به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ظرف دو روز گذشته شاهد انتشار خبری به نقل از روزنامه «الصباح» کویت در برخی سایتهای خبری ایران بودیم که حاکی از «اعتراف قابل تأمل پلیس متجاوز سعودی» در اولین جلسه بازپرسی است که به ادعای رسانههای داخلی، بیان میدارد که پلیس جوان سعودی این عمل را به تشویق «شیخ ابومرزوق»، امام جماعت مسجد جامع جده انجام داده است!
وی در مورد انگیزه مشوق یا مشوقان اذعان داشته است: «شیخ ابومرزوق شیعه را نجس و مشرک میداند و با علم به اختلافات شدید دو حکومت ایران و عربستان، از ما خواست تا با این عمل، خشم حکومت و شیعیان تندرو ایران را برانگیخته و شعله های قهر و تحریم سفر به عربستان بر افروختهتر شود! شیخ ابومرزوق این عمل را خدمت به طهارت حرمین از مشرکین و دارای ثواب اخروی میداند».
این رسانهها به نقل از روزنامه الصباح افزودهاند: با توجه به جهتگیریهای عمومی از سوی مردم ایران در شبکههای اجتماعی، به نظر میرسد همفکران شیخ ابومرزوق از سویی و مخالفان اعمال مذهبی و حج در ایران از سویی دیگر به اهداف خود نزدیکتر شدهاند!
اما مراجعه به سایت رسمی روزنامه الصباح کویت نشان میدهد که این خبر کاملاً کذب است و شخصی به نام «شیخ ابومرزوق» که امام جمعه مسجد جده باشد نیز وجود خارجی ندارد و تنها شیطنت یک سایت داخلی باعث شده تا این خبر در حجم وسیعی در فضای مجازی منتشر شود.
این روزها شاهد واکنش وسیع آحاد مردم نسبت به حوادث فرودگاه جده در شبکههای اجتماعی هستیم که هرچند از منظر غیرتمندی و دفاع از شرافت ملی، ارزشمند و ستودنی است، اما در برخی موارد رویکردی نژادپرستانه و انحرافی به خود گرفته است.
بدون شک انتشار اخباری نادرست و مغلوط در سایتهای خبری که به فاصله اندک زمانی در شبکههای اجتماعی منتشر میشود و مردم نیز بدون تفحص و دقت در موثق و مستند بودن خبر، اقدام به انتشار وسیع آن میکنند، عاری ازغرضورزی و سوءاستفاده نیست. رسانههایی که به این موضوع صرفاً به عنوان یک سوژه خبری جذاب نگاه میکنند و با جریانسازی و تهییج احساسات مردم سعی در جلب مخاطب دارند؛ بدون اینکه متوجه تبعات منفی این سنخ اخبار باشند.
یکی از نتایج زیانبار این رویکرد، دامن زدن به اختلافات میان شیعه و سنی است که در شرایط کنونی نیز متأسفانه در نقطه اوج خود قرار دارد. دامنه آتش اختلافی که با ظهور گروههای تکفیری و تروریستی در منطقه افروخته شده، هر روز وسیعتر میشود و افراد بیگناه بیشتری را در کام خود فرومیبرد.
به راستی اختلافافکنی میان دو کشور با دستاویزهای مذهبی و نژادی به نفع کیست؟ آیا تحریم سفر عمره که این روزها توسط کمپینهای مردمی مطرح میشود، واکنش سنجیدهای به اتفاقات اخیر است؟
آنچه که در فرودگاه جده رخ داده، بسیار شنیع بوده است و قطعا مسئولان امر باید با قدرت آن را پیگیری کنند، اما واکنش به این موضوع نیز نیازمند توجه و هوشیاری جدی مردم و مسئولان است. نباید حادثهای در این سطح کل معادلات منطقهای ایران و همسایگانش را تحتالشعاع قرار دهد. همچنین باید توجه داشت که به واسطه درگیرشدن در احساسات و هیجانات مبادا حریم اخلاق و فرامین دینی درباره احترام به نژادها و اقوام و مذاهب دیگر درنوردیده شود.