کد خبر: 3134304
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۶
غلامی‌ جلیسه عنوان کرد:

تغییر عنوان سالن یاس نمایشگاه کتاب به کارنامه نشر/جلوگیری از موازی‌کاری؛ دلیل این اقدام

گروه ادب: مدیر کمیته نظارت محتوایی در فعالیت‌های علمی، فرهنگ و اهل قلم نمایشگاه کتاب گفت: قرار بود مجمع ناشران و خانه کتاب فعالیت مشترک داشته باشند اما آنها می‌خواستند سالن یاس را به تنهایی برگزار کنند.

مجید غلامی‌ جلیسه، مدیر کمیته مجید غلامی جلیسه، مدیر کمیته نظارت محتوایی در فعالیت‌های علمی، فرهنگ و اهل قلم نمایشگاه کتاب در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره سالن یاس در نمایشگاه کتاب تهران گفت: سالن یاس در نمایشگاه کتاب، سالنی بود که به ارائه آخرین آثار منتشر شده طی سال‌های گذشته می‌پرداخت. از سوی دیگر مؤسسه خانه کتاب از همان ابتدای تأسیس سالنی به نام سالن کارنامه نشر را در نمایشگاه کتاب داشت که تا همین نمایشگاه اخیر نیز موازی با سالن یاس برپا می‌شد، یعنی اساساً دو فعالیت موازی تعریف شده بود که هر دو فعالیت یکسانی داشتند که عملاً منطقی نبود.

وی افزود: اگر ما وجه نمایشگاهی را انجام می‌دهیم، از فعالیتی با عنوان کارنامه نشر نام می‌بریم که هدف آن ارائه آخرین آثار منتشر شده و معرفی آنها به مخاطبان است، از سوی دیگر هر کتابی که منتشر می‌شود یک عنوان آن به خانه کتاب می‌آید و این مؤسسه طی یک پروسه علمی کتابشناسی که بر روی کتاب‌ها انجام می‌دهد، کاتالوگ‌هایی را برای خوانندگان، ناشران، مسئولان و ... تهیه می‌کند. 

غلامی‌ جلیسه ادامه داد: امسال با توجه به بحث بودجه، ترجیح هر سازمانی این است که از حداکثر امکانات استفاده کند و این گونه نیست که مؤسسه خانه کتاب بخواهد سالن یاس را تعطیل کند و در تمام جلسات نیز صحبت این بوده که از ظرفیت دوستان در مجمع ناشران انقلاب اسلامی استفاده شود، اما مبلغی که سال گذشته به سالن یاس اختصاص داده می‌شد، امسال با توجه به اقتصاد مقاومتی و وضعیت کمبود بودجه‌ای که برای نمایشگاه کتاب وجود داشت، طبیعی است که این مبلغ نمی‌توانست برای سالن یاس تأمین شود.

وی تصریح کرد: باید تدبیری اندیشیده می‌شد که هم هزینه آنچنانی برای فعالیت‌های جنبی صرف نشود و هم فعالیت‌های جنبی از نظر کمی و کیفی دچار چالش نشوند، از این رو در جلسات پیشنهاد شد که این سالن که در هر دوره وجود داشته است، مجمع ناشران انقلاب اسلامی با مؤسسه خانه کتاب یک فعالیت مشترک داشته باشند.

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب با اشاره به دغدغه‌های مجمع ناشران انقلاب اسلامی بیان کرد: دوستان چند دغدغه داشتند، یکی این بود که ما چند ماه قبل درخواست داده بودیم که به درخواست ما توجهی نشد که باید گفت؛ درخواست‌ها شرایطی دارد که باید مکان نمایشگاه مشخص، بودجه آن قطعی و اهداف و برنامه‌ها تعیین شود تا به درخواست‌ها پاسخ داده شود که آیا می‌توان هزینه این چنینی اختصاص داد یا خیر؟ در نخستین فرصتی که این موضوع مشخص شد، قرار بر این شد که مجمع ناشران انقلاب اسلامی و خانه کتاب فعالیت مشترکی با عنوان کارنامه نشر داشته باشند که این فعالیت با حداقل بودجه انجام شود و هدف از مشارکت نیز بر همین مبنا بوده است.

وی در ادامه عنوان کرد: مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سال گذشته به صورت مجزا در نمایشگاه کتاب تهران فعالیت داشت و این فعالیت نیز منوط به بودجه‌ای بود، که از سوی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اختصاص پیدا کرده بود، یعنی یک فعالیت ذاتی نیست که کاری که در طول یک سال انجام می‌دهند، ثمره آن را در نمایشگاه ارائه دهند و پولی که از معاونت اختصاص می‌یابد، این کار انجام می‌شود. از این رو این دوستان از سویی دغدغه پول را داشتند و از سوی دیگر زمان و همچنین می‌خواستند کار را به تنهایی انجام دهند، یعنی مجدداً امسال هم فعالیت مجزای دیگری انجام شود که این عقلایی نبود؛ چرا که وقتی هزینه‌ای می‌شود، عقلانی نیست که مجدداً آن را در جای دیگری با همان شکل و با تغییراتی جزئی هزینه کنیم.

غلامی‌ جلیسه ادامه داد: نتیجه این شد که مجمع ناشران انقلاب اسلامی در این زمینه نخواست ورود کند، این طور نیست که کسی این مجمع را حذف کرده باشد یا کسی دوست نداشته باشد مجمع فعالیتی در نمایشگاه کتاب انجام دهند، اما مؤسسه خانه کتاب کارنامه نشر 93 را خواهد داشت.

وی در پایان یادآور شد: در این دوره از نمایشگاه سالن یاس به سالن کارنامه نشر تغییر عنوان داده و مجری آن نیز خانه کتاب است و همانگونه که سال‌های گذشته انجام می‌شد، امسال با کیفیت و کمیت بیشتری انجام می‌شود و فعالیت‌های یاس را نیز انجام خواهیم داد تا مخاطبان بتوانند در این بخش به هر آنچه می‌خواهند دسترسی داشته باشند و اطلاعات مورد نیاز خود را کسب و یا مطالعه کنند.

یادآور می‌شود، مسئولان مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اعلام موضعی صریح، دلیل حذف سالن یاس را بی‌توجهی و بی‌تدبیری مسئولان دانستند.

captcha