سیدمحمدحسین محمودی، مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب که در سه سال اخیر با مشکلات اقتصادی زیادی در حوزه نشر از جمله حوزههای تخصصی چون کتابهای مذهبی مواجه شدیم، گفت: با اینکه کتابهای دینی پرمخاطبترین کتابها در جامعه ما هستند، ولی به دلیل بالا رفتن قیمت کتاب در کنار کم شدن سطح حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با ریزش تعداد ناشران مذهبی مواجه شدهایم.
وی ادامه داد: تا سه سال پیش حدود 1500 ناشر تخصصی در حوزه دین داشتیم که اکنون با نگاهی به غرفههای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران متوجه میشویم تعداد دفاتر نشر فعال در این حوزه کمتر از 300 شده باب است.
محمودی اظهار کرد: ناشران برای حضور مستقل در نمایشگاه بینالمللی کتاب باید طی سه سال اخیر 35 عنوان کتاب چاپ اول داشته باشند. این در حالی است که درصد قابل توجهی از غرفههای حوزه دین در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نام چند ناشر را یدک میکشند.
وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما ارائه بسیاری از تسهیلات به ناشران از جمله معافیت مالیاتی و معافیت از مالیات بر ارزش افزوده در حد شعار باقی مانده است و عملاً محقق نمیشود.
مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی همچنین گفت: کتابهای دینی و مقدس در تمام کشورها حتی کشورهای سکولار حمایت میشوند، ولی در کشور ما این حمایت به میزان کافی نیست. در سالهای اخیر با کاهش محسوس خرید کتاب از ناشران و افزایش قیمت کاغذ، همچنین عملی نشدن حمایتهای جایگزین رو به رو شدیم که به بدنه نشر به ویژه در حوزههای تخصصی از جمله دین ضربه زده است.