کد خبر: 3083950
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
حسن تفکری تاکید کرد:

لزوم توجه بیشتر وزارت ارشاد به خریدهای حمایتی از ناشران قرآنی

گروه ادب: مدیر انتشارات تلاوت با اشاره به اینکه ناشران دولتی، رقیب ناشران خصوصی در چاپ قرآن کریم شده‌اند، عنوان کرد: در این باره بهتر است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه بیشتری نسبت به خریدهای حمایتی از ناشران قرآنی داشته باشد.

حسن تفکری، مدیر انتشارات تلاوت در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دربار مشکلاتی که در حوزه نشر قرآنی طی سال 93 با آنها روبرو بودیم، به نبود یک شیوه واحد و منسجم برای تصحیح قرآن کریم اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه می‌توان در این باره به اختلاف نظر سازمان دارالقرآن الکریم و مرکز طبع و نشر قرآن در رسم‌الخط اشاره کرد.
وی گفت: مرکز طبع و نشر قرآن کریم بر تطابق رسم‌الخط با رسم مصحف تاکید دارد، ولی سازمان دارالقرآن الکریم بر این مسئله ‌اصراری نمی‌کند. این اختلاف نظرها ناشران را سر درگم کرده است و باید برای رفع آن چاره‌اندیشی شود.
مدیر انتشارات تلاوت به تعدد مراکز چاپ قرآن کریم اشاره کرد و آن را از دیگر آسیب‌های این حوزه برشمرد و اظهار کرد: مراکز بسیاری از جمله سازمان‌های دولتی با ادعای کمک به پایین آمدن قیمت قرآن وارد این حوزه می‌شوند که به بخش خصوصی صدمه وارد می‌کنند و رقابتی نابرابر و ناسالم را پدید می‌آورند. وی با تاکید بر لزوم تعطیلی فروشگاه‌ها و چاپخانه‌های عرضه قرآن کریم سازمان‌های دولتی، ادامه داد: این سازمان‌ها به نوعی با دور زدن قانون، رقیب بخش خصوصی می‌شوند و حتی نهادهای زیرمجموعه خود را مجبور می‌کنند فقط از آنها خرید کنند.

رواج تالیف کتب قرآنی
این مسئول انتشارات همچنین بر لزوم اصلاح شیوه‌های حمایتی دولت از حوزه نشر تاکید کرد و گفت: بهتر است تسهیلات حمایتی به سوی ناشران و نویسندگان سوق پیدا کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جای ارائه بن‌های خرید کتاب به مصرف کنندگان که اغلب تبدیل به بهای نقدی در بازار می‌شود، نه صرف تهیه و خرید کتاب، به افزایش خریدهای حمایتی از خود ناشران و نویسندگان و نیز ارائه کاغذ دولتی، همچنین رونق هر چه بیشتر نمایشگاه‌های کتاب اقدام کند.
تفکری به لزوم رواج تالیف کتاب در برخی حوزه‌ها از جمله روخوانی و تجوید اشاره و عنوان کرد: متاسفانه در برخی حوزه‌ها از جمله روش تحقیق در قرآن کریم، رسم‌الخط و تاریخ قرآن، شمار کتاب‌های موجود اندک است و باید با رصد هر چه بیشتر حوزه‌های مغفول به بهبود وضعیت فعلی اقدام شود.

captcha