کد خبر: 3007610
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
اسماعیل آذر:

شعرسرایی فاطمی(س) میان شاعران معاصر بیش از کلاسیک مشاهده می‌شود/ معرفی آثار فاطمی

گروه ادب: استاد ادبیات فارسی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: شاعران معاصر بیش از شاعران کلاسیک و کهن به سرایش اشعار فاطمی(س) همت کرده‌اند.

اسماعیل آذر، استاد ادبیات فارسی و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره اینکه شاعران معاصر و کهن تا چه میزان در حوزه فاطمی(س) شعر سروده‌اند، عنوان کرد: شعر احساس شاعر است و وقتی در حوزه مذهب و دین وارد می‌شود بسیار رقیق می‌شود، به خصوص وقتی که احساس در حوزه شعر آئینی پیچیده شده‌ است، تماماً توصیف است.

وی افزود: بر این اساس در حوزه شعرهای مذهبی نباید به دنبال تاریخ بگردیم، اما شاعران گاهی اوقات نکاتی را پیدا کرده و توصیفات خود را پیرامون آن نکات خاص ابراز می‌کنند.

این استاد دانشگاه در ادامه این مطلب اظهار کرد: بیشتر اشعاری که در این حوزه سروده شده‌اند، پیرامون شکستن درب و بارهایی است که پس از شهادت حضرت زهرا(س) بر دوش امام علی(ع) قرار می‌گیرند.

لزوم جمع‌آوری اشعار نبوی و علوی در قالب دایرةالمعارف
وی با تأکید بر اینکه شاعران معاصر بیش از شاعران کلاسیک و کهن کشورمان در این حوزه به شعرسرایی پرداخته‌اند، عنوان کرد: البته درباره واقعه عاشورا و حماسه حسینی(ع) و پس از آن توصیفاتی که پیرامون امام علی(ع) است و شهادت آن حضرت، اشعار بسیاری وجود دارد.

آذر با بیان اینکه شهادت، از خود گذشتگی و بزرگ‌منشی شخصیت ویژه پیامبر اعظم(ص) و امام علی(ع) نیز جای خود را دارد، گفت: در این باره شاعران به چنین مواردی پرداخته‌اند و شمار اشعار در این حوزه فراوان و قابل توجه است که جای آن را دارد که در دایرةالمعارفی گردآوری شود.

این کارشناس ادبی اظهار کرد: در شعر معاصر کشورمان بیش از هر نام دیگری از القاب حضرت زهرا(س)، نام فاطمه به کار رفته است و بعد از آن زهرا(س) و صدیقه کاربرد داشته‌اند. در این باره اشعاری وجود دارد که با فاطمه و زهرا تمام می‌شوند که چنین رویکردی را در شعر معاصر بیشتر مشاهده می‌کنیم.

معرفی آثار فاطمی
آذر در معرفی آثاری که درباره حضرت زهرا(س) نوشته شده‌اند نیز گفت: در این باره می‌توان کتابی از آیت‌الله کاظمی قزوینی با نام «از ولادت تا شهادت» را به خوانندگان معرفی کرد. این اثر از جمله بهترین آثاری است که پیرامون حضرت زهرا(س) نوشته شده است.

آذر درباره این اثر اظهار کرد: در این کتاب مطالب بسیاری درباره ابعاد مختلف زندگی حضرت زهرا(س) ارائه شده است. البته اصل کتاب به زبان عربی است و توسط مترجمی به فارسی برگردانده شده است.

وی از کتابی به قلم آیت‌الله مظاهری نیز یاد و عنوان کرد: این کتاب تاریخ زندگی 14 معصوم(ع) را روایت می‌کند و به صورت مختصر نوشته شده است. همچنین کتاب «منتهی‌الآمال» که شیخ عباس قمی در دو جلد درباره ائمه معصومین(ع) نوشته، در این حوزه کتاب مطلوبی است.

آذر همچنین یادآور شد: تاریخ اسلام اثر سیدجعفر شهیدی، تاریخ اسلام نوشته غلامحسین زرین‌کوب و تاریخ اسلام به قلم عبدالمجید معادی‌خواه نیز از دیگر آثاری است که می‌توان در این زمینه معرفی کرد که سبب افزایش اطلاعات و آگاهی مخاطبان می‌شود.

captcha