کد خبر: 3223180
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۵

متمرکز نبودن فضای نمایشگاه‌ قرآن؛ معضل مؤسسات/ کارت‌خوان نبود، خرید نکردند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: نمایشگاه بین‌المللی قرآن سال گذشته، در ساماندهی مؤسسات قرآنی دچار مشکل بود که از آن جمله می‌توان به متمرکز نبودن فضای نمایشگاه و همچنین کمبود کارت‌خوان در غرفه‌های مؤسسات اشاره کرد.

حجت‌الاسلام سید‌احمد سجادی، مدیر عامل مرکز تحقیقات رایانه‌ای ‌حوزه علمیه اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان این مطلب گفت: مرکز تحقیقات رایانه‌ای ‌حوزه علمیه اصفهان، در بخش حوزوی و فضای دیجیتال، سال گذشته غرفه‌ای را به‌منظور ارائه محصولات خود در نمایشگاه بین‌المللی قرآن برپا کرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در برگزاری نمایشگاه و حضور مؤسسات قرآنی، از سوی مسئولان وعده‌هایی دریافت شده بود، اما متأسفانه این قول‌ها عملی نشد و برخی از غرفه‌داران در این مدت بسیار ناراضی بودند.

مدیر عامل مؤسسه فرهنگی ـ هنری راسخون در ادامه با اشاره به فضای کلی نمایشگاه قرآن  به میزبانی باغ موزه دفاع مقدس به ایرادات و مشکلاتی که در سال گذشته برای غرفه‌داران مؤسسات قرآنی به‌وجود آمده بود اشاره کرد و افزود: متمرکز نبودن فضای نمایشگاه‌ از جمله مشکلاتی بود که در سال گذشته بازدید‌کنندگان را کمتر به سمت این غرفه‌ها جذب می‌کرد.

سجادی با اشاره به همزمانی برگزاری این نمایشگاه با ماه رمضان تصریح کرد: در رفت و آمدهای بازدید‌کنندگان و ساعات ورود و خروج و ساعت افطار آنان بی‌نظمی‌هایی وجود داشت و حتی فضایی به منظور افطار در اختیار غرفه‌داران مشخص نشده بود و همچنین وسایل رفاهی و بهداشتی در‌نظر گرفته نشده بود.

بازدید از غرفه‌های ابتدایی سالن

وی اظهار کرد: بسیاری از بازدید‌کنندگان چون مساحت را زیاد می‌دیدند از همان ابتدا‌ تصمیم می‌گرفتند که تنها از چند غرفه بازدید کنند و به بقیه غرفه‌ها سر نمی‌زدند‌ و غرفه‌هایی که در اختیار مؤسسات قرآنی‌ گذاشته شده بود در وسط سالن بود و تعداد کمی از بازدید‌کنندگان را جذب می‌کرد و این موضوع بر فروش محصولات تأثیر می‌گذاشت.

بازدید‌کنندگان به‌دنبال کارتخوان

سجادی افزود: بازدیدکنندگان در نخستین روزهای نمایشگاه، به‌دلیل نبود کارت‌خوان، هیچ خریدی از غرفه‌ها ‌انجام ندادند که این امر بر فروش تأثیر‌گذار بود.

وی در ادامه به تمدید شدن روزهای نمایشگاه اشاره کرد و افزود: در ابتدای امر مدت نمایشگاه قرآن 15 روز تعیین شده بود که متأسفانه با مشاهده این وضعیت‌، غرفه‌داران قصد تخلیه غرفه را داشتند که 10 روز دیگر هم به برگزاری نمایشگاه اضافه شد و در کل 25 روز نمایشگاه برپا بود ولی بازخوردی نداشت و این به نفع مؤسسات قرآنی نبود.

برپایی جشن شب‌های شیدایی

سجادی افزود: از دیگر برنامه‌های نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزاری مراسمی با عنوان شب‌های شیدایی از سوی شهرداری بود ‌که هر شب با برنامه‌های متنوع از جمله جُنگ شادی به همراه پخش موسیقی فضایی شاد و مفرحی را برای بازدید‌کنندگان رقم می‌زد.

برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب در مصلای امام خمینی(ره)

مدیرعامل مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان در ادامه به برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب که در مصلای امام خمینی(ره) برپا شده بود اشاره کرد و افزود: همزمان با برگزاری ‌نمایشگاه قرآن، نمایشگاهی به نام عفاف و حجاب در مصلی ‌برگزار شد و از آنجا که مصلی در بیشتر مواقع از نمایشگاه‌های مختلف میزبانی می‌کرد و همیشه در اولویت ‌است، مردم بیشترین بازدید را از نمایشگاه عفاف و حجاب داشتند.

انعکاس نارضایتی مؤسسات قرآنی از نمایشگاه قرآن به معاون قرآن و عترت

سجادی در ادامه افزود: متأسفانه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن بسیار ضعیف عمل کرد و نارضایتی ‌مدیران مؤسسات از جایگاهی که به آنها اختصاص داده شده بود و همچنین اعتراض آنها نسبت به اینکه فضای مصلی برای برگزاری نمایشگاه مناسب‌تر بود به معاونت قرآن و عترت انعکاس داده شد که در جواب این اعتراض، حجت‌الاسلام حشمتی گفت، مصلی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری نکرده است.

عدم توجه به نمایشگاه قرآن از سوی مسئولان

سجادی اظهار کرد: عدم توجه مسئولان به برپایی ‌نمایشگاه‌های قرآن‌، ‌عملاً به‌عنوان تعطیلی فعالیت قرآنی است که متأسفانه در سال‌های گذشته بسیار شاهد بوده‌ایم که مدیران و مسئولان قرآنی ‌در مراسم‌های قرآنی حضور ندارند.

‌درخواست مؤسسات قرآنی برای برگزاری نمایشگاه قرآن

سجادی در ادامه به برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: مؤسسات قرآنی درخواست دارند که در برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در ‌مصلی تلاش شود تا هم برای بازدید‌کنندگان از نظر رفت و آمد مشکلی نباشد و هم برای غرفه‌داران بازخورد خوبی داشته باشد.

captcha