به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، تفاهمنامه همکاری توسعه و ساماندهی پژوهشهای زنان و ارتقای توانمندیهای زنان نخبه و مدیر در محل وزارت علوم و توسط محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور به امضا رسید.
فرهادی در مراسم امضای این تفاهمنامه همکاری گفت: این تفاهمنامه در راستای اجرایی شدن ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه کشور و حمایت از زنان در حوزه پژوهش و فناوری، شناسایی و معرفی زنان نخبه در عرصههای مختلف علمی، اجتماعی و اجرایی بین وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری به امضا میرسد.
وی افزود: بیش از 54 درصد جمعیت دانشجویی در مقاطع مختلف تحصیلی را دختران تشکیل میدهند و در دورههای دکترا نیز درصد بالایی از دانشجویان را دختران تشکیل میدهند و در بسیاری از عرصههای علمی آموزشی زنان نخبه بسیاری داریم که امیدواریم بتوانیم آنها را معرفی و حمایت کنیم.
در ادامه مراسم سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: زنان در مدیریت شرکتهای دانشبنیان که حوزه خصوصی دانشآموختگان دانشگاهی است مشارکت روبه رشدی دارند و 15 درصد از مدیران عامل 1500 شرکت دانشبنیان دارای تأییدیه کشور را زنان تشکیل میدهند.
وی با اشاره چالش اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی، جسارت و جرئت زنان را در ورود به شرکتهای دانشبنیان قابل تحسین دانست و از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از متقاضیان ورود به این صحنه خبر داد.
ستاری گفت: تعدادی از استارت آپهای سال گذشته در حوزه زنان برگزار شد و در مواردی مانند مد و لباس و صنایع دستی قابلیت زیادی برای تجاریسازی مشاهده شد.
وی با اشاره به اختصاص جوایز مهم علمی داخلی و بینالمللی به زنان گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تمام ستادهای خود از فعالیتهای زنان حمایت میکند.
شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور نیز در این مراسم، هدف از امضای این تفاهمنامه را همافزایی میان وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حمایت از زنان نخبه اعلام کرد.
وی افزود: تبادل تجارب و اطلاعات و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای تخصصی این سه دستگاه برای انتشار دانش، هدایت تحقیقات دانشگاهی به سمت اولویتها و نیازهای پژوهشی زنان، آسیبشناسی مسائل مرتبط با امور زنان و خانواده و فراهم کردن زمینه فعالیت زنان در بنگاههای اقتصادی و شرکتهای دانشبنیان از جمله اهداف اصلی این تفاهمنامه همکاری است.