کد خبر: 2945677
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۹
داوود رنجبران:

کتاب‌های معارف دانشگا‌ه‌ها هر دو سال یک بار بازبینی می‌شود

گروه دانشگاه: معاون آموزشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در رابطه با میانگین زمان بازنگری دروس معارف، اظهار کرد: به‌طور متوسط کتاب‌های معارف هر دو سال یک بار بازبینی و متناسب با نیازهای جدید، تدوین می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین داود رنجبران‌، معاون آموزشی و پژوهشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با وضعیت دروس معارف در دانشگاه‌ها، گفت: مجموعه معاونت آموزشی و پژوهشی نهاد، در ارائه دروس معارف به کمک دانشگاه‌های آموزش عالی و همچنین وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد و دستگاه‌‌های مرتبط ‌می‌آید و در ارائه دروس معارف به دانشجویان تلاش می‌کند.

وی با بیان اینکه این فعالیت‌ها در چند حوزه متمرکز است، به برشمردن این حوزه‌ها پرداخت و افزود: یکی از این حوزه‌ها در ارتباط با پذیرش و جذب اساتیدی است که برای ارائه دروس معارف باید در سطح دانشگاه‌ها مشغول فعالیت باشند. در این زمینه برنامه‌های مفصلی با معاونان آموزشی دانشگاه‌ها داریم و در این کار معاونت‌های مختلف نهاد نیز برای پذیرش و جذب اساتید در ارائه دروس معارف کمک می‌کنند.

رنجبران اظهار کرد: همچنین برنامه‌های محتوایی برای این دروس به عهده ماست. ما محتوای دروس را تدوین می‌کنیم. دانشگاه معارف اسلامی مسئولیت تدوین متون آموزشی برای مقاطع و دروس معارف به عهده دارد و اقدام به تدوین کتاب‌های درسی برای دانشجویان کرده است که طبیعتاً بخشی از محتواهای درسی و مورد انتظار دانشجویان در این بخش مورد توجه و ارزیابی قرار می‌گیرد تا در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

معاون آموزشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: در حوزه ساختاری نیز فعالیت داریم و گروه‌های معارف را در دانشگاه‌های سراسر کشور با کمک معاونان آموزشی دانشگاه‌ها راه‌اندازی می‌کنیم، ضمن اینکه مدیر گروه و اساتید به مأموریت‌های خودشان عمل می‌کنند در ارائه دروس معارف از این ساختار لازم هم بهره‌مند می‌شویم؛ بنا بر این معاونت آموزشی و پژوهشی در چهار حوزه برنامه دارد؛ در حوزه‌های اساتید، گروه‌ها، محتوا و دانشجویی.

تفاوت محتوای دروس معارف برای رشته الهیات و رشته‌های غیر از الهیات

وی افزود: ما قائل به این هستیم که باید تفاوت جدی بین محتوای دروس متناسب با رشته‌های تحصیلی و نیازهای دانشجویان وجود داشته باشد. به همین جهت کار تدوین کتاب‌های متناسب با رشته‌های تحصیلی دانشجویان را پیگیری می‌کنیم. در حال حاضر در ارتباط با بعضی از دروس تقریباً بخشی از کتاب‌ها آماده شده و بخشی هم در حال تدوین است که ان‌شاء‌الله به‌زودی در اختیار دانشجویان و اساتید قرار می‌گیرد. مثل درس تاریخ تمدن یا مباحث انسان‌شناسی که سعی شده متناسب با رشته‌های مختلف تنظیم شود. به‌طور مثال، برای دانشجویان پزشکی به یک شیوه به معرفی تمدن اسلامی پرداخته خواهد شد، کما اینکه در ارتباط با دانشجویان هنر و همچنین علوم انسانی به‌صورت متفاوت کتاب‌ها تنظیم می‌شود. بخشی هم آماده شده و در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

رنجبران اظهار کرد: در ارتباط با محتوا کارهای مفصلی متناسب با رشته‌ها در حال طراحی است که اکنون بخشی از آن به ثمر نشسته و همکاران ما در دانشگاه معارف در تلاش هستند که در ارتباط با تمام گرایش‌های دانشجویان و رشته‌ها این کار را انجام دهند.

معاون آموزشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: برای هر دانشجویی که در مقطع کاردانی و کارشناسی قرار می‌گیرد، ارائه دروس معارف را داریم؛ لذا تمامی دانشگاه‌هایی که دارای دانشجو هستند در این دو مقطع، طبیعتاً دروس معارف به آن‌ها ارائه می‌شود.

آخرین تاریخ بازنگری دروس معارف

رنجبران در رابطه با میانگین زمان بازنگری این دروس، اظهار کرد: به‌طور متوسط متن‌ها و کتاب‌های معارف ما هر دو سال یک بار بازبینی می‌شود. دروس معارف شاید بتوان گفت جزء متونی است که خیلی پر سرعت و متناسب با نیازها برنامه‌ریزی و طراحی می‌شود. تعداد مجموعه کتاب‌های معارف در حال حاضر بیش از 50 کتاب است که برای مجموع دروس معارف بازبینی شده و ارائه شده و متناسب با نیاز دانشگاه‌ها به آن‌ها ارائه می‌شود.

captcha