کد خبر: 2913052
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۳
سازمان‌های مذهبی زیمبابوه خواستار شدند؛

داعش در لاهه محاکمه شود/ همکاری دولت برای مقابله با نفوذ افراط‌گرایی

شعب خارجی: میزگرد سازمان‌های مذهبی زیمبابوه در محکومیت کاریکاتورهای نشریه «شارلی ابدو» و سربریدن مسیحیان قبطی در لیبی به دست تروریست‌های داعش با حمایت رایزنی فرهنگی کشورمان در این کشور، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 25 تن از رهبران و اشخاص ذی‌نفوذ مسیحی و مسلمان در گردهمایی که به منظور گفت‌وگو درباره انتشار کاریکاتورهای موهن علیه حضرت محمد(ص) در نشریه شارلی ابدو و سر بریدن 21 تن از مسیحیان قبطی مصری در لیبی توسط جنایتکاران داعش، در مسجد آل محمد (ص) حراره انجام شد، شرکت کردند. 
شرکت‌کنندگان در این گردهمایی اقدام نشریه شارلی ابدو و جنایت شنیع و ضدانسانی داعش علیه مسیحیان بی‌گناه مصری را محکوم کردند و هدف این جنایت را مخدوش‌کردن چهره اسلام به عنوان دین صلح دانستند.
رهبران اسلامی از مساجد مختلف و رهبران کلیساهای «آپوستولیک» و «اونجلیکال» تحت عنوان کمیته گفت‌وگوی ادیان دور هم گرد آمدند و اظهار کردند که ترسیم کاریکاتور پیامبر اسلام(ص) توسط نشریه شارلی ابدو در تضاد با اصول، عقاید و آموزه‌های وحیانی کتاب مقدس است.
کشیش مالونگا از شبکه مسیحی «تهیلا»(سازمانی مسیحی که همیشه مخالف هرگونه حمله به دین اسلام است) در این گردهمایی اعلام کرد: آنچه نشریه شارلی ابدو انجام داد، برنامه‌ای شیطانی برای کسب محبوبیت از طریق تخریب اسلام به عنوان دینی مشروع، معتبر و پذیرفته‌شده در سراسر جهان است.
وی ادامه داد: سربریدن 23 مسیحی مصری و ترسیم کاریکاتور موهن از پیامبر اسلام(ص) هر دو نشئت گرفته از افراطی‌گری دینی است که توسط افراد شیطان‌صفت برای تحریک ناآرامی مدنی و بی‌ثبات کردن روحیه هم‌زیستی و اتحاد بین ادیان و ملل مختلف بنیاد نهاده شده است.
مالونگا افزود: مؤسسات بین‌الادیانی به لحاظ اخلاقی برای اتحاد در محکومیت هرگونه افراطی‌گری مذهبی و اشکال مختلف آن مسئول هستند.
وی از دولت‌های سراسر جهان و مؤسسات بین‌المللی درخواست کرد تا احکام و قوانین سخت‌تری علیه جنایتکاران افراطی‌گری مذهبی و اشکال مختلف آن وضع کنند.
در ادامه کشیش ماتیاس سینه، دبیرکل شورای مسیحیان آپوستولیک زیمبابوه، اعلام کرد که به عنوان افراد مسیحی با مسلمانان هم‌دردی می‌کنند و معتقدند که چهره پیامبر اسلام(ص) نباید به دست هیچ انسانی کشیده شود و هر تلاشی در این باره توهین به خداوند باری‌تعالی است.
وی گفت: کاریکاتور مزبور تحریک‌کننده بود و به منظور ایجاد ناآرامی بین پیروان مذاهب مختلف منتشر شد.
ماتیاس سینه در مورد بی‌رحمی داعش در سربریدن مسیحیان قبطی در لیبی اظهار تأسف کرد و داعش را مسئول هزاران جنایت و تجاوز علیه مردم از مذاهب، نژادها و ملیت‌ها که در تضاد با اصول اولیه انسانی است، دانست.
وی ضمن این‌که از جامعه جهانی خواست تا باهم برای توقف جنایات ضدانسانی داعش متحد شوند، بیان کرد: بروز چنین اعمال شنیعی، همبستگی مردم برای محکومیت این حملات ضدانسانی را در پی داشته است.
همچنین شیخ دعا، نایب رئیس شورای عالی امور اسلامی در زیمبابوه، در سخنانی اظهار کرد: حضرت محمد(ص) منشأ انسانیت و ماهیت پیام وی عشق، برادری و هدایت بشر است.
وی توضیح داد که عشق به پیامبر اسلام‌(ص) یکی از بخش‌های ضروری دین اسلام است؛ بنابراین طبیعی است که 5/1 میلیارد مسلمان از انتشار تصاویر موهن پیامبر‌(ص) آزرده شوند.
شیخ دعا از کشورهای غربی، جوامع مدنی و رسانه‌های جهانی خواست به جای اشاعه تفرقه و توهین، فرهنگ احترام متقابل و اتحاد را ترویج دهند و از جامعه بین‌المللی نیز درخواست کرد به گسترش احترام و حفاظت از ارزش‌های دینی و مفهوم جمع‌گرایی بپردازند.
ابراهیم ماتاماندا، از اتحادیه ملی دانشجویان مسلمان زیمبابوه هم در این گردهمایی ضمن محکوم‌کردن انتشار کاریکاتور موهن پیامبر اسلام‌(ص) گفت: چنین اعمالی در اسلام ممنوع است. شارلی ابدو با انتشار این تصاویر موهن شدیداً به اسلام حمله کرد و هدف آن ایجاد ناآرامی بود.
مسلم چارلی، از انجمن جوانان مسلمان زیمبابوه نیز در سخنرانی کوتاه خود ابراز کرد: انجمن وی هرگونه توهین، خشونت و ارعاب را چه از سوی مسلمانان باشد و چه از سوی مسیحیان، محکوم می‌کند.
وی اعلام کرد: با وجود این‌که انتشار این تصاویر مستقیماً برای تحریک مسلمانان صورت گرفته است، اما از سازمان‌های مذهبی درخواست می‌شود تا بیش‌ترین خویشتن‌داری و تحمل را از خود نشان دهند.
کشیش نیاموهاپا از شورای مسیحیان آپوستولیک زیمبابوه هم ضمن محکوم‌کردن توهین به پیامبر اسلام(ص) و این‌که اینگونه اعمال و بی‌احترامی به مقدسات ادیان الهی خلاف آموزه‌های تمامی ادیان است، اظهار کرد: با وجود ادامه اعمال وحشیانه داعش، کماکان سازمان ملل متحد، برای کنترل وضعیت مناطق بحران‌زده اقدامی انجام نمی‌دهد.
شیخ مکوینجا، رییس مرکز اسلامی فاطمه زهرا(س) نیز در ادامه برگزاری این نشست، ضمن بر شمردن انگیزه نشریه شارلی ابدو مبنی بر این‌که هدف از این کار صرفاً تحریک مسلمانان و ایجاد دشمنی میان مسلمانان و مسیحیان است، از هر دو طرف خواست تا با محکوم‌کردن چنین توهین‌هایی، هوشیارانه عمل و از توسل به هرگونه اقدام خشونت‌آمیز پرهیز کنند.
وی همچنین اعمال وحشیانه داعش در لیبی و دیگر مناطق را محکوم و از جهان غرب به عنوان مولد داعش خواست تا مانع این گروه شود.
وی گفت: ابتدا داعش تحت عنوان ارتش آزادی‌بخش سوریه که توسط آمریکا حمایت مالی می‌شد، فعالیت می‌کرد که به داعش تغییر ماهیت داد.
وی از سازمان ملل متحد خواست تا به مناطق بحران‌زده صلح‌بان اعزام کند و قاتلان 21 مسیحی قبطی در لیبی را دستگیر کند.
شیخ مکوینجا همچنین از پیروان تمام ادیان الهی خواست تا برای نبرد علیه این گروه تروریستی با هم همکاری کنند.
وی اظهار کرد: هم‌زمان با آزردن احساسات مذهبی، داعش روابط بین پیروان ادیان و نیز روابط بین دولت‌های اسلامی را تخریب کرده است.
وی به حاضران در گرهمایی، گفت: اسلام افراطی‌گری مذهبی واعمال خشونت علیه مردم بی‌گناه را اکیداً محکوم و ممنوع کرده است و در اسلام هیچ توجیهی برای افراطی‌گری و تروریسم وجود ندارد.
رئیس مرکز اسلامی فاطمه زهرا‌(س) ادامه داد: حمله به اموال عمومی به وسیله بمب‌گذاری، حملات  انتحاری یا هر نوع دیگر، ممنوع است و افرادی که دست به چنین اعمال خشونت‌آمیزی می‌زنند، جنایت‌کار هستند.
وی ادامه داد: مسلمانان زیمبابوه که تحت هدایت آموزه‌های قرآن و سنت هستند، بر این عقیده‌اند که وظیفه مدنی و مذهبی مسلمانان است که با مقامات قانونی برای حفاظت از جان شهروندان همکاری کنند و اسلام افراد را از همکاری با هر شخص یا گروه تروریستی منع می‌کند.
این گردهمایی با انشتار بیانیه مشترک شرکت‌کنندگان، به پایان رسید. از جمله موارد و بندهای این بیانیه عبارتند از:
1- جوامع مسلمان و مسیحی زیمبابوه اجماعاً انتشار کاریکاتور موهن پیامبر اسلام‌(ص) و سر بریدن مسیحیان قبطی در مصر را محکوم می‌کنند.
2- رسانه‌ها باید به شخصیت‌های مذهبی احترام بگذارند.
3- جنایتکاران داعش باید برای جنایاتی که مرتکب شده‌اند، در دادگاه بین‌المللی لاهه محاکمه شوند.
4- از رسانه‌ها و دولت‌ها درخواست صریح می‌شود تا برای مقابله با افراطی‌گرایی مذهبی که شکلی از آن را در انتشار تصاویر موهن از پیامبر اسلام (ص) و سربریدن مسیحیان قبطی در لیبی شاهد بودیم، اقدام کنند.
5- دولت باید با سازمان‌های مذهبی بومی برای مقابله با نفوذ احتمالی عقاید مذهبی افراطی در زیمبابوه همکاری کند.
6- از سازمان ملل متحد درخواست می‌کنیم تا برای ارسال صلح‌بان به مناطق تحت کنترل داعش، اقدام کند.
7- کمیته گفت‌وگوی بین ادیان برای برپایی تظاهرات عظیم علیه داعش در زیمبابوه اقدام کند.
8- از رایزنی فرهنگی ایران در زیمبابوه در این گردهمایی صمیمانه تشکر می‌شود.

captcha