کد خبر: 3215581
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
تشریح برنامه‌های ستاد بزرگداشت شهید مطهری؛

آثار شهید مطهری در دانشگاه‌ها نقد و بررسی می‌شود/ ترجمه آثار به ۳۶ زبان

گروه ادب: دبیر ستاد بزرگداشت آیت‌الله مرتضی مطهری از بررسی آثار این شهید در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: دو عنوان جدید از کتاب‌های شهید مطهری از سوی انتشارات صدرا ارائه و آثار وی به ۳۶ زبان ترجمه شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد دارایی، دبیر ستاد بزرگداشت سی‌وششمین سالگرد شهادت آیت‌الله مرتضی مطهری در نشست خبری این ستاد که امروز، 7 اردیبهشت‌ماه با حضور اصحاب رسانه در بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری برگزار شد، با اشاره به تقارن سالروز شهادت شهید مطهری و ولادت امام علی(ع) گفت: بخش اعظمی از پیروزی انقلاب اسلامی مرهون روشنگری‌های داهیانه وی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است. شهید مطهری در زمانی که موج غرب‌زدگی، اسلام‌زدایی، سکولاریسم و التقاط در کشورمان به ویژه در مراکز دانشگاهی و آموزشگاهی چنبره انداخته بود، اعتقادات اصیل اسلامی را به شیوه‌ای رسا به نسل جوان معرفی کرد.

وی افزود: شهید مطهری عمر پربرکت خود را در راه شناساندن اسلام به نسل جوان صرف کرد؛ از این رو این شهید حق بزرگی بر گردن شیعیان جهان اسلام و جوانان دارد.

آثار شهید مطهری بن‌مایه فکری نظام اسلامی است

دارایی با بیان اینکه امام خمینی(ره)، شهید مطهری را حاصل عمر خود می‌دانست، بیان کرد: آثار شهید مطهری مبنا و بن‌مایه فکری نظام جمهوری اسلامی است؛ از این رو امروز و فردا و فرداهای دیگر به آثار این شهید نیاز داریم و باید از آنها بهره ببریم و در شناساندن شهید مطهری تلاش جدی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در این راستا یکی از کارهایی که برای وی انجام شده، راه‌اندازی ستاد بزرگداشت شهید مطهری است که در این راستا اقداماتی انجام شده است و وظیفه آن برنامه‌ریزی، هدایت، مدیریت و انسجام سازمان‌ها و نهادهای مردمی و دولتی است که براساس همفکری انجام می‌شود.

تبیین 30 محور برگزاری همایش بزرگداشت مطهری

دارایی از تبیین 30 محور برای برگزاری همایش ویژه بزرگداشت شهید مطهری خبر داد و عنوان کرد: این محورها آماده ارائه به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی است تا براساس آن برنامه‌های منسجمی برگزار شود. مجموع برنامه‌هایی که پیش‌بینی شده شامل چهار محور است که همایش‌ها، نشست‌ها و کرسی‌های آزاداندیشی، برگزاری نمایشگاه‌های کتاب، عکس و پوستر، تولیدات نهادها و سازمان‌ها درباره شهید مطهری و برنامه‌هایی که توسط سازمان صدا و سیما و رسانه‌ها، مطبوعات و فضای مجازی در ذیل این محورها پیش‌بینی شده است.

وی در ادامه از برگزاری نشست‌های نقد و بررسی آثار شهید مطهری در دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: ستاد بزرگداشت شهید مطهری به طور مستقل برنامه‌ای را اجرا نمی‌کند؛ چرا که وظیفه آن سازماندهی و برنامه‌ریزی است.

دارایی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره دلایل انحصاری بودن انتشارات صدرا گفت: کتاب‌های شهید مطهری متعلق به خانواده ایشان است و براساس قانون نیز حق مالکیت این آثار تا 30 سال به این خانواده تعلق داشت که ظاهراً این زمان 20 سال دیگر تمدید شده و به 50 سال رسیده است.

وی با اشاره به برخی از یادداشت‌های منتشر نشده شهید مطهری افزود: ممکن است برخی از یادداشت‌های شهید مطهری منتشر نشود، چرا که آنچه قابل استفاده و درک برای همگان است، منتشر خواهد شد.

دیجیتالی شدن آثار شهید مطهری

دارایی ادامه داد: آثار شهید مطهری تاکنون از سوی انتشارات صدرا به چاپ رسیده است و جلد 30 مجموعه مقالات شهید مطهری و جهاد اسلامی نیز به تازگی منتشر شده. همچنین کتاب‌های این شهید دیجیتالی شده است و برخی از آنها به 36 زبان ترجمه شده‌اند.

دبیر ستاد بزرگداشت سی‌وششمین سالگرد شهادت آیت‌الله مرتضی مطهری با اشاره به برنامه سالروز شهادت این شهید گفت: گلباران مزار شهید مطهری در قم و محل شهادت وی در فخرآباد تهران از برنامه‌های مهم بسیج دانش‌آموزی است که با مساعدت وزارت آموزش و پرورش انجام خواهد شد.

captcha