به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، هفته گذشته نشستی برای بررسی و بازبینی فعالیتهای جشنواره بینالمللی فارابی از جمله روند بررسی آثار، اهدای جوایز، استفاده از ظرفیتهای کشف شده در حوزه علوم انسانی توسط جشنواره، نقش دولت و انجمنهای علمی در این جشنواره، حمایت هدفمند از پژوهشگران و ... برگزار شد.
در این نشست جمعی از اعضای دبیرخانه دائمی، نمایندگان وزارت علوم، تعدادی از برگزیدگان، داوران و دستاندرکاران دورههای مختلف جشنواره و مدیران انجمنهای علمی حضور داشتند.
حاضران در جلسه، مبنای مطلوب ساختار جشنواره را اتکای بیشتر بر اجتماع و گروههای علمی دانستند و تأکید کردند که میتوان از حضور دولتمردان نیز بهره برد، اما انتقاد برخی از شرکتکنندگان نسبت به عملکرد جشنواره در دورههای گذشته نه تنها پیشنهاد تغییر آیین نامه جشنواره بلکه بازنگری مفهومی در علوم انسانی و اجتماعی و بازاندیشی در چرایی و چگونگی برگزاری این جشنواره را اولویت نخست شامل شد.
شرکتکنندگان در جلسه درباره لزوم چرخش روند کنونی جشنواره از کمیت به کیفیت چه از نظر تعداد شرکتکنندگان و چه از نظر تعداد برندگان و برگزیدگان اتفاق نظر داشتند و راهکارهایی برای اثربخشی علمی بیشتر و تغییراتی در روند ارزیابی آثار مطرح کردند تا امکان شکلگیری شبکه ای از محققان و پژوهشگران حوزه علوم انسانی و اجتماعی کشور فراهم شود.
در پایان این نشست، بر اساس تجربه و عملکرد هفت دوره جشنواره بینالمللی فارابی، بازبینی روند و اهداف جشنواره بهعنوان پیشنهادی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح و تأیید شد و مقرر شد پیشنهادهای اجرایی به شکل بستهای مکتوب در اختیار وزارت علوم قرار گیرد.