کد خبر: 3007438
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی عنوان کرد:

حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست تکلیف الهی است/رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مبنا قرار گیرد

گروه سلامت : مهدی فیض حفاظت از محیط زیست را یک تکلیف الهی خواند و از روحانیون و مبلغان دینی خواست در ترویج این نگاه بکوشند.

مهدی فیض، معاون فرهنگی‌ جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حفاظت از محیط زیست را تکلیف الهی دانست و از روحانیون و مبلغان دینی خواست این دیدگاه را ترویح و گسترش دهند.
وی همچنین افزود: مدلی که در نظام خلقت طراحی شده این است که زمین قرار است برای سال‌های متمادی به عنوان‌ گهواره حیات بشری مورد استفاده قرار گیرد و ما انسان‌ها بخشی از زمانی را که قرار است در این دنیا باشیم باید مراقب باشیم به این گهواره آسیبی نرسد و اصطلاحا پای را از گلیم خود درازتر نکنیم، این گلیم همان دوره حیات است و بدین معنی است که ما نباید با رفتار خود حیات زمینیان را به خطر اندازیم.
فیض ادامه داد: اعتقاد دینی ما این است که همه اینها به تکالیف الهی هستند تکالیفی که از از تکالیف دینی و اعتقادات اسلامی مستقل نیستند.

تکالیف دینی به انجام واجبات و فروع دین محدود نیست

وی عنوان کرد: این گونه نیست که ما نگاه‌مان به دین این باشد که تکلیف‌های دینی‌مان به نماز، روزه واجبات و فروع دین محدود شده است؛ بلکه خودداری از همه آنچه که می‌تواند برای بشر و حیات او خطر محسوب‌ شود جزئی از تکالیف ما محسوب می‌شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این‌ها جزء حقوقی هستند که خداوند برای ما تعین کرده است این حقوق شامل حق‌الناس، حق‌النفس و حق‌الطبیعه می‌شود که باید مراعات شده و مورد تجاوز و تهدید قرار نگیرد.

آیات قرآن زیاده‌روی در مصرف منابع طبیعی را نکوهش می‌کند

وی با بیان حمایت دین اسلام از منابع طبیعی گفت: آیات و روایات متعددی وجود دارد که نباید در مصرف منابع طبیعی زیاده‌روی کرد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تأکید کرد: باید این را در فضای فرهنگی کشور تبلیغ و ترویج کرد که وظایف ما در قبال محیط زیست وظایف الهی است و نباید آن را از وظایف دینی و اسلامی جدا کرد.
فیض عنوان کرد: رفتار ما در قبال حفاظت از منابع طبیعی و حراست از محیط زیست بخشی از دینداری و سبک زندگی ما است.

جهاد دانشگاهی به فرهنگ‌سازی حفاظت از محیط‌ زیست در میان دانشگاهیان می‌پردازد

وی با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در راستای حفاظت از محیط زیست عنوان کرد: در‌ جهاد دانشگاهی حوزه‌های مختلفی وجود دارد که بخشی از آن حوزه فرهنگی است. مأموریت که در این حوزه به فرهنگ‌سازی و ایجاد مبانی نظری یک تحول فرهنگی است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: فرهنگ‌سازی در محیط دانشگاه صورت  می‌پذیرد، دانشگاه خود عامل و ناقل فرهنگ است کاری که جهاد می‌تواند انجام دهد این است که تغیرات فرهنگی در راستای حفاظت از محیط زیست را در قشر دانشجو دنبال کرده تا تأثیرات لازم را بر جامعه بگذارد.

رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب در حفاظت از محیط زیست مبنا قرار گیرد

وی عنوان کرد: اعتقاد ما در جهاد بر این است اگر در دوره دانشجویی دغدغه محیط زیست و منابع طبیعی‌ را در دل و ذهن دانشجو شکل دهیم می‌توان‌ کشور در دراز مدت سود‌مند کرد.
فیض با اشاره به دیدار فعالان محیط زیست با رهبر انقلاب در 17 اسفند سال 93 گفت: رهنمود‌های رهبر انقلاب در اسفندماه سال گذشته مبنای خوبی برای یک ایرانی است که در نظام اسلامی زندگی کرده و دغدغه محیط زیستی دارد، که باید سعی کرد این نگاه‌ کلان را دریافت، جذب و بر اساس آن عمل کرد.

captcha