کد خبر: 3107840
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
به همت سازمان بسیج هنرمندان؛

برگزاری بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی/ انقلاب را با فرهنگ به جهان صادر کنیم

گروه هنر: مراسم سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی و بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی به همت سازمان بسیج هنرمندان پیش از ظهر امروز، ۱۹ فروردین در مجتمع اسوه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز چهارشنبه 19 فروردین به همت سازمان بسیج هنرمندان در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه و با حضور جمعی از  مسئولان فرهنگی و هنری و هنرمندان هنر انقلابی اعم از سینما، تلوزیون، تئاتر، ادبیات و شعر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حسین قنادیان رئیس سازمان بسیج هنرمندان به ایراد سخن پرداخت و گفت: تقاون روز هنر انقلاب اسلامی با سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) را به فال نیک می‌گیریم  و امیدواریم در سایه انوار فاطمی بتوانیم باران رحمت الهی را نثار درخت هنر اسلامی کنیم.
وی ادامه داد: مفتخرم که اعلام کنم در این مراسم میهمان ویژه‌ای داریم، مادر شهیدحمیدرضا نظام که امسال را به نام این شهیدبزرگوار نامگذاری کرده‌ایم حضور دارند، شهیدی که از بسیاری از جنبه‌ها شباهت به شخصیت و منش شهید سیدمرتضی آوینی دارد و آن بدان دلیل است که شهیدنظام نیز همچون شهید‌آوینی در برهه‌ای از زندگی خود متحول شده و با لبیک به ندای درونی خود راهی را برگزید که صلاح و فلاح او را در پی داشت.
قنادیان تصریح کرد: امروز باید بسیج تمام تلاش خود را در راه اعتلای هنر انقلاب به کار ببندد، برگزاری این مراسم‌ها و موارد مشابه نیز تنها به دلیل آن است که تذکر و یادآوری هرچند وقت یکبار صورت گیرد تا راه گم نشود و به خاطر بیاوریم که چه مسیری را از ابتدا تا رسیدن به جایگاه امروزی پیموده‌ایم.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان در ادامه گفت: برپایی چنین اجتماعات و همنشینی‌هایی ما را متنبه خواهد کرد و این نکته را گوشزد می‌کند که آنچه امروز به واسطه دستیابی به آن به خود می‌بالیم یعنی امنیت در سایه صلابت ملی  مرهون ایثارگری جوانانی است که جان خود را نثار این انقلاب کرده‌اند.
وی افزود: هنر انقلاب نیازمند میدان‌داری است، باید از نظریه‌پردازی در مورد مبانی هنر انقلاب فاصله گرفت و وارد میدان عمل شد، دوستان باید عمل کرد، روزافزون به انجام کار و تولید پرداخت  تا در آینده نزدیک حرکت در مسیر هنر انقلاب تلقی به جهاد هنر انقلاب شود.
قنادیان تأکید کرد: قطعاً جهاد هنری نیازمند در اختیار داشتن  نیروی انسانی توانمندی است، جهاد هنری هنرمند شجاع می‌خواهد،  انسانی که با جسارت و اقتدار در این مسیر و پشت سر ولایت گام بردارد و دریچه‌های نوینی را پیش روی مخاطب و هنردوستان  بگشاید.
رئیس سازمان بسیج هنرمندان ادامه داد: اگر هنرمند بخواهد از تعلقات دنیوی مبرا شده و از مثلث شهوت، شهرت و ثروت که در عالم هنر وجود دارد و ناخودآگاه ممکن است به آن نیز دست پیدا کند دوری جوید، باید خیلی قوی باشد، باید در مسیر تعالی خود و هنری که به آن اشتغال دارد کوشا باشد.
قنادیان در پایان  سخنرانی خود گفت: حال که صحبت از تمدن اسلامی است باید با استفاده از فعالیت‌های هنری برگرفته از قوای روحی و اعتقادی هنرمند متعهد مسلمان و دین‌مدار راه پر فراز و نشیب را که پیش رو داریم  پیموده و همانطور که توصیه امام راحل است انقلاب اسلامی را از طریق فرهنگ به جهانیان صادر کنیم.
این گزارش حاکی است  پس از سخنرانی قنادیان، گروه تواشیح به اجرای برنامه پرداخت و پس از آن کلیپ معرفی شهید حمیدرضا نظام پخش شد و مادر این شهید به شعرخوانی پرداخت و سپس با حضور رئیس سازمان بسیج هنرمندان و جواد جباری، مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت با اهدای لوح از مادر شهید‌نظام تقدیر شد.
انسیه شاه‌حسینی، فیلمساز انقلاب و دفاع مقدس، سخنران بعدی این مراسم بود که پیش از سخنرانی لوح یادبود خود را در دست مادر شهید نظام دریافت کرد و سپس به بیان خاطراتی از دوران فیلمسازی خود در مناطق عملیاتی و همچنین اردوی راهیان نوری که نوروز امسال در آن شرکت داشته است پرداخت.
شاه‌حسینی گفت: من این سعادت را لطف شهدا می‌دانم که توانستم مجموعه‌ای از آثار با موضوع انقلاب و دفاع مقدس را در سینما تولید کنم، به هر حال هر فیلمسازی  در طول دوران حرفه‌ای خود جوایز داخلی و خارجی را دریافت می‌کند اما بهترین جایزه‌ای که من دریافت کردم ، رضایتی بوده است که دوستان فیلمساز و برخی از خانواده شهدا در مواجهه با فیلم هایم داشته‌اند.
وی شهیدآوینی را بزرگترین معلم و الگوی هنری خود دانست  و گفت: از مسعود ده‌نمکی متشکرم چرا که در شرایطی که حتی یک فریم از آثار من در موزه سینما وجود ندارد و بسیاری از منتقدان آثار سینمایی من را به باد نقد ناجوانمردانه می‌کشند، او از جریان فیلمسازی من دفاع کرد و حتی یکبار جایزه خود را به من هدیه داد.
سخنران بعدی این مراسم مسعود ده‌نمکی فیلمساز جبهه و دفاع مقدس بود که گفت:  قصد سخنرانی نداشتم اما چون به این برنامه دعوت شدم و از من خواسته شده که چندکلامی صحبت کنم لذا اطاعت امر می‌کنم هرچند که ممکن است سخنان من نیش‌دار باشد و به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید که شاید برخی از آنها در این مراسم حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: سالگرد شهیدآوینی است اما خیلی از بچه مسلمان ها تنها عکس او را می شناسند و از این امر مطلع نیستند که اگر آوینی اکنون حیات داشت ممکن بود همچون آن زمان که در برابر برخی مظاهر روشنفکری جبهه می‌گرفت امروز هم در برابر بچه مسلمانان روشنفکرنما موضعی منفی بگیرد.
ده نمکی تصریح کرد: هنر انقلاب مظلاوم است و سرمایه‌گذاری برای آن حداقل در سینما نمی شود اما از آن سو شاهد هستیم که برای بسیاری از جریانات ضدارزشی در سینما سرمایه‌گذاری خوبی به عمل آمد و بودجه‌های هنگفتی به آن تعلق می‌گیرد، فیلمساز انقلاب مظلوم است و در هیچ یک از جریانات و رویدادها و جشنواره‌های سینمایی از او تقدیر درخور و شایسته نمی‌شود اما در عوض با توجیه جذب حداکثری، تشویق‌ها و جایزه‌ها تعلق به فیلمسازان و جریانات ضد ارزشی و انقلابی می‌گیرد.
کارگردان سه‌گانه «اخراجی‌ها» گفت: ‌همه تشویق‌ها و حمایت‌های سینمایی از افراد و جریان‌هایی است که اگر خواسته باشیم از آنها برای تولید فیلم متعهد انقلابی دعوت کنیم باید نازشان را کشید، فقط هم به این بهانه که ما باید رضایت همه را جلب کنیم و هنرمندان را با جریان انقلاب آشتی بدهیم اما ای کاش مسئولان فرهنگ و هنر آنقدر که به فکر جذب حداکثری هستند به فکر نگهداری حداقلی نیز باشند.
ده‌نمکی در پایان سخنان خود گفت:  آقایان مسئول دوستان، بیایید جذب حداکثری را  بگذاریم خود حضرت اقا انجام دهند به هر حال  باید یک جایی در این مملکت تقسیم کار جدی دنبال شود و شما با توجه به بضاعت و توان خود درصدد باشید که همین جماعت هنرمند متعهد و دلسوز به انقلاب و دفاع مقدس را با چنگ و دندان نگاه دارید تا از آن رنجیده و ریوگردان نشوند.
در پایان این مراسم و پیش از پخش کلیپ پایانی از حبیب احمدزاده؛ فیلمنامه‌نویس دفاع مقدس، رضا اسماعیلی؛ شاعر انقلاب و مسعود ده‌نمکی؛ فیلمساز با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد و اقامه نماز جماعت ظهر و عصر و  ضیافت ناهار حسن ختام این مراسم بود.

captcha