علیرضا سجادپور، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره تولیدات فاخر در سینما اظهار کرد: در چند سال اخیر پیرامون تولیدات فاخر شاهد اظهارنظرهای متفاوتی بودهایم که اغلب آنها هم نگاهی انتقادی به این موضوع دارند. این انتقادات هم معمولاً این مسئله را مورد توجه قرار میدهد که چرا هزینههایی که صرف تولید این دست کارها میشود، زیاد است. اما همین منتقدان در دیگر اظهارنظرهای خود معتقد هستند که سینما قادر است ابزاری برای بیان تاریخ و فرهنگ ملی و انقلابی کشورمان باشد. ولی آیا رسیدن به این خواسته بدون سرمایهگذاری ممکن است؟
وی افزود: از نگاه من صرف هزینه زیاد برای یک فیلم که میخواهد به موضوعی ارزشمند توجه کند، مهم نیست، بلکه آنچه اهمیت دارد کیفیت کاری است که تولید میشود. با این توضیح معتقد هستم که باید دستکم سالی یک یا دو فیلم فاخر در سینما داشته باشیم که بتوان به واسطه آن بسیاری از ارزشهای دینی و ملی خودمان را به جهانیان معرفی کنیم. برای نمونه به فیلم «محمد(ص)» اشاره میکنم که کاری فاخر در این حوزه است، ولی برخی افراد با بیان هزینههای تولید، نسبت به عظمت این فیلم بیانصافی میکنند.
این تهیهکننده ادامه داد: درباره اینکه این نوع رفتارها با چه انگیزهای انجام میشود، اظهارنظر نمیکنم، اما همین اندازه میدانم که برخی از این انتقادات همپایه و اساس سینمایی ندارند و این نگرش هم سمی است که همیشه به سینمای ما آسیب رسانده و ما را از بسیاری از داشتهها محروم کرده است. درباره این نقدها همیشه این سؤال در ذهن من مطرح بوده است که آیا آنها میدانند هزینه تولید عظیمترین فیلم ما در مقایسه با تولیدات سینمای جهان که آنها در سخنان خود بارها از آنها مثال میزنند چه اندازه است؟!
فرامرزی بودن ویژگی اصلی فیلمهای فاخر باشد
سجادپور در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: مطلب دیگری که درباره تولیدات فاخر میتوانم بگویم این است که این تولیدات باید با نگاه فرامرزی تولید شوند؛ یعنی تنها به مخاطبان داخل توجه نشود، بلکه به بازار جهانی هم باید توجه داشت. اتفاقی که اگر به درستی رخ دهد انتظار میرود بازار اقتصادی خوبی برای سینمای ما داشته باشد، هم اینکه بسیاری از حقایق جامعه ما را برای جهانیان تصویر کند.
وی در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنانی که مدتی پیش مطرح کردند، به فیلم «تکتیرانداز آمریکایی» اشاره داشتند. این فیلم بودجه عظیمی مصرف کرده است تا نشان دهد سربازان آمریکایی قدیس هستند. کاری که به لحاظ کیفی یک اثر متوسط به شمار میآید. این وضعیت در شرایطی است که برخی افراد بعد از تماشای فیلم محمد(ص) در پی این هستند که بگویند چرا چنین هزینهای صرف تولید این فیلم شده است؟ آیا این نوع نگرش نوعی منفعل بودن در برابر اسلامستیزی و ایرانهراسی سینمای غرب نیست.