کد خبر: 3095804
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳
رئیس سازمان بورس:

کاهش تورم در رونق بازار بورس اثرگذار است

گروه اقتصاد: فطانت اظهار کرد: فضای کنونی در خصوص کاهش نرخ بهره بانکی که توسط بانک مرکزی اعلام شده است انتظار افزایش نسبت قیمت بر درآمد بازار را در بین فعالان بورس ایجاد کرده است و کاهش تورم هم در رونق بورس اثرگذار خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه‌اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، محمد فطانت، با اشاره به این که کسانی‌که در بورس فعال هستند از سطح بالای آگاهی برخوردارند، گفت: تجربه افت شاخص و قیمت‌ها در سال گذشته بلوغ فکری سرمایه‌گذاران را بالا برد و این تجربه نصیب آنها شده است که در شرایط مختلف متناسب با فرصت‌های سرمایه‌گذاری به درستی شرایط را تحلیل و با دید بلندمدت در بورس سرمایه‌گذاری کنند.
رئیس سازمان بورس افزود: روند صعودی بازار سرمایه از 28 اسفند سال گذشته با رشد یک هزار واحدی شاخص آغاز شد و فضای مثبت بورس در نوروز امسال با رشد 5 درصدی شاخص بورس ادامه یافت.
وی با اشاره به این که در روز شنبه و در اولین روز پس از انتشار نتایج مذاکرات بازده 3 درصدی و در روز یکشنبه نیز بازده 3.5 درصدی در بورس نصیب سهامداران شده است، تصریح کرد: تمام کسانی که در بازار سرمایه فعال هستند بر اساس استراتژی‌های منتج شده از شاخصه‌های اقتصادی و تصمیم‌های خود اقدام به خرید و فروش سهام می‌کنند.
فطانت با تاکید بر بلوغ سهامداران گفت: سهامداران با بلوغ زیادی که دارند فرصت‌ها را به درستی تشخیص می‌دهند و زمانی که لازم باشد وارد بازار می‌شوند،  در این صورت بازار خود به تعادل خواهد رسید.
وی ادامه داد: هیجان در بورس معنا ندارد و فرصت و منطق سرمایه‌گذای، پشتوانه تصمیمات اقتصادی افراد است که وارد بورس‌می شوند و نیازی به توصیه به فعالان بازار نیست و خودشان مجرب هستند و با بررسی شرایط اقدام به دادوستد کنند.
وی همچنین در خصوص دلیل افزایش شاخص و قیمت‌ها در بورس طی روزهای گذشته عنوان کرد: علاوه بر خبرهای منتشر شده از مذاکرات هسته‌ای، مجموعه اقداماتی که دولت در سال گذشته انجام داد، اثر مثبت خود را به تدریج در بازار گذاشته است که از جمله این تصمیمات می‌توان به لایحه خروج از رکود، سیاست‌های دولتی در افزایش رونق بازار، کاهش تورم، ابهام‌زدایی از نمادها و صنایع بورسی و نیز کاهش ریسک بورس اشاره کرد.
فطانت اضافه کرد: فضای کنونی در خصوص کاهش نرخ بهره بانکی که توسط بانک مرکزی اعلام شده، انتظار افزایش نسبت قیمت بر درآمد بازار را در بین فعالین بورس ایجاد کرده است و کاهش تورم هم در رونق بورس اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به این که در سال 93 حدود 27 هزار و 500 میلیارد تومان مجوز افزایش سرمایه در بازار سهام صادر شده است گفت: تاکنون 13 هزار و 500 میلیارد تومان از این افزایش سرمایه‌ها به ثبت رسیده است.
فطانت تاکید کرد: بنا داریم در روزهای پیش‌رو در عرضه اوراق بدهی و عرضه‌های اولیه شتاب بیشتری کنیم و بر این اساس در هفته جاری و نیز هفته آینده عرضه های اولیه زیادی را در بورس شاهد خواهیم بود که می تواند فرصت خوبی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند.

captcha