کد خبر: 2953170
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲
طی همایشی؛

نقش دین و قومیت در هویت مردم بالکان بررسی شد

شعب خارجی: همایش دو روزه نقش «دین و قومیت در هویت مردم بالکان» ۱۵ و ۱۶ اسفند در سالن «سلیم شابیچ» مرکز اسلامی زاگرب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی zagreb.icro، در این همایش که با همکاری مؤسسه «ابن سینا»ی سارایوو و انجمن بوسنیایی‌های کرواسی و با مشارکت مرکز اسلامی زاگرب برگزار شد، اساتید و محققان مختلفی از کشورهای منطقه بالکان، صربستان، بوسنی‌و‌هرزگوین، کرواسی، اسلوونی و مقدونیه و ایران شرکت داشتند و 28 مقاله با عناوین مختلف ارائه دادند.
از جمهوری اسلامی ایران محمد‌رضا آرام، رایزن فرهنگی ایران در بوسنی، روح‌الله قادری، مدیر مؤسسه ابن سینای سارایوو، وحید پرست‌تاش، سعید عابدپور از همین مؤسسه و سید‌مجتبی اکرمی، رایزن فرهنگی کشورمان در کرواسی با ارائه مقاله در این همایش دو روزه حضور یافتند.
نقش کرامت انسان در جلب توافق مذاهب از دیدگاه قرآن
رایزن فرهنگی کشورمان در بوسنی با موضوع «نقش کرامت انسان در جلب توافق مذاهب و اقوام از دیدگاه قرآن کریم» در این همایش مقاله خود را ارائه کرد و در آن با اشاره به دغدغه فهم مشترک و نقش آن در تفاهم و هم‌زیستی ادیان و اقوام گفت: این مسئله، مشغله ذهنی بسیاری از متفکران عرصه فرهنگ و سیاست است و همه به نوعی از دید خود به این مقوله می‌پردازند و آنچه در این موضوع به فراموشی سپرده شده و یا حداقل کمتر به آن توجه شده، توجه به نقش قرآن کریم و جایگاه آن در این معرکه است.
وی آیاتی از قرآن کریم را که به همین معنا دلالت دارند، بیان کرد و سپس ساز و کارهای تحقق جهانی‌شدن فرهنگ و معارف قرآن را با تکیه بر مشترکات اعتقادی بین ادیان به‌ویژه در مورد اصل پذیرفته‌شده کرامت انسانی مورد بررسی قرار داد. 
رایزن فرهنگی ایران در کرواسی نیز به موضوع طرح الگوی هویت ایرانی اسلامی به مسیری که در دویست سال گذشته طی شده است، اشاره کرد و مبارزه‌های پراکنده در جهت بازگشت به هویت، انقلاب اسلامی را مبارزه‌ای برای بازگشت به هویت ایرانی اسلامی دانست و به تلاش‌های اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی در پاسخ به بحران هویت پیش از انقلاب اسلامی پرداخت.
وی جمهوری اسلامی را ثمره توجه به مفاهیم مدرن استقلال و آزادی بر مبنای اعتقادات و اندیشه دینی امام خمینی(ره) دانست و ویژگی دینی‌بودن انقلاب اسلامی در میان انقلاب‌های به وقوع پیوسته و مردمی‌بودن آن و تکیه بر آراء مردم در همه مراحل پس از انقلاب را ممتاز و بی نظیر خواند.
تلاش استعمارگران برای مقابله با انقلاب اسلامی
سیدمجتبی اکرمی با اشاره به تلاش‌های کشورهای استعمارگر در مقابله با انقلاب اسلامی، رشد و پیشرفت ایران اسلامی را مدیون تأکید بر چند مؤلفه از جمله وحدت، استقلال، خودکفایی و توجه به جهاد در همه عرصه‌های زندگی دانست.
اکرمی به تلاش‌های پیچیده صورت‌گرفته برای درهم شکستن استقلال‌خواهی و یا دامن‌زدن بر سوءتفاهم‌هایی فرقه‌ای و قومی و مذهبی و استخدام تروریست‌های چند ملیتی برای زیر سؤال‌بردن مفاهیمی مثل جهاد یا در راستای طرح اسلام‌هراسی اشاره کرد و گفت: هیچ‌کدام این توطئه‌ها نتوانسته است پیشرفت به سوی هویت ایرانی اسلامی را متوقف کند.
وی با اشاره به نامه‌نگاری اخیر مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مد‌ظله‌العالی) به جوانان در اروپا و آمریکا و دعوت به خواندن قرآن و مطالعه زندگی پیامبر اسلام(ص)، دلیل آن را دعوت به فهم هویت اسلامی با مراجعه به متون دست اول اسلامی دانست.
سیدمجتبی اکرمی در پایان یادآور شد: بحران‌های هویت ایجاد شده در دنیای معاصر عزمی همگانی می‌طلبد تا همه معتقدان به ادیان و فرهنگ‌ها با تکیه بر مفاهیم ارزشمند هویت‌ساز همچون حقیقت‌طلبی و صلح‌خواهی آینده‌ای برای جامعه بشری رقم بزنند که در آن عناصر ارزشمند انسانی ارج گذاشته شده و در مسیر هویت‌سازی به کار بسته شود.

captcha