کد خبر: 3149358
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

لغو عمره تا اطلاع ثانوی/ گردهمایی علاقمندان امام(ره) در همایش «بانوی انقلاب»

گروه سیاسی: لغو سفر عمره تا اطلاع ثانوی، برگزاری همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی، پنجمین نشست مشترک دولت و مجلس و لغو ممنوعیت تحویل موشک «اس ـ ۳۰۰» به ایران از جمله رویدادهای سیاسی هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

دستور رئیس جمهور به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

دکتر روحانی روز شنبه در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حادثه تعرض به دو نوجوان زائر ایرانی در فرودگاه جده تأکید کرد: سازمان حج و زیارت با همکاری وزارت امور خارجه، پیگیری‌های خود را ادامه داده و نسبت به مجازات مجرمین و تامین امنیت زائران اطمینان حاصل نماید و گزارش دقیق و جامعی برای تصمیم‌گیری ارائه کند.

برگزاری همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی

همایش بزرگداشت بانوی انقلاب اسلامی، خانم خدیجه ثقفی همسر گرانقدر امام خمینی (ره) روز یکشنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری ، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، اعضای خانواده امام خمینی (ره) و جمعی از مقامات کشوری در سالن اجلاس سران برگزار شد.
رئیس جمهور در این همایش با تاکید بر نقش زنان در توسعه جامعه اسلامی، گفت: اگر می‌گوییم همدلی و همزبانی باید در تمام جامعه تحقق یابد از این رو باید احترام به زنان در تمام سطوح حفظ شود.
وی افزود: در اسلام زن سالاری یا مردسالاری نداریم بلکه بر شایسته‌سالاری تأکید شده است. خانه امام (ره) خانه ایمان بود اما آزادی هم در آن وجود داشت.
روحانی با قرائت آیه شریفه المومنین و المومنات بعضهم اولیاء بعض، اظهار کرد: نکته مهمی در این آیه است که کمتر نسبت به آن فکر شده است، مرد و زن در کنار هم در مسایل اجتماعی هستند و در امر به معروف و نهی از منکر هم این گونه هستند.
رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: اما متأسفانه در جامعه امروز ما عده‌ای نهی از منکر را فقط و فقط به برخی از خیابان‌ها و علیه زنان اختصاص داده‌اند.
روحانی با بیان این که امروز بزرگ ترین منکر در کشور ما بیکاری است، خاطرنشان کرد: بزرگ ترین معروف در جامعه توسعه است، بزرگ‌ترین منکر نیز کم‌آبی و بی‌آبی است و چرا منکر و معروف این قدر پایین آمد و چه کسی این فریضه را به چند فرع اسلامی که البته مورد احترام ما است، تنزل داد.
وی با بیان این که از نظر عاطفی، زییایی شناسی و ارزشی کجا می توان واژه ای معادل مادر پیدا کرد، گفت: نمی‌توان مقامی هم سنگ مقام مادر را در جامعه پیدا کرد، این مقام ویژه زنان و بهشت زیرپای مادران است.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اظهار کرد: این راه را امام (ره) باز کرد، امام (ره) به جامعه گفت زنان می توانند از ایمان و عفت خود حراست کنند و در عین حال در تمام مسایل مهم علمی، سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشند.
وی با یادآوری فراز و فرودهای نهضت انقلاب اسلامی از سال 41 به بعد و نقش همسر امام (ره) در نهضت انقلاب، گفت: امام (ره) دنیایی از شجاعت، شهامت و یک شخصیت استثنایی در تاریخ ما بود، هیچ‌گاه کلامی نشنیدیم که همسر امام (ره) بانو ثقفی با همه شجاعت، ایستادگی و شهامت در آن شرایط ترسیده باشد یا گلایه کرده باشد.
روحانی اضافه کرد: هیچ کجا سراغ نداریم که همسر امام (ره) در زمان دستگیری امام (ره) التماس کرده باشند یا ترس و لرزی از خود نشان داده باشند.
وی با اشاره به ایستادگی، متانت و صبر همسر امام (ره) در این تمام این فراز و نشیب ها، اظهار کرد: در تمام این مراحل همسر امام (ره) در کنار امام (ره) با شهامت، وقار، طمأنینه و ایمان ایستادگی کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: برداشت شخصی من این است که دیدگاه امام(ره) نسبت به زنان نمی‌توانست بی‌تأثیر از رفتار همسر امام(ره) و خانواده امام(ره) باشد. اخلاق همسر امام(ره)، شرایط خانه و ویژگی‌های این همسر نمی‌تواند در دید امام(ره) بی‌تأثیر باشد. واقعیت‌های جامعه در برداشت‌های ما اثر دارد.
رئیس جمهور با یادآوری نقش زنان در انقلاب اسلامی گفت: قیام ۱۵ خرداد قم را باید مرهون قیام زنانی بدانیم که با چادر به جمع اجتماع‌کنندگان در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) پیوستند و آن اجتماع را به نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل کردند.
روحانی با بیان این که در آن زمان شاهد شهادت چندین نفر از زنان در حادثه 15 خرداد 42 بودم، گفت: چه کسی این زن‌ها را به صحنه آورد؟ مگر می‌شود 50 درصد جامعه در خانه محبوس بمانند؟ این مسیر را امام(ره) به روی زنان جامعه ما باز کرد.

اصلاح طرح حمایت از آمران به معروف در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه برای تأمین نظر شورای نگهبان، طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را اصلاح کردند.

برگزاری پنجمین نشست مشترک دولت و مجلس

پنجمین جلسه مشترک قوای مجریه و مقننه در دوره دولت یازدهم، عصر یکشنبه در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
رئیس جمهور در این نشست با بیان اینکه اگر در مذاکرات هسته‌ای طرف مقابل زیاده‌خواهی نکند و گفت‌‌وگوها در چارچوبی که مدنظر داریم به پیش برود، باز هم آثار اقتصادی آن در کوتاه مدت نمود چندانی نخواهد داشت، تصریح کرد: هم دولت و هم مجلس باید کاملا تمرکز کنیم که بار جدیدی بر دوش دستگاه اجرایی قرار ندهیم تا کشور آنگونه که مورد نظر مردم و رضایت خداوند است، اداره شود.
روحانی بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را به طور طبیعی ناشی از تحریم‌های ظالمانه دانست و خاطرنشان کرد: اگر چه تقریبا از رکود عبور کرده‌ایم اما اگر بخواهیم کشور رونق بیابد، نیاز به جذب سرمایه‌های خارجی و داخلی داریم، از سوی دیگر باید به انتقال تکنولوژی هم توجه کنیم و بر روی افزایش صادرات غیرنفتی متمرکز شویم.
رئیس جمهور ادامه داد: از سوی دیگر علاوه بر سایه تحریم بر اقتصاد کشور، مشکلات دیگری نیز داریم. از جمله اینکه هر موقع درآمد نفت خوب بوده، اقتصاد کشور به واردات بی‌رویه مبتلا شده و بعد که در دوره‌ای مثل این روزها با کاهش درآمدهای نفتی مواجه شده‌ایم، مشکلات مضاعف شده است. از طرف دیگر مشکلاتی اساسی نیز در ساختار اداری و اقتصادی کشور داریم که در کوتاه مدت قابل حل و فصل نیست.
روحانی با بیان اینکه اقتصاد کشور دولتی و نفتی است و اگر نتوانیم این معضلات را حل کنیم، نخواهیم توانست بر مشکلات اقتصادی فائق آییم، گفت: در مدت حدود 20 ماهه سپری شده از دولت یازدهم موفقیت‌های خوبی در عرصه اقتصادی داشته‌ایم و توانسته‌ایم تورم را به شکل چشم‌گیری کاهش دهیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه تک رقمی شدن نرخ تورم تا پایان دولت یازدهم از اهداف مهم ما است، اضافه کرد: البته از این به بعد روند کاهش تورم کندتر خواهد بود، چرا که به هسته اصلی آن رسیده‌ایم ولی برای تداوم این روند بیش از گذشته به نزدیک شدن دل‌ها، دست‌ها و زبان‌ها نیاز داریم.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر تعامل با دنیا در مسئله هسته‌ای، گفت: در مذاکرات هسته‌ای دو گام بسیار بزرگ برداشته شده است. گام اول توافق موقت ژنو در سال گذشته بود که تجربه آن دارای اهمیت بسیاری است، چرا که در یک روز ما اقداماتی کردیم و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اقدامات انجام شده را تأیید کرد و همزمان برخی تحریم‌ها نیز برداشته شد.
روحانی در پنجمین نشست مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در گام دوم نیز می توانیم این تجربه را تکمیل کنیم، گفت: اینگونه نخواهد بود که در یک توافق، یک طرف قضیه به تعهدات خود عمل کند و طرف دیگر از مسئولیت خود شانه خالی کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: این فرض که آمریکا یا اتحادیه اروپا قدرت‌های بزرگی هستند، پس هر کاری می‌توانند انجام دهند، درست نیست و حیثیت و آبروی آنها در صورت طفره رفتن از تعهداتشان به خطر خواهد افتاد.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه «منکر قدرت دستگاه تبلیغاتی غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی نیستم»، تصریح کرد: ما نباید قدرت خود را دست کم بگیریم. دیپلمات‌ها، حقوق دانان و سیاستمداران ما ورزیده هستند و اینگونه نیست که طرف مذاکره بتواند بر ما چیره شود. طرف مقابل امروز به خوبی می‌داند که این دولت و ملت اهل تسلیم نیستند.
رئیس جمهور مذاکرات هسته‌ای را پیچیده و سنگین توصیف کرد و با اشاره به نظارت دقیق بر این مذاکرات، گفت: آنچه از روز اول به مذاکره کنندگان و به مردم گفتم این بود که باید به فکر بازی برد – برد باشیم، زیرا تلاش برای بازی برد – باخت به نتیجه نخواهد رسید.
روحانی با اشاره به مشورت منظم و همکاری سران قوا و شورای عالی امنیت ملی در پیشبرد مذاکرات هسته‌ای، افزود: از رهبر معظم انقلاب صمیمانه تشکر می کنم، زیرا هر وقت و هر جلسه ای که خواستیم، ایشان دریغ نکرده و رهنمودهای خود را ارایه فرمودند.
رئیس جمهور با تأکید بر توجه به منافع و خواست ملت ایران، گفت: حقوق هسته‌ای تنها خواست ملت ایران نیست و مردم در زمینه‌های مختلف نظیر بانک و ارتباطات تجاری با دنیا، حضور سرمایه خارجی و ایجاد رفاه، ورود فناوری و ایجاد اشتغال حق دارند و ما باید برای تحقق همه حقوق آنها تلاش کنیم.
همچنین علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیر در این نشست  از رئیس جمهوری، وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی که در هفته‌های اخیر تلاش وافری برای هدایت مذاکرات هسته‌ای در مسیر صحیح داشتند، قدردانی کرد و گفت: این مذاکرات سخت و پیچیده بود و عبور از آن وقت و دقت بسیار می‌طلبید.
رئیس مجلس، مسئله هسته‌ای را یک موضوع مهم در صحنه بین‌المللی برای ایران دانست و با اشاره به سنگ‌اندازی برخی کشورها در سطح منطقه‌ای و جهانی برای جلوگیری از نهایی شدن توافق در مذاکرات هسته‌ای، اظهار کرد: ایران در بحث‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مستقل است و با وجود عدم همراهی برخی دولت‌ها، ملت‌ها به دلیل ماهیت انقلاب، همواره از ما حمایت کرده‌اند. بنابراین ما باید در همه مسایل روی پای خود بایستیم و نباید چشم امید به دیگران داشته باشیم.
رئیس مجلس بر انسجام درونی در کشور برای مقابله با چالش‌های بیرون تأکید کرد و نامگذاری امسال به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی از سوی رهبر معظم انقلاب را دقیق و مناسب دانست و گفت: در صحنه بین‌المللی و منطقه‌ای، عده‌ای دغلکاری می‌کنند تا میان ایران با کشورهای اسلامی و همسایه اختلاف بیندازند و هاله دروغین ایجاد کنند که اجماع جهانی علیه ایران وجود دارد.
وی گفت: یکی از دستاوردهای مذاکرات هسته ای از بین رفتن هاله دروغین اجماع جهانی علیه ایران است و با توانمندی و توفیق در مذاکرات، منافع کشور بیشتر تأمین خواهد شد.
رییس مجلس با تأکید بر لغو قطعنامه‌های تحریم اقتصادی علیه ایران همزمان با توافق، اظهارات رئیس جمهوری آمریکا در این خصوص را نقد کرد و گفت: مذاکره کنندگان کشور متوجه نگرانی منتقدان مذاکرات هسته‌ای بوده و هستند و خط قرمزهای تعیین شده را مدنظر دارند.
رییس مجلس با اشاره به ارتباط نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مردم و آشنایی آنها با دغدغه‌هایی نظیر بیکاری، گفت: ایران به دلیل خصوصیات الهام بخش انقلاب، پیشرفت خوبی در منطقه داشته است و جایگاه کشور موجب رشک برخی بازیگران دیگر شده است، اما باید تلاش کنیم همزمان با این پیشرفت در حوزه تقویت اقتصاد کشور هم گام برداریم تا کشور با توسعه همه‌جانبه به جایگاهی دست یابد که مورد نظر انقلاب است.

لغو ممنوعیت تحویل موشک «اس ـ 300» از سوی روسیه به ایران

کاخ کرملین روز دوشنبه اعلام کرد، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه طی حکمی ممنوعیت تحویل سیستم موشکی اس 300 به جمهوری اسلامی ایران را لغو کرد.
یک مقام وزارت دفاع روسیه ( بدون اشاره به نام وی ) گزارش داد که وزارت دفاع روسیه آماده خواهد بود تا در صورتی که چراغ سبز دریافت کند، سیستم موشکی اس- 300 را فورا به ایران تحویل دهد.

لغو سفر عمره تا اطلاع ثانوی

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز دوشنبه گفت: به سازمان حج و زیارت دستور داده شده است تا زمانی که افراد خاطی مورد مجازات قرار گیرند، فعلا پروازهای عمره را لغو کنیم.
جنتی خاطرنشان کرد: متأسفانه نوع برخوردهایی که با زائران ایرانی و مدیران کاروان بوده است برخوردهای درستی نبوده و بعد از مطالعات و تحقیقاتی که انجام شده به این نتیجه رسیدیم که پروازهای عمره را لغو کنیم.

برگزاری نخستین نشست خبری نوبخت در سال 94

محمدباقر نوبخت روز سه شنبه در نخستین نشست خبری دولت در سال 1394 گفت: سفر عمره تا اعمال مجازات خاطیان فرودگاه جده و اعلام رسمی آن به دولت ایران تعلیق خواهد ماند. تعلیق سفر عمره نشانگر حساسیت و تاسف دولت جمهوری اسلامی ایران به این موضوع است و امیدواریم دولت عربستان نسبت به این حادثه که اسلامی بودن رفتارها را مخدوش می کند برخورد لازم را داشته باشد.
وی درباره حادثه شیراز نیز اظهار کرد: درباره این حادثه به زودی با هویت افراد قانون‌شکن آشنا خواهید شد و قوه قضاییه با جدیت دراین باره وارد شده است.
سخنگوی دولت درباره نشست فنی و حقوقی جمعی از حقوقدانان با اعضای ارشد تیم مذاکره کننده در معاونت حقوقی ریاست جمهوری گفت: این جلسه با حضور مسئولان ارشد تیم مذاکره کننده برگزار می‌شود تا موارد و ابعاد حقوقی بیانیه لوزان مورد بحث قرار گیرد.
سخنگوی دولت درباره ابعاد مختلف بیانیه لوزان و استفاده از نظرات مختلف در تدوین توافق نهایی نیز سخن گفت.
نوبخت در این باره توضیح داد: درباره تبیین مذاکرات لوزان جلسات مختلف برگزار شده و مواضع مذاکره کنندگان ایرانی با 6 کشور دیگر توسط وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی، معاونت حقوقی و سایر بخش‌های دولت بیان شده و اگر ابهاماتی برای عده‌ای از هموطنان پیش آمده، پاسخ‌های لازم در این خصوص داده شده و همه موارد را در قرارداد آینده و توافق نهایی لحاظ خواهیم کرد.
سخنگوی دولت درباره اظهار نظر وزیر کشور در خصوص ورود پول‌های کثیف به انتخابات نیز گفت: دولت با هر مفسده‌ای چه سیاسی و چه اقتصادی مقابله می‌کند و تشکیل جلسات مستمر شورای هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی که دیروز هم برگزار شد، نشان دهنده عزم راسخ دولت در این راه است.
نوبخت در پاسخ به سؤالی که پرسیده بود چرا با وجود دستاوردهای دولت در سیاست خارجی، در عرصه داخلی هنوز شاهد برهم خوردن اجتماعات و لغو برنامه‌ها و کنسرت‌ها هستیم؟ گفت: دولت تدبیر و امید در عرصه‌های اقتصادی و سیاست خارجی پیشرفت های چشمگیری داشته است.

وی ادامه داد: در مسایل اجتماعی، موانعی است که شما اطلاع دارید. تشکیلات رسمی که دولت آنها را مدیریت می‌کند با سازمان‌های غیررسمی می‌تواند تفاوت رویکرد داشته باشد.

سخنگوی دولت اضافه کرد: مطمئن باشید دولت در راستای قانونمند کردن همه رفتارها در جامعه تلاش می‌کند و به مرور زمان روند مثبت مشهودی را برای افکار عمومی در این زمینه خواهیم داشت.
نوبخت درباره این سؤال که فکت شیت ایرانی چه زمانی صادر خواهد شد؟ اعلام کرد: مصاحبه‌ها، مذاکره‌ها و مواضعی که مسئولین وزارت امورخارجه دارند در جهت تبیین همین فکت شیت است و اگر لازم باشد به صورت مکتوب ارایه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مواضع دیپلماسی بسیار روشن است و هر مقدار که نیاز باشد برای تبیین آن اقدام خواهد شد.

طرح چهار مرحله ای ایران برای پایان تجاوز نظامی به یمن

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز سه‌شنبه در نشست خبری خود در مادرید طرحی چهار مرحله‌ای متشکل از برقراری آتش‌بس، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه، گفت‌وگوهای یمنی- یمنی و تشکیل دولت فراگیر برای پایان درگیری های یمن در نشست ارائه کرد.
همچنین ظریف در نشستی با نخبگان اسپانیا ضمن دفاع از حق مسلم ایران در استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، تدکید نمود که تحریم‌های غرب علیه ایران هرگز ابزار کارآمدی نبوده است.
وزیر خارجه کشورمان اظهار کرد: این درحالی است که برخی در آمریکا و اروپا به تحریم بعنوان یک سرمایه نگاه می کنند که این نگاه غیرواقع بینانه و ناکارآمد است. این رویکرد مانع از آن می شود که آنان با عزم جدی به سمت دستیابی به توافق حرکت کنند.
ظریف خاطرنشان کرد: فشار همواره مخرب و غیرسازنده است و نمی‌تواند در مسیر رسیدن به توافقی جامع کمک کننده باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی خارجی کشورمان تاکید کرد که اعتماد‌سازی و شفاف‌سازی باید از سوی دو طرف باشد وانجام تعهدات ایران و لغو کامل تحریم‌ها باید همزمان صورت گیرد.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: درباره تحولات منطقه غرب آسیا، ایران گام‌های سازنده‌ای از ابتدای تشکیل دولت یازدهم برداشته و با تمام همسایگان روابط خوبی داشته است.
وی در رابطه با مسئله تروریسم داعش اضافه نمود: ما از داعش و القاعده حمایت نکردیم، صدام مورد حمایت چه کشورهایی بود؟ اینها همواره مورد حمایت دیگران ازجمله اروپا بوده اند. ما همواره در یک مسیر درستی حرکت کرده‌ایم.
ظریف در ادامه سخنان خود به موضوع بحران یمن اشاره نمود و گفت: درباره یمن، تاریخ ثابت کرده است که هیچ کشور خارجی نمی تواند بر یمن مسلط شود.
وی تاکید کرد: بمباران یمن، خانه‌های مردم و زیرساخت‌ها و بیمارستان‌های این کشور راه حل بحران نیست. پیش شرط ها نمی تواند دستیابی به راه حل را تسریع کند. همچنان که در سوریه این اتفاق افتاد.
ظریف در این راستا گفت که پیشنهاد ایران بر این اساس است :آتش بس فوری حملات هوایی و زمینی، امداد رسانی انساندوستانه به مردم با دارو، غذا، آب و رسیدگی به مجروحین، گفت وگوی یمنی – یمنی که کشورهای دیگر باید آنرا تسهیل کنند، تشکیل دولتی فراگیر که با تمامی همسایگان خود رابطه خوب و سازنده ای داشته باشد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی تصریح کرد :برای نتانیاهو دستیابی به راه حل در خصوص هسته ای، آرامش و ثبات در منطقه ، صلح و روابط دوستانه ناراحت کننده می باشد و او می‌خواهد با سرو صدا درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای و ظلم به فلسطینان در اشغالگری و شهرک سازی سرپوش بگذارد و دیگران را به مسائل دیگر مشغول کند.
وی افزود :الان جبهه النصره که یک گروه تروریستی است بهترین روابط را با رژیم صهیونیستی دارد. مصدومان آنان را در بیمارستان‌های خود مداوا می کنند. آیا کسی این سئوالات را مورد توجه قرار می‌دهد؟

گیلان؛ میزبان پانزدهمین سفر استانی رئیس جمهور

دکتر روحانی روز چهارشنبه در پانزدهمین سفر استانی خود وارد رشت شد.
رئیس جمهور در جمع مردم رشت در ورزشگاه عضدی این شهر گفت: اینکه سنای آمریکا و مزدوران این کشور چه می‌گوید، مجلس نمایندگان آمریکا چه می‌خواهد، به ملت و دولت ما ارتباطی ندارند؛ ما در برابر تعامل، در برابر حسن نیت و در برابر احترام، احترام می‌خواهیم. همه بدانند در این توافق، اگر پایان تحریم نباشد؛ توافقی نخواهد بود.
وی افزود: ما به شما اعلام می‌کنیم که طرف ما، سنای آمریکا و مجلس نمایندگان این کشور نیست، بلکه طرف ما یک مجموعه به نام گروه 1+ 5 است.
رئیس جمهور به ادامه مذاکره از هفته آینده اشاره کرد و گفت: موضوع اصلی ما در ادامه این مذاکرات با طرف مقابل، مسئله تحریم‌ها خواهد بود؛ همان ظلم غیرانسانی که نسبت به ملت ایران شده است. 
روحانی با بیان اینکه در مذاکرات هسته‌ای قدم‌های لازم را برداشته‌ایم، افزود: در این مذاکرات در سال همدلی و همزبانی از رهبری تا همه مردم همه می‌گویند، توافق عزتمندانه و تعامل سازنده با جهان آری.
وی بیان کرد: همه ملت ایران می‌گویند اعتدال و میانه‌روی آری و دوران افراطی‌گری به سر آمده و همه ما متحد و یکپارچه، راه تعامل سازنده با دنیا را برگزیده‌ایم.
رئیس جمهور با بیان این که دولت و ملت به اصول خود پایبند و وفادارند، تصریح کرد: اما این ملت و دولت انعطاف پذیرند همانطوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی از این امر به عنوان نرمش قهرمانانه یاد کردند.
حجت الاسلام روحانی خطاب به دولت‌های غربی تصریح کرد: شما فکر می‌کنید که ملت ما تنها پایان تحریم را می‌خواهند، حال اینکه شرکت‌های شما بیشتر مشتاقند، شما خودتان می‌دانید تمام شرکت‌های اروپایی، آمریکایی، دولت‌های شرق و غرب در انتظار توافق نهایی هستند، این توافق به نفع همه جهان و ملت‌ها خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان این که امروز به اعتراف همه قدرت‌های دنیا حتی رییس جمهوری آمریکا ماهیت نظام مردم سالاری دینی ایران قابل تغییر نیست، افزود: در این مذاکرات در 15 و 16 ماه، دنیا این واقعیت را اعتراف کرد که توسعه ایران و مسیر حرکت این ملت به سمت قله‌های علم و دانش، دائمی و همیشگی خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای ما در مذاکرات برای همه جهانیان، این بود که ما در داخل، تنوع فکر و سلیقه داریم و ممکن است دارای افکار متفاوت باشیم، اما آنجا که مسئله منافع ملی، توافق سرنوشت ساز برای ملت است؛ همه با هم متحد و منسجم خواهیم بود.

آیت‌الله موحدی کرمانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله محمد علی موحدی کرمانی در دانشگاه تهران اقامه می‌شود.
همچنین امیر پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش به مناسبت 29 فروردین، روز ارتش جمهوری اسلامی پیش از خطبه‌ها سخنرانی خواهد کرد.

captcha