علیاکبر حنیفی، پیشکسوت قرآنی کشورمان و یکی از داوران نخستین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه قرآن تعلق خاصی به قشری خاص ندارد، گفت: نباید ما تصور کنیم که قرآن باید توسط یک قشر خاصی ترویج داده شود، به هیچ وجه اینگونه نیست و هر سازمان و نهادی به سهم و نوبه خود میتواند در ترویج قرآن کریم سهم داشته باشد.
پرداختن به قرآن فرابخشی است
وی با بیان اینکه ترویج قرآن کریم یک مسئله فرابخشی است، افزود: عموم مردم و عموم سازمانها باید در ترویج قرآن کریم دست به دست هم دهند تا قرآن کریم به خوبی در بین مردم ترویج داده شود. تمام سازمانها، نهادها، مؤسسات و وزارتخانهها باید تلاش کنند تا قرآن کریم به خوبی ترویج شود؛ چرا که قرآن کریم متعلق به همه مردم است و تعلق به قشر یا نهاد خاصی ندارد.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان در بخش دیگری از این گفتوگو به بحث امدادی بودن زمینه کاری سازمان هلال احمر اشاره و تصریح کرد: این سازمان تلاش دارد تا به کمک مردم به خصوص در مواقعی که بلایای طبیعی به وقوع میپیوندد، بیاید. زمینه کاری این سازمان یکی از توصیههای قرآن کریم است و قرآن در مورد تمام حرکات نوعدوستانه و بشردوستانه آیه دارد.
زمینه کاری سازمان جوانان هلال احمر عمل به آیات قرآن است
این داور اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر خاطرنشان کرد: زمانی که در قرآن آیه «وَتَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى» میآید اشاره به کمک و یاری رساندن به مردم دارد و زمینه کاری سازمان هلال احمر نیز همین امر است. در واقع به نوعی فعالیتهای این سازمان عمل به آیات قران کریم است.
حنیفی بیان کرد: لذا چنانچه افرادی که با این سازمانها همکاری دارند باید بیشتر با قرآن آشنا شده و با معارف ناب اسلامی و قرآنی هر چه بیشتر آشنا شوند. برپایی جشنوارههایی با موضوعیت و محوریت حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن کریم یکی از راهکارهایی است که میتواند این آشنایی را بیشتر کند و باعث گسترش روحیه نوعدوستی به مراتب بالاتری در بین کارکنان و همکاران چنین نهادهایی شود.
لزوم حضور کارکنان سازمان جوانان هلال احمر در فعالیتهای قرآنی
وی اظهار کرد: افرادی که در سازمانها و نهادهایی همچون هلال احمر که به نوعی کارشان عمل به آیات قرآنی است، باید در چنین جشنوارهای حضور داشته تا علاوه بر اینکه آنها را در جو معنوی قرار میدهد باعث شود تا روحیه آنها در این یاریرسانیها تقویت شود و هیچ چیزی به اندازه قرآن نمیتواند این روحیه را تقویت کند.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان اذعان کرد: اعتقاد من بر این است که سازمان هلال احمر یکی از بهترین نهادهایی است که میتواند به اجرای فعالیتهای قرآنی ورود بسیار بیشتری داشته باشد چرا که زمینه کاری آنها بسیار نزدیک به آیات قرآن کریم است. روح و نیت خدماتی که توسط کارکنان این سازمان صورت میگیرد به نوعی از قرآن سرچشمه گرفته است.
حنیفی در ادامه با اشاره به آیه مبارکه «وَجَاهِدُواْ بِأَمْوَالِکُمْ وَأَنفُسِکُمْ فِی سَبِیلِ اللّهِ»، گفت: بسیار مسئله بزرگتر از این است که به سادگی از کنار آن گذشت، عقیده من بر این است که یکی از بهترین جایگاههایی که قرآن باید مطرح شود و باعث افزایش روحیه کارکنان در یاریرسانی بیشتر شود همین سازمان جوانان هلال احمر است.
وی در پایان اظهار کرد: درخواست ما از همه مسئولان این است که به گونهای عمل کنند فعالیتهای قرآنی تقویت شده و مستمر باشد چرا که فعالیت مستمر میتواند باعث ترویج و اثرگذاری شود.