به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) احمدآریایینژاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش ایمنی غذا در جامعه با توجه به شعار هفته سلامت و ارتقای ایمنی غذا گفت: غذا نیاز فیزیولوژیک بدن انسان است، در احادیث و روایات نوع خوراک را عامل اصلی همه دردها و بیماریها دانستهاند.
این نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه گفت: موادی که وارد بدن ما میشوند مواد مورد نیاز و غیرمورد نیاز هستند موارد غیرمورد نیاز که مسلماً ضرر میرسانند اما در مورد مواد مورد نیاز کمیت بسیار مهم است و باید به مقدارلازم مصرف شوند.
آریایینژاد با اشاره به صنعتی و ماشینی شدن زندگی امروز تصریح کرد: امروزه ما در تهیه غذا دقت بالایی نداریم و انواع غذاهایی مصرف میکنیم که نه تنها مواد مورد نیاز بدن ما نیست بلکه برای سلامتی مضر هم هستند.
وی افزود: همچنین مسئله بحران غذا در دنیا، افزایش جمعیت جهان و سوء مدیریت در منابع دسترسی از عوامل کمبود مواد غذایی هستند که به موجب آن به غذاهای جدید مانند سوسیس، کالباس و افزودنیهایی که برای فرآوری آنها به کار میآید مانند سرخ کردن و ترش کردن یا شور انداختن غذا رو آوردهایم که در نتیجه ایمنی غذا را به خطر انداخته و تهدیدی برای سلامتی محسوب میشوند.
آریایینژاد در ادامه با اشاره به تغییر و تحول جامعه و نیاز بشر به غذا گفت: از آنجایی که هدف فقط برطرف کردن نیاز بشر به غذا است دقتهای لازم در سلامت و ایمنی غذا صورت نمیگیرد و سلامت بشر دچار مشکل میشود.
وی با اشاره به اینکه باید ابتدا ایمنی غذا را حفظ و سپس آن را ارتقا دهیم، تصریح کرد: ایمنی غذا بنا به دلایلی که ذکر شد در بسیاری از موارد کاهش پیدا کرده، لذا لازم است ما برای تحقق این مهم معیارها و استانداردهایی داشته باشیم تا از این طریق غذای سالم را از ناسالم تشخیص دهیم.
این نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: لازم است کالری مورد نیاز بدن، نیازهای پایه مثل پروتئین، قند، چربیها، آمینواسیدها و ویتامینها که هر کدام از اینها بنا به سن و جنس به یک اندازه معین موردنیاز بشر است شناسایی شوند و مشخص شود که در غذاهای ما به چه اندازه این نیازها تأمین میشوند.
آریایینژاد بیانکرد: بحث ارتقا ایمنی، زمانی مطرح میشود که ما میدانیم در چه مواردی نیازهای غذایی ما تأمین نمیشوند و سلامت غذا به خطر افتادهاست در آنجا میتوانیم با علم به نواقص و کمبودها مشخص کنیم که باید چه اقداماتی در جهت رفع آنها و بهبودکیفی مواد غذایی صورت گیرد.
ی عنوان کرد: آنچه در مقابل ایمنی غذا قرار میگیرد مسئله اقتصادی است یعنی بشر برای سود کوتاه مدت، آینده درازمدت خود را از دست میدهد برای اینکه سود بیشتری به دست آورد به شکلی غذا را تحویل جامعه میدهد که ارزشهای غذایی در آن تغییر کرده و سلامت فرد را به مخاطره میاندازد.
این نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در این مرحله باید از طریق نهادهای ذیربط به افراد جامعه در راستای ترویج فرهنگ استفاده از غذای سالم آموزشهای لازم داده شود.
آریایینژاد درباره ارزیابی عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه سلامت و ارتقای ایمنی غذا خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت در زمینه اطلاع رسانی و آموزش سلامت و ایمنی غذا گامهایی برداشته است اما نیاز به همکاری بین بخشی است همچنین وزارت بهداشت در امر نظارت صحیح برکیفیت و سلامت غذا دارای نقش محوری است.