به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مسئله تجاوز به دو پسر نوجوان ایرانی توسط مأموران فرودگاه جده، برای اولین بار به نقل از یکی از مسئولان بخش پزشکی حج و زیارت مطرح شد. البته بر اساس شنیدههای خبرنگار ایکنا این مطلب به عنوان صحبتی خصوصی از سوی این مسئول مطرح و از خبرنگار خواسته شده بود که این مطلب را منتشر نکند اما خبرنگار مذکور اقدام به انتشار این خبر کرد.
تکذیب خبر تجاوز به 2 نوجوان ایرانی
پس از انتشار این خبر، پیگیریهای خبرنگاران از مسئولان سازمان حج و زیارت به جایی نرسید چرا که هیچکدام از مسئولان این نهاد حتی تلفنهای خود را نیز پاسخگو نبودند. در همین حین بود که مسئول بخش پزشکی حج و زیارت خبر نقل شده از سوی خود را تکذیب و اعلام کرد با خبرنگار خاطی برخورد میشود.
تأیید خبر تجاوز
اما در ادامه و با پیگیری خبرنگاران حسن قشقاوی، معاون وزیر امور خارجه در امور کنسولی، پارلمانی و ایرانیان خبر مذکور را تأیید و جزئیات بیشتری از آن را اعلام کرد.
بر اساس اعلام قشقاوی «در هفته دوم تعطیلات، به هنگام بازرسی از یک کاروان عمره ایرانی، مأموران متخلف مذکور به بهانه مشکوک شدن به دو نوجوان ایرانی، آنها را از بقیه جدا کرده و در بخش دیگری مورد بازرسی بدنی قرار دادند که در اثنای بازرسی، سایر افراد کاروان متوجه شدند که مامورین خاطی قصد آزار و اذیت جنسی آن دو نوجوان را داشتهاند و مسئولان امر را از این موضوع مطلع کردند. مسئولان مربوطه بلافاصله موضوع را به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده اطلاع داده و با حضور کنسول آن سرکنسولگری، مقامات ذیربط کاروان و مسئولین فرودگاه جده بررسیهای میدانی به عمل آمده و پس از شناسایی دو مامور متخلف، پس از انجام مقدمات قانونی طرف سعودی اقدام به بازداشت آنها میکند.
احضار کاردار و کنسول کشور عربستان
معاون وزیر امور خارجه همچنین افزود: در روز بعد از این واقعه و در غیاب سفیر عربستان سعودی در تهران، کاردار و کنسول آن کشور توسط مدیرکل کنسولی به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به این عمل شنیع و غیر انسانی که باعث جریحهدار شدن افکار عمومی کشورمان شدهاست را به وی ارائه کرد. طرف سعودی ضمن ابراز تاسف شدید از این اتفاق رذیلانه قول داد که موضوع در بالاترین سطح توسط مقامات کشورش مورد پیگیری قرار داده و با افراد خاطی بشدت برخورد شود.
در ادامه قشقاوی اظهار کرده است: با توجه به این رفتار غیر انسانی و ضد دینی، منتظر برخورد دولت سعودی با این افراد و اعمال اشد مجازات در مورد آنها هستیم و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در ریاض و جده تا حصول نتیجه مشخص پیگیر ماجرا خواهند بود و متعاقبا نتایج آن در اختیار خانوادهها و افکار عمومی قرار خواهد گرفت.
پس از این اعلام رسمی، سازمان حج و زیارت بالاخره به این اتفاق واکنش نشان داد و ضمن انتشار اطلاعیهای به رسانهها توصیه کرد: «تا دستیابی به نتیجه قطعی محاکمه و مجازات افراد خاطی از هرگونه پیش داوری که منجر به خدشهدار شدن حریم اخلاقی خانوادههای آسیب دیده در جامعه میشود، پرهیز کنند».
در ادامه واکنشها به این رخداد شنیع، محمدصالح جوکار یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از جمعآوری امضا برای طرح یک فوریتی لغو سفر حج عمره تا اطلاع ثانوی خبر داد.
جوکار با بیان اینکه به نظر میرسد مسئولان سازمان حج و زیارت باید در این خصوص تجدیدنظر کرده و باید تصمیم جدی درباره سفر عمره اتخاذ کنند، گفت: اگر نتوانند مدیریت صحیحی اعمال کنند قطعا این مسئله برای جامعه مسلمانان ایرانی قابل پذیرش نیست، لذا باید تدبیر جدی اتخاذ شود.
آیا تعطیل کردن عمره موجب تنبیه عربستان میشود
تعطیل کردن عمره مفرده و حج مانند همیشه اولین ایدهای است که به ذهن برخی مسئولان در رخدادهای مربوط به ایران و عربستان خطور میکند و اینکه آیا در طول سالهای متمادی روابط این دو کشور، تعطیل کردن عمره و حج حتی پس از کشتار حجاج ایرانی توسط رژیم آل سعود، زندانیکردن، اعدام کردن، بدرفتاری کردن با زائران و ... نتیجهای برای ایران در بر داشته و موجب تنبیه عربستان شده است یا خیر به نظر میرسد هرگز مورد سؤال و کنجکاوی مسئولان نبوده است.
قدر مسلم حضور زائران ایرانی در عربستان سود سرشاری برای این کشور دارد، اما باید منطقی بود، کشوری با آن هم منابع نفتی و زائرانی که از سراسر جهان به این کشور سفر میکنند، به راحتی میتواند زیان مالی عدم حضور زائران ایرانی در این کشور را پر کند.
از سوی دیگر، طی هفتههای گذشته شاهد کاهش صدور روادید از سوی کنسولگریهای عربستان در ایران و مشکلاتی که این مسئله برای زائران ایرانی به وجود آورد بودهایم، اگر عربستان نگران سود مالی عمره و حج ایرانیان بود هرگز به کاهش صدور روادید و برهم زدن اعزام منظم زائران ایرانی اقدام نمیکرد.
زائران عمرهگزار عربستان را تحریم کنند
اما به هیچ وجه نیز نباید در مقابل اقدام شنیع صورت گرفت از سوی مأموران عربستانی نیز ساکت بود؛ پیشنهاد ما این است که به جای توقف عمره، زائران عمرهگزار عربستان را تحریم کنند یعنی مثلاً تصمیم گرفته شود که هیچ زائر ایرانی طی یک سال آینده هیچ سوغاتی از عربستان خریداری نکند.
قدر مسلم این اقدام در میان مردم عربستان و زائران سایر کشورها این پرسش را ایجاد خواهد که چرا دیگر زائران ایرانی به هیچ وجه اقدام به خرید سوغات نمیکنند. این واکنش هماهنگ زائران ایرانی بهترین پاسخ به دولت عربستان است و نشان دهنده همبستگی زائران در همدردی و محکومیت این اقدام است.
متأسفانه چانه زدن (شما بخوانید التماس کردن برای کاهش قیمت کالاها) یکی از خصلتهای ایرانیها هنگام خرید در عربستان است، آیا بهتر نیست زائران با عزت نفس عمره خود را صرفاً به عبادت اختصاص دهند و سوغات مورد نظر خود را از ایران خریداری کنند.؟؟؟
از سوی دیگر سازمان حج و زیارت طی سالهای اخیر بسیاری از اقلام مصرفی زائران ایرانی از جمله مواد غذایی مورد استفاده در آشپزخانههای ایرانی را از ایران تهیه و به عربستان ارسال میکند، این سازمان میتواند با مشارکت شرکتهای ایرانی، محصولات مصرفی برای زائران ایرانی خریداری شده از عربستان را به حداقل برساند.
در پایان باید گفت، مخفی نگهداشتن این اقدام نه تنها به مصلحت زائران ایرانی نبوده بلکه باید همه عمرهگزاران (به ویژه خانوادههایی که دختر و پسر نوجوان و جوان همراه دارند) در این خصوص مطلع و مراقبتهای لازم را هنگام سفر به خرج دهند.