سیدزهیر المسیلینی، تحلیلگر تونسی، مدیر گروه فلسفه وعرفان اسلامی و معاون آموزش جامعة المصطفی(ص) العالمیه واحد گرگان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: تجاوز عربستان سعودی به مردم مظلوم و بیپناه یمن هیچ منطق و معیار انسانی، ارزشی و دیپلماتیک ندارد.
وی افزود: عربستان سعودی با پیروزی انصارالله در یمن(جوانان مخلص و انقلابی) و فرار رئیسجمهور مستعفی به عربستان احساس خطر کرد و به این نتیجه رسید که وجود انصارالله در رأس نظام یمن از یک طرف تکرار و نمونهبرداری از حزبالله لبنان است و از طرف دیگر حضور این حزب در منطقه حساسی مثل یمن سندی محکم در حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران است و چهبسا در آینده به حزبالله دوم تبدیل شود. لذا آلسعود البته با دستور غربیها بهویژه آمریکا و حافظان مصالح آن تصمیم گرفت به چنین جنایتی دست بزند که البته موفق نخواهد بود و پیروزی از آن مردم یمن است.
سیدزهیر المسیلینی تصریح کرد: همچنین با شکست شرمآور که داعشیها و القاعده در عراق و سوریه نصیبشان شد، آمریکا و رژیم خبیث اسرائیل از طریق عربستان سعودی و کشورهای همپیمانشان در صدد جبران شکست آنها برآمده و در تلاشند که معرکه را از عراق و سوریه به یمن منتقل کنند.
جنگ یمن با چراغ سبز آمریکا ریشه در طراحی اسرائیل دارد
المسلینی تأکید کرد: تاریخ به ما نشان داده است که هر وقت اسرائیل خبیث بخواهد به یک جنایت دست بزند، ابتدا یک مشکل در یکی از کشورهای منطقه طراحی میکند تا افکار عمومی سرگرم آن شوند و جنایت خود را عملی کند. لذا جا دارد همه انقلابیون و مبارزین غزه و لبنان ضمن توجه به حوادث یمن از حیله و مکر رژیم خبیث اسرائیل غافل نشوند؛ زیرا مطمئن هستم که اقدام سعودیها با چراغ سبز آمریکا و مجامع بینالمللی ریشه در طراحی و نقش خبیث اسرائیل دارد.
وی دیدگاه جامعه آفریقا به ویژه مردم تونس نسبت به این تجاوز را تبیین و اظهار کرد: جامعه آفریقا به ویژه مردم مسلمان و انقلابی تونس جنایات و اقدامات رژیم سعودی در یمن را محکوم میکنند و غیر قابل قبول میدانند. اخیرا مردم تونس در خیابانها تظاهرات و جنایت عربستان سعودی را محکوم کردند. البته ممکن است کسانی باشند در بین مردم تونس که نگاه تعصبی و مذهبی به جریانات یمن داشته باشند که البته حسابشان جداست و کل مردم تونس حساب نمیشوند.
با توجه به این که مردم یمن در این تجاوز مظلوم واقع شده و غیرنظامیان یمنی(زنان و کودکان) در آن هدف قرار گرفتهاند، سیدزهیر المسیلینی این مسئله را مورد توجه قرار داد و درباره دیدگاه مردم آفریقا و تونس و شخصیتهای دینی در این باره گفت: شکی نیست هر صاحب وجدانی تجاوز سعودیها به یمن را محکوم میکند و میداند که این تجاوز هیچ توجیه دینی یا حتی منطقی ندارد؛ بنابراین هر کس از تجاوز سعودیها به یمن دفاع یا آن را توجیه کند یا مأجور و مأمور است یا تعصب مذهبی دارد؛ چرا که منطق سلیم نمیتواند جنایات سعودیها را در حق کودکان و زنان بپذیرد و این جنایات با همه معیارها مردود است و قابل توجیه نیست.
ضرورت تعمیق بینش سیاسی مردم آفریقا درباره حوادث یمن
المسیلینی موضع رسانههای آفریقایی در برابر این تجاوز بیرحمانه و انعکاس مظلومیت ملت یمن در اخبار این رسانهها را مورد توجه قرار داد و گفت: تا آنجا که من پیگیری کردهام، اخبار حوادث یمن در رسانههای گروهی آفریقا یا تونس پوشش داده میشود؛ اما بدون تحلیل و بیان اهداف و نقشههای پشت پرده. باید توجه داشت انعکاس گزارش اتفاقات روز در یمن، فقط روح عامه مردم را جریحهدار میکند؛ اما آگاهی نمیبخشد؛ این در حالی است که آگاهیبخشی در این زمینه یک ضرورت است و علمای دینی، اصحاب رسانه و همه کسانی که وجدانشان بیدار است باید به بررسی و تحلیل حوادث یمن بپردازند و به بینش سیاسی مردم عمق ببخشند.
این تحلیلگر تونسی در پایان گفت: من ضمن تشکر از مسئولان خبرگزاری ایکنا به خاطر این که فرصت را در اختیار این حقیر قرار دادند، سؤالی دارم که انتظار دارم عربستان سعودی و کشورهای منطقه به آن پاسخ دهند و یا حداقل به آن فکر کنند و آن این است که همیشه در اخبار و رسانههای عربی و غربی از اصطلاح «ایرانهراسی» و «تهدید امنیت کشورهای عربی توسط ایران» سخن شنیده و مطالبی میخوانیم؛ اما با توجه به حوادث یمن آیا جمهوری اسلامی ایران برای کشورهای منطقه خطرناک است یا عربستان و همپیمانانش ؟؟!!. یمن یک کشور عربی و همسایه عربستان است؛ اما جمهوری اسلامی ایران کشوری اسلامی و غیر عربی است؛ این در حالی است که عربستان سعودی مردم مظلوم یمن را بمباران اما جمهوری اسلامی ایران کمکهای بشردوستانه برای آنان ارسال میکند. حال باید به این سؤال پاسخ گفت که آیا ایران برای کشورهای همسایه خطر است یا عربستان سعودی و بمبهای آمریکایی؟!
یادآور میشود، سیدزهیر المسیلینی، از تونسیهای مقیم ایران در سال 1373 وارد حوزه علمیه شهر مقدس قم شد و به تحصیل علم و معارف در جامعه المصطفی(ص) العالمیه پرداخت.
وی هماکنون به عنوان استاد همکار، مدیر گروه فلسفه و عرفان اسلامی و معاون آموزش جامعه المصطفی العالمیه واحد گرگان مشغول فعالیت و خدمت به طلاب غیرایرانی(اهل سنت) است.
المسیلینی مقالات متعددی در زمینههای فلسفی، کلامی، وحدت و تقریب مذاهب اسلامی به رشته تحریر درآورده و در همایشهای مختلف داخل ایران شرکت داشته است.
کتابی به نام «آشنایی مقدماتی با فلسفه اسلامی» از تألیفات زهیر المسیلینی است که توسط انتشارات المصطفی(ص) به چاپ رسیده و به عنوان یک کتاب درسی در اختیار طلاب قرار گرفته است.
وی هماکنون مشغول تدوین پایاننامه دکترا در رشته کلام اسلامی است.