کد خبر: 3015842
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۱
مهم ترین رویدادهای سالی که گذشت/ ۱

اعلام شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب/ آیت‎الله مهدوی کنی در بستر بیماری

گروه سیاسی: حضور رهبر معظم انقلاب در یادمان شهدای شرق کارون، پایان خوش مرزبانان شرقی، ابلاغ سیاست های کلی سلامت، معرفی منظم ترین نماینده مجلس، همایشی با نام «دلواپسیم» و آیت الله مهدوی کنی در بستر بیماری از جمله رویدادهای مهم بهار سال ۱۳۹۳ بود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، ؛آغازگر اولین روزهای اولین فصل بهار سال 1393 همچون سال های گذشته با پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب، انتخاب شعار سال از سوی ایشان، سخنرانی عیدانه ایشان در حرم رضوی و بازدید ایشان از مناطق عملیاتی جنوب کشور همزمان با اعزام کاروان های راهیان نور همراه بود.
حضور و سخنرانی رهبر معظم انقلاب در حرم رضوی
حضرت آیت الله خامنه ای در اولین روز بهار و نخستین روز سال ۱۳۹۳ در اجتماع عظیم و پر شور زائران و مجاوران حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام حضور یافتند. ایشان با تبریک سال نو، ابعاد مختلف نقشه کلان راه کشور در سال جدید یعنی «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» را تبیین کردند و با تشریح ماهیت، ظرفیت و الزامات تحقق مقاوم سازی اقتصاد و باید و نبایدهای عرصه بسیار مهم فرهنگ تأکید کردند: باید خود را آنچنان قوی کنیم که زورگویان و باجگیران جهانی، نتوانند حقی از این ملت را نادیده بگیرند.
رهبر معظم انقلاب در تشریح حرف اصلی خود در سال جدید یعنی ضرورت قوی‌تر شدن ملت و کشور و افزایش اقتدار ملی به تلاش باجگیران و زورگویان جهانی برای تضییع حقوق ملتهای ضعیف استناد و خاطر نشان کردند: طبیعت جهانی که با افکار مادی اداره می شود زورگویی قدرتمندان نسبت به ضعیفان است پس باید قوی شویم وپیشرفت کنیم.
حضور رهبر معظم انقلاب در یادمان شهدای شرق کارون
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با حضور در میان هزاران نفر از زائران کاروان های راهیان نور در منطقه عمومی عملیات شکست حصر آبادان در شرق کارون، با مغتنم شمردن کاروان های راهیان نور و تأکید مجدد بر لزوم زنده نگه داشتن یاد و خاطرات، مجاهدت ها و جانفشانی های مناطق مختلف عملیاتی دوران دفاع مقدس و رزمندگان و شخصیت های نقش آفرین آن گفتند: بزرگ ترین درس دفاع مقدس این بود که نشان داد، یک ملت در سایه اتحاد، ایمان و حسن ظن به خداوند متعال و اعتقاد به صدق وعده الهی، می تواند از همه گذرگاه های دشوار عبور و با ایستادگی در مقابل دشمن، او را وادار به عقب نشینی و شکست کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی حضور قشرهای مختلف مردم در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس را در ایام تعطیلات نوروز و همچنین در طول سال، اقدامی پسندیده، صحیح و عاقلانه خواندند و افزودند: همه مناطق دفاع مقدس از جمله خوزستان، صحنه برترین فداکاری ها، مجاهدت ها و از خود گذشتگی ها بوده است.
پایان تعطیلات نوروزی همراه با اخبار خوشی از مرزبانان
در اولین روز از هفته خبر آزادسازی مرزبانان از سوی گروه تروریستی جیش‌العدل که در پاکستان مستقر بودند، منتشر شد که هر چند در هاله‌ای ابهام بود، اما این خبر با ورود مرزبانان از مرز افغانستان و پاکستان به خاک ایران تکمیل شد.
در حالی که 5 مرزبان ایرانی 16 بهمن‌ماه سال 92 از شرق کشور ربوده شده بودند،‌ 17 فروردین، 4 مرزبان وارد ایران شدند. پیش از این، خبر به شهادت رسیدن جمشید دانایی‌فر از سوی این گروهک اعلام شده بود اما مسئولان تا کنون اسنادی مبنی بر شهادت این گروهبان مرزبان دریافت نکرده‌اند و همچنان امید به زنده بودن دانایی‌فر دارند.
وزیر کشور پس از آزادی مرزبانان با صدور پیامی، آزادی مرزبانان ربوده شده توسط اشرار را تلاش هماهنگ مجموعه دستگاه های امنیتی، انتظامی،دیپلماتیک به ویژه مرزبانی جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران و استانداری سیستان و بلوچستان دانست.
ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی سیاست‌های کلی «سلامت» را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
این سیاست‌ها در 14 بند تنظیم شد و به سران سه قوه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد.
ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی و توانبخشی سلامت مبتنی بر اصول و ارزش های انسانی- اسلامی، تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم، ارتقاء سلامت روانی جامعه با ترویج سبک زندگی اسلامی - ایرانی، تأمین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، تفکیک وظایف تولیت، تأمین مالی و تدارک خدمات در حوزه سلامت و تدوین برنامه جامع مراقبتی، حمایتی برای جانبازان و جامعه معلولان کشور از جمله مهم‌ترین محورهای سیاست‌های کلی سلامت است.
دیدار مدیران سازمان انرژی اتمی با رهبر معظم انقلاب
همزمان با روز ملی فناوری هسته‌ای رئیس، مدیران، متخصصان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار مهم‌ترین دستاورد پیشرفت‌های هسته‌ای کشور را تقویت اعتماد به نفس ملی عمیق در کشور و زمینه‌سازی برای پیشرفت‌های علمی دیگر دانستند و با اشاره به مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 تأکید کردند: موافقت با این مذاکرات برای شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار بر ضد ایران بود و این مذاکرات باید ادامه یابد اما همه بدانند که با وجود ادامه مذاکرات، فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته‌ای به هیچ وجه متوقف نخواهد شد و هیچ‌یک از دستاوردهای هسته‌ای نیز تعطیل بردار نیست، ضمن آنکه روابط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید روابط متعارف و غیرفوق‌العاده باشد.
نامه اساتید حوزه به رهبر معظم انقلاب
جمعی از اساتید حوزه علمیه قم در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب در عین تأکید بر دلسوزی مسئولان، به ضرورت توجه بیشتر به برخی ملاحظات توافق هسته‌ای و همچنین پاره‌ای از مسائل فرهنگی کشور تأکید کردند.
در این نامه با تأکید بر دلسوزی کارگزاران اسلامی و همچنین عدم خوش‌بینی به مذاکرات جاری به‌عنوان رخدادی سرنوشت‌ساز برای کشور، عهدشکنی مکرر آمریکا نشانه بی‌اعتمادی خود به طرف غربی مذاکره‌کننده اعلام شده است.
در بخشی از این نامه از رویکردهای ناهمساز در عرصه فرهنگ با آهنگ و آرمان‌های تمدن‌ساز امت اسلامی، زیر سؤال بردن اساسی‌ترین باورهای دینی در نشریات، بازگشت عناصر معلوم‌الحال به عرصه فرهنگ، تجلیل از افرادی که هیچ‌گونه سنخیتی با مبانی ارزشی انقلاب ندارند و زمینه‌سازی برای فعالیت آنها و نیز تغییرات در وزارت علوم، ابراز نگرانی شده است.
تهیه لایحه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت
محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به تکلیف برنامه پنجم توسعه به ارائه لایحه الگوی ایرانی ـ اسلامی پیشرفت از سوی دولت تا پایان سال سوم گفت: این لایحه اسفندماه سال گذشته نهایی و این تعهد قانونی مقدماتش فراهم شده است و اکنون به دولت رفته تا با اقدام تکمیلی به مجلس تقدیم شود.
وی تأکید کرد: آنچه تهیه شده در این لایحه یک الگوی مطلوب توسعه است که جمعی از کارشناسان در مجمع تشخیص مصلحت و مرکز تحقیقات استراتژیک بنابه درخواست دبیرخانه مجمع انجام داده که البته بعدها اسم آن به الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت تغییر محتوا داد.
درخواست مجلس از قوه قضاییه در مورد امر به معروف و نهی از منکر
اللهیار ملکشاهی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تذکر علی لاریجانی در مورد توجه ویژه به ناهیان از منکر و آمران به معروف گفت: بنده نامه‌ای را خدمت آیت‌الله آملی لاریجانی نوشتم و از وی خواستم که چنانچه در قوانین مربوط به آمران به معروف و ناهیان از منکر نواقصی وجود دارد، پیشنهاداتی را ارائه کنند که ما نیز آنها را با اولویت در دستور قرار دهیم.
ملکشاهی اظهار کرد: پس از اعلام پیشنهادات رئیس قوه قضائیه، مباحث را در کمیسیون مطرح و جمع‌بندی‌ خواهیم کرد.
اعلام آمار انصرافی‌ها از دریافت یارانه
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت با اشاره به ثیت نام از متقاضیان دریافت یارانه طی روزهای گذشته گفت: هر چند در روزهای نخست، تعداد افرادی که برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده بودند به بیش از 10 درصد رسیده بود و پیش‌بینی می‌شد هفت تا هشت میلیون نفر از دریافت انصراف دهند، به تشخیص خانوارها تعداد دو میلیون و 400 هزار نفر در مرحله دوم ثبت نام، از دریافت یارانه انصراف دادند و 73 میلیون نفر نیز ثبت نام کرده‌اند.
وی ادامه داد: این افراد با انصراف خود هزار و 200 میلیارد تومان منبع مالی در اختیار دولت قرار دادند تا از این امکانات برای بخش‌های تولید، حمل و نقل عمومی، بهداشت و درمان و کمک به اقشار کم‌درآمد استفاده شود.
معرفی منظم‌ترین نماینده مجلس
رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای از مجتبی رحماندوست، نماینده تهران، ری و شمیرانات و اسلامشهر بخاطر حضور منظم در جلسات صحن علنی و کمیسیون تخصصی خود قدردانی کرد.
لاریجانی در این نامه تأکید کرده است: طبق گزارش هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی جنابعالی طی سه ماهه آخر منتهی به سال 1392، منظم‌ترین حضور را در جلسات علنی و کمیسیون مرتبط (کمیسیون اجتماعی) داشته‌اید.
همایشی با نام «دلواپسیم»
منتقدان و مخالفان توافق ژنو در قالب همایشی با عنوان «دلواپسیم» انتقادات و نظرات خود را مطرح کردند. در این همایش شخصیت‌هایی همچون حجت‌الاسلام پناهیان، محمدصادق کوشکی، سعید زیباکلام، حمید رسایی، مهدی کوچک‌زاده، اسماعیل کوثری، جواد کریمی قدوسی و فؤاد ایزدی حضور داشتند و مواضع خود را نسبت به مذاکرات ایران با غرب وهمچنین مذاکره‌کنندگان ابراز کردند.
این همایش واکنش‌های فراوانی از سوی فعالان سیاسی و رسانه‌ای کشور به همراه داشت. مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه خطاب به منتقدان مذاکرات گفته بود که بهتر است به رأی مردم اعتماد کنند.
محمد جواد ظریف نیز که در صحن علنی مجلس حضور پیدا کرده بود، اظهار کرد: ملت ما دلاور هستند، نه دلواپس.
همچنین علی لاریجانی با انتقاد از این قبیل اقدامات گفت: بخش‌های مختلف کشور باید مذاکراتی را که جنبه استراتژیک برای کشور دارند، مورد حمایت قرار دهند.
بازدید فرمانده کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه
رهبر معظم انقلاب با حضور در ستاد فرماندهی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مدت دو ساعت از نمایشگاه دستاوردهای این نیرو بازدید کردند.
در این نمایشگاه، دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمینه‌های طراحی و ساخت پهپادها، سامانه‌های موشکی ضدناو و بالستیکی و ضد سپر موشکی، سامانه‌های پدافندی و انواع رادارها و مراکز کنترل فرماندهی به نمایش گذاشته شده بود.
بخش مربوط به پیشرفت‌ها و دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه در عرصه ساخت و طراحی انواع پهپادها اولین سالنی بود که فرمانده کل قوا از آن بازدید کردند. در این قسمت، پهپادهای شاهد 129، شاهد 125 و شاهد 121 و سیستم‌های هدایت و کنترل و موتور پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور، که به‌دست متخصصان و کارشناسان داخلی طراحی و ساخته شده‌اند، ارائه شده بود.
نمایش پهپاد فوق پیشرفته و رادار گریز RQ170 غنیمتی و ساخت مدل بومی آن از مهمترین بخش های این نمایشگاه بود. متخصصان نیروی هوافضای سپاه در مدت حدود دو سال توانسته اند، پهپاد فوق پیشرفته RQ170 آمریکا را مهندسی معکوس کنند.
دیدار نخست‌وزیر پاکستان با رهبر معظم انقلاب
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار نواز شریف، مهم‌ترین عامل رابطه خوب و صمیمی میان دو ملت ایران و پاکستان را اشتراکات گسترده فرهنگی و دینی دانستند و با اظهار گلایه از کاهش سطح روابط در زمینه اقتصادی گفتند: دست‌هایی در کار است تا با شیوه‌های مختلف از جمله ایجاد ناامنی در مرز مشترک طولانی، میان دو ملت دوست و صمیمی ایران و پاکستان و میان دو دولت فاصله ایجاد کند اما نباید اجازه داد تا فرصت بزرگ گسترش روابط میان دو کشور از دست برود.
ایشان  با تأکید بر اینکه برای گسترش روابط نباید منتظر اجازه کسی بود، افزودند: آمریکا که خباثت آن برای همه مشخص است، از جمله دولت‌هایی است که تلاش دارد میان ایران و پاکستان فاصله ایجاد کند، البته غیر از امریکا دولت‌های دیگری نیز در این خصوص فعال هستند.
رونمایی از سه دستاورد جدید صنعت هسته‌ای در حوزه سلامت
سه دستاورد جدید صنعت هسته‌ای در حوزه سلامت با حضور حجت‌الاسلام روحانی و علی‌اکبر صالحی رونمایی شد.
دستاوردهای جدید صنعت هسته‌ای در حوزه سلامت، سانتریفیوژ لوله‌ای (تیوبولار) برای تولید واکسن‌های نوترکیب (انسان و دام)، سامانه پایش پرتوهای فرابنفش (UV) و سامانه ملی پرتودهی چند منظوره گاما در مرکز بناب سه دستاورد جدیدی هستند که در این مراسم رونمایی شد.
رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی از دستاوردهای هسته‌ای جدید ضمن خسته نباشید به فعالان این عرصه گفت: به دلیل دستیابی به پیشرفت‌های جدید در زمینه علمی و هسته‌ای، امروز روز پر افتخاری برای همه ما و ملت بزرگ ایران است.
مذاکرات وین؛ 4 و 5
در بهار سال گذشته مذاکراتی با عنوان وین 4 و وین 5 از سوی هیئت ایرانی با گروه 1+5 با حضور محمدجواد ظریف برگزار شد که نگارش و تدوین توافق‌نامه جامع را دستور کار خود داشت.
عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای در این رابطه اظهار کرد: در سه دور مذاکره پیشین ایران و گروه 1+5 در وین و پس از توافق مقدماتی، مباحث مختلف را مطرح کرده‌اند و از این دور به بعد مذاکرات در راستای نزدیک کردن دیدگاه‌ها و چانه‌زنی حول محور پیش‌نویس توافق جامع خواهد بود.
در این دور از مذاکرات وزیر امور خارجه کشورمان دیدارهایی با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کاترین اشتون، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت. برگزاری دیدارهای دو جانبه و چند جانبه با نمایندگان اعضای 1+5 از دیگر برنامه های کاری ظریف در این دور از مذاکرات بود.
انهدام تیم تروریستی وابسته به کومله
با پیگیری‌های اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان آذربایجان غربی، تیم تروریستی در شهرستان مهاباد شناسایی شد و سه نفر از اعضای آن دستگیر شدند.
عوامل دستگیر شده این تیم تروریستی در سی‌و‌یکم شهریور سال 1389 اقدام به بمب‌گذاری در میان زنان و کودکانی که برای دیدن مراسم رژه نیروهای مسلح در شهرستان مهاباد به خیابان آمده بودند، کرده که بر اثر انفجار 12 نفر شهید و بیش از چهل نفر زخمی شده بودند.
براساس اعترافات بازداشت شدگان، آموزش، تجهیز و تأمین مالی این تیم تروریستی از سوی ایادی استکبار جهانی در منطقه و توسط گروهک تروریستی کومله انجام شده است.
دیدار عیدانه مسئولان و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب
همزمان با خجسته عید مبعث پیامبر گرامی اسلام(ص)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام، قشرهای مختلف مردم و میهمانان شرکت‌کننده در مسابقات بین‌المللی قرآن و سفرای کشورهای اسلامی، مهم‌ترین نیاز دنیای اسلام را روی‌آوردن به اندیشه، فکر و بصیرت و شناخت حقیقی جبهه دشمنان امت اسلامی و همچنین اتحاد و پرهیز از اختلاف‌های عقیدتی و طایفه‌ای دانستند و تأکید کردند: امروز پرچم اِعتزاز به اسلام برافراشته شده و احساس هویت اسلامی در میان مسلمانان دنیا قوی‌تر از گذشته شده است و ملت ایران نیز با حسن ظن و اعتماد به وعده نصرت الهی در حال پیشرفت و پشت سر گذاشتن مشکلات و فتح یک به یک سنگرها در مسیر مبارزه با ظلم و جهل و بی‌عدالتی است.
ایشان همچنین اتحاد و تشکیل امت واحده را یکی دیگر از نیازهای ضروری دنیای اسلام برشمردند و با تأکید بر اینکه یکی از اهداف اصلی ایجاد اختلاف میان مسلمانان و ترویج شیعه‌هراسی و ایران‌هراسی، سرپوش گذاشتن جبهه استکبار بر مشکلات خود و حفاظت از رژیم غاصب صهیونیستی است، افزودند: انتظار از ملت‌های مسلمان به‌ویژه زبدگان و نخبگان امت اسلامی این است که با تدبر و بصیرت، شناخت صحیحی از جبهه دشمنان امت اسلامی پیدا کنند و این حقایق روشن را به‌خوبی متوجه شوند.
رهبر معظم انقلاب وجود مشکلات و چالش‌ها را در مسیر زندگی انسان طبیعی دانستند و افزودند: انسان‌های دارای خرد و تدبیر، مشکلات را برای رسیدن به عزت و شرف انسانی و نزدیکی به خداوند، تحمل می‌کنند اما انسان‌‌های بی‌خرد به‌جای قبول ولایت الهی، به ولایت شیاطین تمسک می‌جویند و در مقابل آنها دچار ذلت می‌شوند.
آیت الله مهدوی کنی در بستر بیماری
آیت الله محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری که برای شرکت در مراسم ویژه رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب در حرم مطهر امام راحل حضور یافته بود، بر اثر عارضه قلبی به بیمارستان منتقل شد.
رهبر معظم انقلاب یکی از اولین افرادی بود که به ملاقات آیت الله مهدوی کنی رفت. ایشان با حضور در یکی از بیمارستان های تهران در جریان مداوای رئیس مجلس خبرگان قرار گرفتند و سلامتی وی را از خداوند متعال مسئلت کردند.
دیدار رئیس، مدیران و محققان جهاد دانشگاهی با رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب روز دوشنبه  در دیدار رئیس، مدیران، پژوهشگران و محققان جهاد دانشگاهی با گرامیداشت «روز جوان»، مهم‌ترین ویژگی جهاد دانشگاهی را برخورداری از نیروی جوان و در عین حال متخصص و دارای تفکر جهادی برشمردند وتأکید کردند: هدف‌گذاری حرکت علمی کشور باید افزایش دانش جهانی از طریق تولید فرآورده‌های جدید و ناشناخته دانش بشری در چارچوب ارزش‌های انسانی، باشد.
ایشان در ادامه سخنان خود به شکل‌گیری جهاد دانشگاهی براساس تفکر انقلابی اشاره کردند و گفتند: باید جهت‌گیری و مسیر انقلابی جهاد دانشگاهی حفظ شود و نباید گذاشت این مرکز مهم علمی گرفتار آسیب‌های ناشی از پیچ و خم‌های سیاسی و «چپ‌روی‌ها» و «راست‌روی‌های» غلطِ عرصه سیاسی شود.
انتصاب اعضای شورای راهبردی روابط خارجی
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در حکمی سعید جلیلی، ابراهیم شیبانی، حسین طارمی، مهدی مصطفوی اهری و سردار احمد وحیدی را به عنوان اعضای شورای راهبردی روابط خارجی انتخاب کردند.
در این حکم آمده است: با توجه به تجربیات دوره گذشته و نقش این شورا در یاری رساندن مسئولان برای تصمیم‌گیری‌های کلان و بهره‌مندی از نخبگان در این عرصه، امید است در دوره جدید شاهد حضور مؤثرتر آن شورا در وظایف محوله باشیم.

captcha