احمد سلیمانی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: اگر چه تمام رویدادهای تئاتری در دوران انقلاب اسلامی، اشاره مستقیم به آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی نداشتند، اما در باطن همه این رویدادها و تحولات تئاتری اهداف متعالی و مقدسی را دنبال میکردند.
وی با اشاره به اینکه اساساً تئاتر هم در ساختار اجرایی و هم در محتوا به ارزشها و کرامات انسانی توجه دارد افزود: به نظر میرسد که هدف از تحولی عظیم در سطح اجتماع و تجلی برخی باورهای ارزشی انسانی که میتوان نام آن را انقلاب گذاشت نیز چیزی غیر از تحقق این مفاهیم نباشد؛ هر چند که پرداختی مستقیم و نوعاً شعاری به آن نداشته باشیم.
کارگردان نمایش عاشورایی «سردار مهر و ماه» تصریح کرد: با این وجود میتوان این ادعا را داشت که باید تئاتر بیش از آنچه که تاکنون شاهد آن بودهایم باید در خدمت هنر انقلاب باشد و محتوایی را برای خود برگزیند که شرح وقایع انقلاب باشد و به مقاطع حساس آن اشاره کند و روایتگر سلحشوری جوانان این مرز و بوم در همه عرصههای خطیر همچون وقوع انقلاب و دفاع مقدس باشد.
نیازمند برنامهریزی منسجم و هدفمند هستیم
سلیمانی ادامه داد: تحقق چنین رویکردی نیاز به یک برنامهریزی منسجم و هدفمند دارد که تنها از سوی هنرمندان تئاتر و نهادهای متولی هنرهای نمایشی برنمیآید و باید حداقل در زمینه ارائه محتوای انقلابی در قالب تاریخ شفاهی و مکتوب انقلاب اسلامی همه سازمانها و نهادهای انقلابی نیز وارد میدان شوند.
این کارگردان تئاتر گفت: ما نیازمند مرکزی در زمینه تئاتر انقلاب هستیم که در کنار انجمنهایی همچون تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به تحلیل دادههای انقلاب اسلامی پرداخته و از میان انبوهی از منابع مکتوب و شفاهی که در قالب برگزاری محافلی همچون شب خاطرهها که حوزه هنری بانی آن بود، مجموعهای از مواد و مصالح اقتباسهای نمایشی را استخراج و در اختیار هنرمندان تئاتر قرار دهد.
وی در پایان اظهار کرد: نهادی همچون حوزه هنری که اساساً روزی حوزه هنر انقلاب اسلامی نام داشته است میتواند متولی اصلی این جریان تئاتری باشد که البته تا این لحظه بارقههایی از این حرکت فرهنگی در مجموعه فعالیتهای نمایشی آن به چشم میخورد که نمونه بارز آن برگزاری جشنواره تئاتر سوره ماه است که در آن اقتباس نمایشی از مجموعه آثار منتشر شده انقلابی انتشارات سوره مهر در اولویت انتخاب قرار دارد.