کد خبر: 3185640
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۴
رئیس هیئت مدیره انجمن طراحان گرافیک:

بزرگداشت «زرین کلک» در هفته طراحی گرافیک تهران/ آثار ارسالی داوری نمی‌شوند

گروه هنر: با توجه به موضوعیت نمایشگاه اصلی امسال در هفته طراحی گرافیک تهران که به گرافیک متحرک اختصاص دارد، بزرگداشت و نمایشگاه آثار «نورالدین زرین کلک» را که یکی از پیشکسوتان این حوزه است، خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری هفته طراحی و گرافیک تهران که دوشنبه، ۷ اردیبهشت افتتاح می‌شود؛ با حضور علی رشیدی، رئیس هیئت مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران؛ مهدی مهدیان، دبیر هفته گرافیک 94 و مهرداد ذوالنور، مدیر گالری‌های خانه هنرمندان با محوریت تشریح عملکرد انجمن طراحان گرافیک امروز، اول اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه رشیدی اظهار کرد: انجمن طراحان گرافیک ایران نه به عنوان یک کلوپ که تعدادی عضو داشته باشد، بلکه به عنوان مرکزی که بحث طراحی گرافیک و ارتباطات تصویری را مدیریت می‌کند به این رویداد می‌پردازد.

وی درباره برنامه امسال انجمن طراحان گرافیک چنین توضیح داد: بحث دیگر در این حوزه(طراحان گرافیک) اقتصاد هنر است که سال‌‌هاست مطرح می‌شود و مهمانان خارجی ما امسال با توجه به این مبحث انتخاب شده‌اند. مهمانان ما در بحث برندینگ و مدیریت طراحی و کارهای هویت بصری که شکل اقتصادی آن بیشتر از بعد فرهنگی خواهد بود، فعال هستند. همان طور که می‌دانید در استراتژی‌های انجمن، گرافیک به عنوان یک نیروی فرهنگی مؤثر و همچنین یک شریک استراتژیک برای کسب و کار در نظر گرفته می‌شود.

سازمان زیباسازی شهرداری؛ حامی اصلی برگزاری هفته طراحی گرافیک

رئیس هیئت مدیره انجمن طراحان ادامه داد: حامی اصلی ما سازمان زیباسازی شهرداری است که قرار است بین این سازمان و انجمن، همکاری‌ها و ورک‌شاپ‌های مختلفی هم در زمینه زیباسازی و مبلمان شهری برگزار شود. از حامیان دیگر ما نگارخانه «سپیا» است که مسئولیت چاپ آثار نمایشگاهی را به عهده دارد و نشر معاصر نیز کتاب‌های گرافیک را منتشر می‌کند.

آثار ارسالی امسال داوری نمی‌شوند

رشیدی درباره داوری‌های گفت: از آنجایی که بخشی از کار داوری، سلیقه‌ای است و همواره معترضانی به همراه دارد، ما بحث داوری و گزینش آثار اول تا سوم را حذف کردیم و تنها گزینش ما، گزینش آثار ارسالی برای حضور در نمایشگاه گرافیک متحرک بوده است. مطلب دیگر به بحث بزرگداشت‌ها بر ‌می‌گردد. در بخش بزرگداشت‌ها با توجه به موضوعیت نمایشگاه اصلی امسال که به گرافیک متحرک اختصاص دارد، بزرگداشت و نمایشگاه آثار نورالدین زرین کلک را که یکی از پیشکسوتان این حوزه است، خواهیم داشت که می‌توان مباحث آموزشی فراوانی را برای گرافیست‌های جوان در خود داشته باشد.

در ادامه این جلسه مهدیان نیز درباره تعداد آثار حاضر چنین توضیح داد:  ۲۱۴ اثر امسال موفق شدند برای حضور در نمایشگاه راه پیدا کنند که از میان ۴۵۰ اثر ارسالی به دبیرخانه انتخاب شدند و امسال همانطور که گفته شد، نفرات اول و دوم نخواهیم داشت. نکته دیگر این‌که، امسال در هفته گرافیک دو میهمان خارجی به نام‌های «رودی باور» فرانسوی و «کن کاتو» استرالیایی حضور دارند. نمایشگاه این هنرمندان روز 8 اردیبهشت در موزه هنرهای معاصر برپا می‌شود.

وی در پایان این گزارش اعلام کرد: حدود ۱۵ سال است که در انجمن کمیته‌ای به نام موزه وجود دارد که آثار گرافیکی را جمع‌آوری و حدود ۱۰ هزار کار از ۶۰ سال پیش را نگهداری می‌کرده‌اند و خوشبختانه حالا آثار انجمن گرافیک آنقدر رشد کرده است که توانسته به نوعی موزه داشته باشد و این موزه آموزشگاهی برای جوانان خواهد بود.

در انتهای این گزارش، پوستر هفته طراحی گرافیک تهران ۱۳۹۴ نیز رونمایی شد.

captcha