حجتالاسلام والمسلمین محمد محمدیپیام، مدیر قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش(آجا) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ضمن بیان این مطلب گفت: البته برنامههای جاری در دارالقرآن آجا داریم که بطور هر ساله و منظم برگزار میشود.
وی ادامه داد: بطور هرساله مسابقاتی است که از اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی شروع و پیگیری شده است و البته در طول سالهای بعد نیز مسابقاتی اضافه شده است که در حقیقت ماحصل و نتیجه فعالیتهای قرآنی ارتش در اینها متمرکز میشود و افراد ارتشی که میخواهند در حوزه قرآنی فعالیتشان را معرفی کنند در طول سال در این مسابقات حضور پیدا میکنند که شرکتکنندگان در این مسابقات از دورترین نقاط کشور حضور دارند.
محمدیپیام با اشاره به اینکه این مسابقات بین خانوادهها و فرزندان اعم از دختران و پسران و همچنین در مقاطع کارکنان پایور و وظیفه و دانشجویان و بانوان شاغل برگزار میشود، ادامه داد: این مسابقات قرآن در دورترین نقاط به صورت مرحلهای برگزار میشود. در ابتدا در سطح ادارات پنجگانه نیروی زمینی ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی، پدافند هوایی و ستاد در سطوح مختلف یگانها، منطقهای، استانی و کشوری انجام میشود.
برگزاری سیوپنجمین مسابقات قرآن ارتش
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش عنوان کرد: سیوپنجمین مسابقات قرآن ارتش که قدیمیترین مسابقات قرآن در سطح کشور است در سال 94 خواهیم داشت که همزمان با این مسابقه، مسابقه دانشجویان ارتش که چهاردهمین دوره آن است برگزار میشود.
وی بیان کرد: همچنین پانزدهمین مسابقات قرآن بانوان شاغل و خانوادهها را در سال جاری برگزار میکنیم و در کنار این مسابقات قرآن نیز با توجه به اهلبیت(ع) و حدیث ثقلین، مسابقات حدیثی را ارتش ابداع کرده است که بعضاً به برخی از نهادها نیز سرایت کرده است و در نیروهای مسلح تقریباً جزو پیشگامان این عرصه هستیم. ششمین جشنواره سراسری حدیث ارتش نیز برگزار میشود که شرکتکنندگان حدود دو هزار حدیث را حفظ میکنند که در نوع خودش بینظیر و کمنظیر است.
گسترش دارتحفیظها در سال 94
محمدیپیام عنوان کرد: مهمترین برنامهای که امسال داریم شرکت در مسابقات نیروهای مسلح است که این مسابقات هر دو سال یکبار برگزار میشود که اردوهای انتخابی بانوان شاغل و کارکنان پایور و وظیفه را برای حضور در نیروهای مسلح داریم که معمولاً ارتش رتبههای خوبی را در این زمینه و طی سالهای گذشته کسب کرده است.
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با اشاره به کسب رتبه اول رشته حفظ را در مسابقات سال گذشته نیروهای مسلح، ادامه داد: امیدواریم با فعالیتهایی که داریم بتوانیم شاهد رتبهآوری متسابقان این نیرو باشیم.
وی تصریح کرد: از جمله برنامههایی که در سال جدید داریم گسترش دارتحفیظها است چنانکه در سالی که گذشت، اولین دارتحفیظ در سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش افتتاح شد تا بتوانیم سهم ارتش را در منویات مقام معظم رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ عملیاتی کنیم.
محمدیپیام اظهار کرد: همچنین تکمیل بانک اطلاعات قرآنیان ارتش از دیگر برنامههای سال 94 آجا است تا بتوانیم نرمافزاری را برای بانک جامع اطلاعات قرآن ارتش و چهرههای ارتش ارائه کنیم و از سال گذشته مقدمات و پیشنیاز آن را تهیه کردهایم و امیدواریم این برنامه نرمافزاری و تهیه بانک اطلاعاتی چهرههای قرآنی ارتش را ارائه کنیم و دقیقاً بگوییم چه تعداد قاری و حافظ ارتش در سراسر کشور و در چه اقشار و مقاطعی به روز ارائه شود.
برپایی مسابقات نیروهای مسلح اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد
وی با اشاره به اردوی انتخابی که در آستانه مسابقات قرآن نیروهای مسلح برگزار میشود، ادامه داد: با توجه به اینکه در نظر داریم تا برترینهای آجا در مسابقات نیروهای مسلح حضور پیدا کنند، برگزیدگان دو سال گذشته مسابقات قرآن ارتش به همراه افرادی که نفرات برتر مسابقات نیروهای مسلح نبودهاند در اردوهای انتخابی شرکت میکنند و مجدداً برگزیدگانی را از اینها به مسابقات قرآن نیروهای مسلح اعزام میکنیم.
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با اشاره به اینکه مسابقات نیروهای مسلح اواخر اردیبهشتماه و اوایل خردادماه برگزار میشود، اضافه کرد: این مسابقات در بخش بانوان شاغل به میزبانی نیروی انتظامی(ناجا) و آقایان به میزبانی سپاه برپا میشود.
وی در خصوص زمان برگزاری اردوی انتخابی این نیرو، تصریح کرد: همچنین اردوی انتخابی با توجه به اینکه برگزیدگان از سراسر استانهای کشور حضور دارند در هفته منتهی به مسابقات نیروهای مسلح برای آسان بودن حضور شرکتکنندگان با آمادگی بیشتر و کمترین مشقت، برگزار میشود.
محمدیپیام با اشاره به راهاندازی و گسترش مهدهای قرآنی ویژه نونهالان در کویهای سازمان، عنوان کرد: امسال بیشترین توجه در مورد دارتحفیظها و هم مهدهای قرآن داریم تا بتوانیم از فرزندان کم سن و سال، کار حفظ و آشنایی با قرآن را آغاز کنیم.
انجام تعاملاتی با مؤسسات مختلف قرآنی خارج از ارتش
وی با اشاره به راهاندازی مجمع نخبگان و پیشکسوتان قرآنی ارتش در سال جدید، عنوان کرد: محافل انس با قرآن در هر مقطع و در هر ماه معمولاً هر یگان یک محفل انس با قرآن را برگزار میکند و در مناسبتها نیز برپایی این محفل انس بیشتر میشود از دیگر برنامههای منظم این ارگان است.
محمدیپیام عنوان کرد: همچنین تعاملاتی با مؤسسات مختلف قرآنی خارج از ارتش به منظور گسترش این برنامهها وهم تعاملاتی که از سازمان دارالقرآن گرفته شده تا سایر مؤسسات و نهادهای قرآنی کشور به منظور استفاده از این منابع برای بهرهمندی از اساتید و داوران از دیگر برنامههای قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش است.
وی با اشاره به اردوگاههای ساحلی که در ایام تابستان معمولاً خانوادهها به همراه فرزندانشان جهت تفریح میروند، گفت: طی برنامهریزی انجام شده در این اردوگاهها یک روز برنامههاش اختصاص به فعالیتهای قرآنی متنوع و متعدد به همراه اهدای جوایزی دارد که غالب برنامههای اردوگاهها هم برنامه معنوی با بهرهبرداری از انوار قرآن و ارتباط دادن خانوادهها با قرآن است که در کل اردوگاههای ساحلی ارتش نیز این فعالیتهای قرآنی و محافل قرآنی برگزار میشود.
30 درصد افزایش نیروهای جدید در گرایش به فعالیتهای قرآنی
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش تأکید کرد: محافل انس با قرآن کریم ارتش به صورت طرح تدبر در قرآن انجام میشودبه اینگونه که به تفسیر، ترجمه و بیان مفاهیم آیات تلاوت شده به همراه برگزاری مسابقه حضوری و اهدای جوایز پرداخته میشود. همچنین در کنار آنها نیز نمایشگاههای قرآنی نیز برگزار میشود.
وی در پاسخ به اینکه کدام یک از پنج نیروی ارتش در سال گذشته دارای بیشترین فعالیتهای قرآنی بودند؟ تصریح کرد: البته این پنج نیرو باهم همسال نیستند و گستره نیروی زمینی ارتش بسیار بزرگ در کشور است و در مقابل نیروی دریایی است که از نظر گستره نیرویی شاید جمع و جورتر باشد از نیروی زمینی اما با توجه به مسائل و سختیهایی که نیروی دریایی در برپایی محافل قرآنی بر روی ناوها و دریاها و ... دارند و هر کدام شرایط خاص خودشان را دارند واین مقایسه درست نیست.
محمدیپیام تأکید کرد: اما الحمدلله هر ساله شاهد 30 درصد افزایش نیروهای جدید و گرایششان به عرصه قرآن و فعالیتهای قرآنی بودیم که این را در عرصه حضورشان در مسابقات قرآن شاهد بودیم.
وی در پایان بیان کرد: محدودیت اعتبارات اجازه نداده باشد به ما تا برابر آن اهدافی که داشتیم تلاشمان را به نتیجه برسانیم. امیدواریم با اختصاص اعتبارات قرآنی این درصد را افزایش دهیم.