حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با مهمترین فعالیتهایی که در سال 93 در این دانشگاه انجام شد، گفت: فعالیتهای این دانشگاه در سال 93 در چندین بخش دستهبندی میشود که شامل بخشهای فرهنگی، ارتباطاتی و بینالمللی است.
وی افزود: در بخش فعالیتهای بینالمللی، سفرهای بسیار زیادی از طرف دانشگاه به کشورهای مختلف انجام شد. چهار هیئت برای گفتوگوهای بین ادیانی به کشورهای آلمان، اتریش، هلند و فرانسه رفتهاند. اعضای هیئت علمی، اساتید و ... این دانشگاه سفرهای فردی زیادی هم به کشورهای مختلف مثل اندونزی، تونس، پاکستان و ایتالیا برای گفتوگوهای بین ادیانی و شرکت در اجلاسها و محافل بینالمللی داشتهاند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه یکی از کارهای اساسی این دانشگاه گفتوگوهای بین ادیانی است، گفت: در همین رابطه شرکت در اجلاسهایی با موضوع گفتوگوی ادیان و با تکیه روی مشترکات در سر لوحه فعالیتها قرار دارد. با وجود نفرتآفرینیهای داعش تلاش بر این است که خلأهای موجود و مشکلات موجود بین ادیان حل شود و اختلافات به حداقل رسانده شود. حدود 20 اجلاس داخلی نیز داشتیم.
وی گفت: در سال 93 حداقل بیش از 40 هیئت از سراسر جهان در دانشگاه ادیان حضور پیدا کردهاند. سفرای کشورهای استرالیا، اتریش، هند و دیدار و گفتوگو داشتهاند. قائم مقام وزارت امور خارجه نروژ با سفیر این کشور از دانشگاه ادیان بازدید کردند. هیئتهای مختلف بلندپایه رهبران بوداییان جهان و کاتولیگها از کشورهای مختلف آفریقایی، اروپایی، آسیایی و سایر رهبران ادیان و مذاهب در این دانشگاه حضور پیدا کرده و دیدار داشتهاند.
نواب عنوان کرد: در بخش پژوهشی اقدامات بسیار جالبی انجام شده و کتابهای بسیار مهمی ترجمه، تدوین، تألیف و چاپ شده است. تقریباً هر هفته یک کتاب در دانشگاه ادیان چاپ شده است. از کتابهای برجسته امسال میشود به کتاب ترجمه تعالیم کلیسای کاتولیگ اشاره کرد که در واتیکان رونمایی شد و مراسم مفصلی برای آن ترتیب دیدند و از آن تجلیل بهعمل آوردند. همچنین کتاب جغرافیای تشیع و کتابهای ماندگار دیگری که امسال از سوی قسمت پژوهشی دانشگاه ادیان چاپ و منتشر شد و در اختیار همگان قرار گرفت.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در تبیین چگونگی این حجم از تألیف و انتشار آثار گفت: این کتابها تألیف اساتید دانشگاه ادیان و مذاهب هستند. دانشگاه ادیان، اساتید زیادی در اختیار دارد، ضمن اینکه دانشگاه ادیان، دانشگاه تحصیلات تکمیلی است. یعنی فقط فوق لیسانس و دکتری دارد. تزهای فوق لیسانسهای دانشجویان هم اگر مناسب باشد چاپ میشود. دانشجویان دکتری نیز در تحقیقات کمک میکنند به اضافه اینکه مؤلفان دیگر هم آثارشان را در زمینه ادیان و مذاهب برای ما میفرستند که چاپ کنیم. مجموعه اینها ما را در زمینه چاپ و نشر موفق نگه میدارد.
کسب 10 جایزه بزرگ در جشنوارهها
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای این دانشگاه، اظهار کرد: در سال 93 همانند سالهای قبل از آن در نمایشگاههای مختلف کشوری، استانی و حوزوی شرکت کردیم و در آن نمایشگاهها نیز حضور فعالی داشتیم. مهمترین دستاورد پژوهشی ما گرفتن 10 جایزه بزرگ در جشنوارهها بوده است. امسال اولین کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را دانشگاه ادیان چاپ کرده بود. اولین جایزهای که حجتالاسلام والمسلمین روحانی اعطا کرد به کتاب احادیث معتبره چاپ دانشگاه ادیان، تعلق گرفت. این کتاب هشت جلدی توسط دانشگاه ادیان چاپ شده است. ما در جشنواره کتاب برتر حوزه هشت جایزه بردیم. در واقع هشت کتاب ما شامل جایزه و تقدیر شد.
نواب افزود: در کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران نیز ما جایزه بردیم. در مجموع جوایز بسیار زیادی در بخش پژوهشی دانشگاه داشتیم. دوتن از دانشجویان ما نیز برنده جایزه کتاب سال دانشجویی شدند. در سال گذشته به فضل پروردگار موفقیتهای پژوهشی زیادی در این دانشگاه حاصل شد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به فعالیتهای بخش فرهنگی در این دانشگاه، گفت: در بخش فرهنگی سه تا اردوی دانشجویی به سه استان سنینشین داشتیم. اردوهای تقریبی و وحدت به استان آذربایجان غربی و کردستان داشتیم که مورد استقبال قرار گرفتند. یک هیئت 110 نفره به استان بندرعباس رفتند و با اهل سنت آنجا دیدار و گفتوگو داشتند که مورد استقبال مطلوبی قرار گرفتند.
ایجاد سه دانشکده جدید در سال 93
نواب همچنین در رابطه با فعالیتهای بخش آموزشی، اظهار کرد: در این بخش نیز دورههای دکتری جدید و مطالعات زنان ما فعالیت خودشان را شروع کردند. در سال 93 به دانشگاه ادیان سه دانشکده اضافه شد؛ دانشکده عرفان، فلسفه و مطالعات زنان. در حال حاضر این دانشگاه دارای شش دانشکده است. دانشجویان رشته فلسفه در مقطع فوق لیسانس و دانشجویان دانشکده مطالعات زنان و عرفان در مقطع دکتری مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: از اساتید خارجی در سال 93 استفاده فراوانی شد. آقای پروفسور اشتوس و همراهان که پنج استاد بودند از آلمان تشریف آوردند و برای 15 روز در دانشگاه ادیان کلاس و جلسات گفتوگو با دانشجویان برگزار کردند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار کرد: در بخش آموزش، دفاع از پایاننامههای دکتری شروع شد و چند نفرشان دفاع کردند. از ابتدای تأسیس تاکنون 500 پایاننامه فوق لیسانس در دانشگاه ما دفاع شده است. دانشجویان دکتری نیز دفاع خود را شروع کردهاند و فصل دفاع پایاننامههای دکتری نیز شروع شده است.
وی افزود: بخش آموزش مجازیمان نیز فعالانه به فعالیت خود ادامه میدهد. حدود 500 دانشجوی فوق لیسانس و لیسانس مجازی داریم. این رشته نیز در سال 94 بهتر از قبل به فعالیت خودش ادامه خواهد داد.