْجِعُکُمْ. در کارهای خیر از همدیگر سبقت گیرید که بازگشت شما به سوی خداست» گفت: خداوند خود تاکید دارد که باید در کارهای خیر شتاب کنید، اگر خیر به تأخیر افتد ممکن است شر به وجود آید.
بیادی همچنین خیر را هنر مردان و زنان خدا خواند و عنوان کرد: خوشبختانه بیشتر کارهای خیریه توسط بانوان انجام می شود.
کارهای خیریه باید تربیت شود
وی با تأکید بر تربیت کودکان در راستای انجام کارهای نیک گفت: باید کارهای خیر به صورت هنرمندانه در جامعه تربیت شود و از سنین کودکی به افراد آموزش داد که بتوانند در خیّر بودن پیشتاز باشند. این امر باید جزو برنامههای آموزشی هر خانوادهای باشد. وقتی جامعه را به سوی خیر هدایت و تربیت کردیم حتما خداوند توفیق به ما عطا میکند.
کارهای خیر را باید به وسیله هنر زیبا جلوه داد
عضو هیئت امنای رزمندگان غرب تهران تأکید کرد: هیچ خیری به شر منتج نخواهد شد اگرچه خیر باید با برنامه و فکر از طریق مشورت و به صورت هنرمندانه انجام گیرد.
وی ادامه داد: تدبیر و مدیریت و هنر می تواند بسیار مؤثر باشد. با تدبیر میتوان از ظرفیتهایی که وجود دارند برای نیکی کردن و کمک به نیازمندان استفاده کرده و به وسیله هنر آن را زیبا جلوه داد.
بیادی با اشاره به سخن شاعر فقید لبنانی جبران خلیل جبران که «پرنده دوبال دارد و بالی برای دادن و بالی برای گرفتن»، کار خیر را به بالهای این پرنده تشبیه کرد که دو کار همزمان را انجام میدهد.
خیریه در جامعه مولد است
وی یادآور شد: کارهای خیریه مورد تأیید دین ماست زیرا که در جامعه مولد بوده و ایستایی ایجاد نمیکند.
وی یادآور شد: تا از نزدیکان کسی به بیماری خاص دچار نباشد کسی نمیتواند وضعیت روحی، روانی و مالی خانواده بیمار را درک کند لذا میطلبد تحت هر عنوانی به این بیماران و خانواده های آنان کمک کرد.