به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، واژه «تمدید» واژهای نام آشنا برای همایشهای کشور ماست و فرضی تعین یافته از بدو انعقاد نطفه یک همایش است و کمتر همایشی به خصوص علمی است که تمدیدی در پی نداشته باشد و سومین همایش بیداری قرآنی که با محوریت اثر آیتالله محمد صادقی تهرانی در حال برگزاری است نیز از شمول این واژه خارج نیست.
این همایش به دنبال دو همایش گذشته قرار بود با حضور صاحبنظران و صاحبان مقالات در روز 14 اسفند ماه در سالن همایشهای دفتر تبلیغات برگزار شود اما به گفته مسئولان دبیرخانه همایش برای ارتقاء غنای علمی همایش و درخواستهای صورت گرفته از سوی پژوهشگران همایش تا اردیبهشت ماه سال 94 تمدید شده است. علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا 20 اردیبهشت ماه به دبیرخانه همایش به نشانی جامعه العلوم القرآن در قم ارسال کنند.
غنای علمی و درخواست پژوهشگران هم کم کم به واژهای آشنا در ادبیات همایشی تبدیل شده است و مراد از آن هم افزایش تعداد آثار رسیده به یک همایش است فرضی که از ابتدا خالی از خدشه نیست زیرا نباید از یک همایش علمی انتظاری مانند یک همایش عمومی داشت و اگر همایشی علمی با وصول 20 مقاله به دبیرخانه و با موفقیت برگزار شود کمتر بودن مقالات هیچ دلیلی بر پائین تر بودن سطح همایش نسبت به همایشی مشابه که با 200 مقاله برگزار شده نخواهد بود زیرا ملاک در یک همایش علمی، محتوایی است که ارایه میشود و اگر 20 پژوهشگر، 20 مقاله معتبر ارایه دهند بهتر از آن است که 200 مقاله به همایشی بیاید و با سختی بتوان 20 مقاله معتبر و علمی از آن بیرون کشید.
امسال علاوه بر تمدید این همایش دو همایش دیگر به نامهای فقه حکومتی و علم اجتماعی مسلیمن نیز با همین دلایل تمدید و به نیمه دوم سال 94 موکول شد و این در حالی است که عناوین این دو همایش خود بیانگر تخصصی بودن مطالب است و وصول مثلا 60 تا 70 مقاله تا موعدی که تمدید صورت گرفته عدد کمی محسوب نمیشود و متصدیان همایشات نباید صرفا به دنبال ارایه آماری مقالات و آثار باشند البته غنابخشی واقعی علمی به یک همایش مقولهای خارج از این مسئله است.
یادآور میشود تفسیر الفرقان اثر آیتالله محمد صادقی تهرانی است که سلسله همایشهای بیداری قرآنی نیز با محوریت همین اثر در حال برگزاری است و دو دوره آن نیز برگزار شده است.
این همایش 14 اسفندماه با سخنرانی تعدادی از صاحبنظران در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه برگزار میشود.
یادآور میشود، 30 جلد تفسیر الفرقان به زبان عربی و تنظیم تفسیر موضوعی 30 جلدی آن، تفسیر البلاغ که فشرده تفسیر قرآن به قرآن است و ترجمان وحی (ترجمان فارسی قرآن کریم)، تفسیر ترجمان فرقان (تفسیر مختصر فارسی قرآن کریم) و حدود 60 سال تدریس تفسیر قرآن به زبانهای فارسی و عربی در حوزههای علمیه قم، تهران، نجف، مکه، مدینه، بیروت، سوریه و تالیف بیش از 150 عنوان کتاب فقهی، اصولی و غیره از جمله آثار و خدمات این محقق قرآنی است.
تفسیر الفرقان یکی از تفاسیر موجود در جهان اسلام است که در 30 جلد ترتیبی با عنوان «الفرقان فی تفسیرالقرآن بالقرآن و السنة» و 30 جلد موضوعی با عنوان «التفسیر الموضوعی الفرقان» چاپ شده است.
این تفسیر که به تعبیرعلامه طباطبایی، «موجب روشنی چشم و مایه افتخار است»، قرآن را با قرآن، تفسیر و روایات را در پرتو آیات نقل میکند.