به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) سیدعلی سرابی، دبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم در مراسم افتتاحیه هشتمین دوره آموزش، ارزیابی و انتخاب قاریان و حافظان ممتاز جهت اعزام به مسابقات بینالمللی قرآن با تأکید بر لزوم انتخاب و اعزام بهترینها برای شرکت در مسابقات بینالمللی قرآن دیگر کشورها، گفت: جلسات کارشناسی متعددی با مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف داشتهایم تا تغییراتی در نحوه انتخاب و اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بینالمللی قرآن صورت گیرد.
وی افزود: امسال در حاشیه سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن مباحثی درباره نحوه انتخاب نفرات ممتاز، اول، دوم و سوم و اعزام آنها به مسابقات بینالمللی قرآن مطرح شد که این بحث باید به صورت کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته و به نتایج خوبی برسد.
سرابی در ادامه گفت: نظام مدیریتی ما در مسابقات قرآن همواره به این سمت میل دارد تا افرادی را برای مسابقات قرآن دیگر کشورها اعزام کند که این افراد بتوانند رتبههای ممتاز را کسب کنند تا اینکه افرادی باشند که رتبههای اول، دوم و سوم را در مسابقات سراسری به دست آورده اما نتوانند در مسابقات بینالمللی رتبهای به دست آوردند.
سیستم گزینش افراد برای اعزام به مسابقات بینالمللی تاکنون تشویقی بوده است
وی با عنوان این مطلب که سیاست ما در اعزام، تبلیغی و ترویجی است نه تشویقی، گفت: در سیستم گزینش افراد برای اعزام به مسابقات بینالمللی قرآن تاکنون سیاست ما تشویقی بده و وجه تشویقی بر وجه تبلیغی غلبه کرده است در حالی که باید برای اعزام قاریان و حافظان به مسابقات بینالمللی قرآن، افرادی را انتخاب کنیم که بتوانند برای نظام جمهوری اسلامی ایران رتبهای کسب کنند.
دبیر کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم ادامه داد: یکی از آسیبهایی که در انتخاب و اعزام نمایندگان جمهوری اسلامی ایران به مسابقات بینالمللی قرآن وجود دارد این است که نفر اول، دوم و سوم مسابقات سراسری ممکن است با یک صدم امتیاز این رتبهها را به دست آورند که در این صورت فقط از ظرفیت نفر اول استفاده میشود و قاریان و حافظانی که رتبههای دوم و سوم را به دست میآورند از امتیازات نفر اول محروم شده و جامعه قرآنی نیز از توانمندی آنها محروم میشوند.
رتبههای اول، دوم و سوم به سطح یک، دو و سه تغییر میکنند
وی در ادامه گفت: یکی از سیاستهای جدید در مسابقات سراسری قرآن برای سال آینده شاید این باشد که دیگر نفرات اول، دوم و سوم نداشته باشیم بلکه قاریان و حافظان سطح یک، سطح دو و سطح سه داشته باشیم که البته تمامی این مباحث در حال بررسی و آُسیبشناسی است.
سرابی با اشاره به جایگاه قهرمانان قرآنی عنوان کرد: مقام معظم رهبری سال گذشته در طلیعه ماه مبارک رمضان و در جمع قرآنیان فرمودند؛ کار شما قرآنیان یک کار راهبردی در نظام فرهنگی جمهوری اسلامی است و به دلیل همین تأکیدات که مکررا از سوی ایشان وجود داشته است باید نسبت به قهرمانان قرآنی و فعالان در عرصه قرآن که کار راهبردی در نظام فرهنگی کشور را انجام میدهند حساس باشیم.
وی یادآور شد: زمانی که وارد وادی قرائت و حفظ میشویم ناخودآگاه این اتفاق رخ میدهد که غرق در مسائل تخصصی و فنی شویم و مسائل کلانتر را فراموش کنیم و از این مسئله غافل شویم که در این منظومه تمدن اسلامی کارکرد و نقشآفرینی اصلی ما به عنوان اعضای جامعه قرآنی چیست.
کار اعضای جامعه قرآنی، کار راهبردی در حوزه فرهنگی نظام است
قائم مقام شورای عالی قرآن ادامه داد: اعضای جامعه قرآنی با کار راهبردی که در حوزه فرهنگی نظام جمهوری اسلامی دارند تمدن خود را بر مبنای قرآن و اهل بیت(ع) پایهگذاری و در واقع یک تمدن ارائه میکنند. اما متأسفانه گاهی اوقات قرآنیانبه جایگاه خود اشراف کامل نداشته و کاری میکنند که دقیقا در نقطه مقابل وظایف خود قرار میگیرند.
وی در این بخش از سخنان خود گفت: گاهی اوقات یک داور در مسابقات قرآن به خاطر 25 صدم نمره، ممکن است تمام اندوختههای فرهنگی خود را به باد دهد. این بحث بسیار مهم است و باید مدام تذکر دهیم تا فعالان قرآن، قاریان و حافظان و... توجه خاصی به جایگاه واقعی خود در حوزه فرهنگی نظام جمهوری اسلامی داشته باشند.
سرابی در پایان عنوان کرد: هماکنون جامعه قرآنی ما به جامعه نقشآفرین و اثرگذار تبدیل شده و حساسیتها درباره جامعه قرآنی نیز خیلی بالا است و به همین دلیل قرآنیان باید به جایگاه خود واقف بوده و در جهت ارتقای فضای قرآنی کشور تلاش کنند تا اشکالی به فضای قرآنی کشور وارد نشود.