داودآبادی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به پرسشی در رابطه با وجود پدیده زیر میزی در میان پزشکان اذعان کرد: این پدیده واقعیت تلخی در جامعه بود که با اجرای گام سوم طرح تحول نظام سلامت و اصلاح تعرفهها به شدت کاهش پیدا کرده است.
معاون وزیر بیان کرد: برای این پدیده علتهای مختلفی را میتوان ذکر کرد، از سوی دیگر برای شناخت راههای مقابله با آن باید این موضوع را آسیب شناسی کرد. عدم وجود تعرفههای مناسب، نبود حمایت حداقلی مالی و رفاهی در زمان دانشجویی، عدم توفیق در تربیت و تذهیب در کنار تعلیم و تعلم و انتقال اخلاق حرفهای در کنار دانش حرفهای از جمله دلایل رواج این پدیده شوم در میان اندک پزشکانی است که به این کار اقدام میکنند.
ناموفق بودن برنامههای تقویت معنوی
وی به ناموفق بودن برنامههای ارتقای معنوی در میان دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی اشاره و بیان کرد: برنامههای فرهنگی و ارتقای معنوی در این حوزه به دلیل نبود خردورزی و اعمال سلیقههای شخصی در میان دانشجویان رضایتبخش نیست و نمیتوان در این زمینه نمره خوبی کسب کرد. هیچ سابقه ای برای آسیبشناسی این جریان وجود ندارد تا بر اساس آن به رفع نقاط ضعف و آسیبزا پرداخت.
وی یادآور شد: وقتی برای توسعه فرهنگی تلاش میشود باید توجه کرد که چه میزان انسانهای کارآمد در این حوزه وجود دارند، میزان خلاقیت آنان به چه میزان است و تا چه حد برای اجرای برنامههایشان از پشتوانههای نظری و علمی استفاده میکنند. زیرا کار فرهنگی بدون پشتوانه محکم علمی و نظری هیچگاه به سرمنزل مقصود نمیرسد.