حسن بیادی، نایب رئیس پیشین شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تبدیل بیمارستانهای دولتی به بیمارستانهای هیئت امنایی را زمینهساز مشارکت فعال خیرین حوزه سلامت دانست و عنوان کرد: بیمارستانی که توسط هیئت امنا اداره میشود ارتباط بهتری را با خیرین دارد و می تواند کمبود اعتبارات خود را از طریق جلب مشارکت آنها جبران کند.
وی افزود: این نکته را هم باید مد نظر قرار داد که هیئت امنای این بیمارستانهاافراد کارآمد و آشنا به مسائل و مشکلات مردم باشند همچنین دارای یک روابط عمومی بالا بوده تا بتوانند مشارکت جامعه هدف را پیگیری کنند و بتوانند از سوی دولت به جلب کمکهای خیرین اقدام کنند.
نقطه قوت مؤسسات خیریه سلامت این است که هیچکدام دولتی نیستند
این خیر حوزه سلامت همچنین با اشاره به وجود مؤسسات متعدد خیریه در حوزه بیماریهای خاص عنوان کرد: مؤسسات خیریه زیادی در زمینه بیماریهای خاص و صعبالعلاج فعالیت می کنند نقطه قوت آنها این است که هیچکدام از این موئسسات دولتی نیستند.
بیادی تأکید کرد: من پیش از این اعلام کرده بودم که این مؤسسات نباید دولتی باشند و دولت درآنها دخالت داشته باشند، تنها دولت باید در این زمینه بسترهای مناسب را فراهم کند و خیرین به راحتی بتوانند کار خود را انجام دهند.
ساز و کارهای استفاده بهینه از خیرین وجود ندارد
وی در انتقاد ازعدم وجود بسترهای مناسب برای حضور خیرین در عرصه سلامت اظهار کرد: متأسفانه سازوکارهای استفاده بهینه از خیرین در دولت وجود ندارد و اگر هم باشد اندک است.
وی ادامه داد: این درحالیست که در زمینه بهداشت و سلامت هم تازه در دوره دولت یازدهم است که با تلاشهای وزیر بهداشت کارهایی آغاز شده است.
وزارت بهداشت به اهمیت مشارکت خیرین واقف است
عضو هیئت امنای موزه ملی قرآن یاد آور شد: وزارت بهداشت خوشبختانه به اهمیت این موضوع واقف شده است و با منصوب کردن یکی از چهرههای خوشنام این عرصه به عنوان قائم مقام وزیر در زمینه جلب خیرین این مسئله را آشکار می سازد.
بیادی خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای رسیدن به این هدف متعالی راه زیادی در پیش است که باید با برنامه و ایجاد بسترهای لازم زمینه برای حضور خیرین سلامت فراهم شده و کمبود اعتبارات جبران شود