کد خبر: 3155544
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۸
با حضور آیت‌الله سیدمحمد غروی؛

گردهمایی طلاب جدیدالورود حوزه علمیه برگزار شد

گروه حوزه‎های علمیه: گردهمایی ۱۲۰۰ طلبه جدیدالورود حوزه علمیه امروز، ۲۷ فروردین با حضور آیت‌الله سیدمحمد غروی در مسجد جمکران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله سیدمحمد غروی در این گردهمایی گفت: ظرفیت‌ حوزه‌های علمیه حتی اگر چندین برابر شود، توانایی پاسخ‌گویی به شبهات و نیازهای داخلی کشور را نخواهد داشت در حالی که ما نیازمند مقابله با هجمه‌های خارجی و شبهه‌پراکنی‌های خارج از کشور هستیم.
غروی ادامه داد: تقاضای ما از حوزه علمیه بسیار بیشتر از عرضه‌ای است که وجود دارد؛ بنابراین هر طلبه‌ای که به خوبی درس بخواند و وظایفش را انجام دهد، به مرحله برآورد تقاضاهای جامعه و نظام خواهد رسید.
وی با بیان این‌که عالمان دینی از جایگاه خاصی برخوردارند، خاطرنشان کرد: طلاب حوزه علمیه موظف به فراگیری دقیق علم، تبلیغ دینی و در نهایت دفاع از معارف اسلامی هستند که لازم است این سه وظیفه را به خوبی انجام دهند.
دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه تصریح کرد: حضرت امیرمؤمنان علی(ع) می‌فرمایند، علم در هفت خصوصیت برتر از مال و ثروت است چراکه علم میراث انبیاء و مال میراث فراعنه است.
وی در تبیین ادامه روایت حضرت امام علی(ع) افزود: علم با هزینه کردن کم نمی‌شود، نیازمند محافظت نبوده و خود حافظ صاحبش است، اما مال نقصان می‌یابد و همواره نیازمند محافظت است.
غروی ادامه داد: علم همراه با صاحبش در کفن جای می‌گیرد اما مال برای وراث باقی می‌ماند؛ تمام انسان‌ها در امور دینی خود نیازمند علم عالم هستند، اما نیازی به صاحب مال ندارند؛ علم سبب عبور آسان انسان از صراط می‌شود اما مال مانع این امر است.
وی با بیان این‌که علمی که در روایات بر آن  تأکید شده است، صرف دانش ذهنی نیست، خاطرنشان کرد: عالمی که روایات ائمه معصومین(ع) وی را می‌ستایند، عالمی است که علم به جانش نشسته و با علم خود زندگی می‌کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیان توصیه‌هایی به طلاب جدیدالورود ابراز کرد: طلاب سعی کنند تا علوم مقدماتی حوزه علمیه از جمله صرف و نحو را به خوبی مطالعه کرده و بیاموزند زیرا در آینده به شدت به آن نیاز پیدا خواهند کرد، طلابی که در سطوح عالی با مشکل بر می‌خورند، دروس مقدمات خود را به خوبی نیاموخته‌اند.
وی با بیان این‌که پشت کار و تداوم در تحصیل از مهم‌ترین عوامل موفقیت در طلبگی است، ادامه داد: طلاب پیش‌مطالعه و مباحثه پس از درس را جدی بگیرند که این دو از تأثیرگذارترین اسباب علم آموزی است.
غروی با بیان این‌که نظم از زمینه‌های موفقیت انسان است، گفت: رمز موفقیت طلابی که به جایگاه‌های ویژه رسیده‌اند، نظم ایشان در تحصیل علم و در نتیجه آن پشت کار تحصیلی است.

وی ابراز داشت: طلبه‌ای که در نوجوانی و در اوایل طلبگی نتواند نفسانیات خود را کنترل کرده و از زبان خویش مراقبت کند، در آینده با مشکلات بسیار بیشتری برای پارسایی مواجه خواهد شد.
دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر رعایت زیّ طلبگی از سوی طلاب حوزه علمیه گفت: طلاب باید مراقب دروسشان باشند تا تحت‌الشعاع قرار نگیرند و طلبگی را پله‌ای برای رسیدن به اهداف دنیوی خود قرار ندهند.
وی در پایان گفت: طلبه‌ای که خوب درس بخواند و توجهی به مادیات نداشته باشد، خداوند متعال به خوبی وی را تأمین خواهد کرد اما این مسئله مشروط به تلاش ایشان برای کسب علم است.

captcha