به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی ناصر مکارم شیرازی شب گذشته 27 فروردین ماه در گردهمایی استادان تفسیر حوزه در بیت علامه طباطبایی در سخنانی با بیان اینکه جلسات قرآنی همانند قرآن نور است تصریح کرد: حضور و ظهور قرآن در کشور واضح و در حوزه جالب است ولو اینکه هنوز شان قرآن ادا نشده است و باید بیشتر از گذشته به آن اهمیت داده شود.
وی افزود: یکی از مشکلات تفسیر در دوره کنونی این است که ما از عظمت قرآن زیاد سخن میگوئیم اما نمی گوئیم که وظیفه ما در قبال این دستورات قرآنی و معارف آن چیست. در منابر از عظمت زهرای مرضیه بسیار سخن میگوئیم ولی اینکه زنان ما از این فضیلتها چه استفادهای باید ببرند کمتر سخنی گفته میشود در حالی که باید جنبههای عملی را با فضایل در آمیخت.
وی تاکید کرد: این یک خطر است که ما پیامبر و ائمه را تافته جدا بافته و رفتار و منش آنان را دست نایافتنی بدانیم و از اسوه و الگو بودن خارج سازیم لذا در همه فعالیتهای علمی و تفسیری باید پیشوا و امام و مامونی را عایت کنیم تا قرآن مایه هدایت همه بشود نه اینکه جدا از زندگی تلقی شود.
ویژگی های پیامبر
این مرجع تقلید با اشاره به آیه شریفه 128 سوره توبه درباره پیامبر ادامه داد: در این آیه 5 صفت درباره پیامبر بیان شده که اولین آن این است که پیامبر از جان و روح خود مردم معرفی شده است و نفرموده «رسول منکم» بلکه فرموده «رسول من انفسکم» یعنی پیامبر به همه دردهای مردم آشناست.
این مفسر قرآن با بیان اینکه دیگر ویژگی در این آیه «عزیز علیکم» است یعنی درد و رنج شما برای او درد و رنج است، اظهار کرد: پیامبر نسبت به هدایت مردم حریص بود که کاربرد این واژه با توجه به شدت علاقه به چیزی قابل توجه است و در ادامه فرموده ایشان برای مومنان رئوف و رحیم است که رئوف را به پرمحبتی و رحیم را به پرگذشتی تفسیر میکنند.
وی با بیان اینکه تعبیر «لنت لهم» نشانه این است که پیامبر مظهر محبت و مهربانی است ادامه داد: یکی از نشانههای عظمت شخصیت پیامبر تعابیر توهین آمیز دشمنان ایشان درباره وی است که او را شاعر و مجنون و ساحر و ... معرفی کردهاند.
این مفسر قرآن تصریح کرد: تعبیر به سحر و شعر نشانه این است که کلام ایشان آنقدر جذاب و با فصاحت است که آنها به آن آگاه و معترف بودند و در قالب ذم آن را بیان میکردند.
الگوگیری از بزرگان دینی
وی با اشاره به شخصیت بی نظیر پیامبر عنوان کرد: این شخصیت و زحماتی که ایشان برای مردم کشیدهاند برای ما پیام دارد و پیام اول این است که از خلق عظیم وی درس بگیریم و نسبت به مومنان رحیم و رئوف باشیم و با سعه صدر برخورد کنیم.
وی تاکید کرد: پیام دیگر تحمل پیامبر در برخورد با مشکلات بود وامروز هم راه حل مشکلات کشور در سایه تحمل و صبر است.