سعید متصدی، معاون انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه سازمان محیط زیست برای هفته ملی سلامت را عنوان و بر پیشگیری از آلودگی منابع آبی و خاکی تولید موادغذایی تأکید کرد.
متصدی گفت: تأکید ما با توجه به شعار هفته سلامت که ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است بر سلامت و امنیت مواد غذایی و پیشگیری از آلودگی منابع آبی و خاکی تولید آنها تا سلول است.
وی تصریح کرد: در بحث سلامت مزرعه و محصولی که در آنجا تولید میشود باید توجه داشت پیش از مزرعه منابعی وجود دارند که سلامت مزرعه را تأمین میکنند، این منابع آب و خاک هستند.
متصدی با بیان این مطلب که سازمان به جد دنبال این است که برخی از محصولات را که در رابطه با امینت غذایی مطرح میشوند کنترل کند، افزود: قرار است از عوامل آلاینده این محصولات کاسته شود.
استراتژی سازمان محیط زیست گرایش به سوی تولید مواد غذایی ارگانیک است
وی اظهار کرد: استراتژی سازمان بیشتر به سوی تولید محصولات غذایی سالم و ارگانیک که از منابع سالم هم تغذیه شدهاند تکیه دارد.
معاون انسانی سازمان محیط زیست با بیان خطرات موجود در سموم کشاورزی برای سلامت انسان و غذای مصرفی او عنوان کرد: این سازمان در سال گذشته در زمینه حذف برخی از سموم مخاطره انگیز مانند دیازینول که مصرف بسیاری در ایران داشته و تهدیدات زیادی را نیز متوجه سلامت محصولات و انسانها میکند انجام داده است.
وی همچنین بر کنترل برخی مواد مغذی شیمیایی که منجر به رشد گیاه میشوند تأکید کرد و گفت: برخی مواد مانند کودهای نیتراته که در محصولات غذایی غلظت بالایی دارند یکی از عوامل اصلی بیماری زا و تهدید کننده سلامت شهروندان هستند.
متصدی خاطر نشان کرد: استراتژی سازمان حفاظت از محیط زیست در هفته ملی سلامت، بر پیشگیری از آلودگی منابع آب و خاک ــ که تأمین کننده سلامت غذا هستند ــ شکل گرفته است.