کد خبر: 3248386
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۱
در هشتمین جشنواره آموزشی شهید مطهری عنوان شد:

اخلاق عمومی و اخلاق حرفه‌ای؛ لازمه کار پزشکان

گروه سلامت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اولویت قرار دادن آموزش و اخلاق را لازمه پیشرفت کشور دانست و گفت: وقتی از اخلاق دم می‌زنیم بحث فقط سخنرانی اخلاقی نیست، ما به عنوان پزشکان جامعه و کسانی که با موضوع سلامت جامعه با عموم مردم طرف هستیم باید به صورت همزمان اخلاق عمومی و حرفه‌ای را در سرلوحه کار‌های خود قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هشتمین جشنواره آموزشی شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی تهران با سخنرانی علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و ارائه گزارش فرایندهای برتر آموزشی این دانشگاه و همچنین شناخت و تقدیر نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.

علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران طی سخنانی با اشاره به اهمیت آموزش و اخلاق در حوزه‌های آکادمیک عنوان کرد: اگر قرار است پیشرفت کشور را شاهد باشیم باید دو مقوله آموزش و اخلاق را در اولویت قرار داد.

وی با بیان این مطلب که مبنای پیشرفت یک کشور آموزش است، تصریح کرد: باید همه چیز و رفتارهای روزمره را آموزش داد، این در حالی‌ست که اگر این کار صورت نپذیرد و بعدها دچار مشکل جمع‌آوری عوارض آن می‌شویم.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان ضرورت آموزش مهارت‌های ارتباطی در برنامه‌های آموزشی دانشکده‌ پزشکی گفت: اگر امروز مهارت‌های ارتباطی به عنوان یک گستره واجب در برنامه‌های آموزش پزشکی در نظر گرفته می‌شود به دلیل عدم توانایی درک و گفت‌وگو با یکدیگر و عموم مردم در نتیجه عدم آموزش مهارت‌های یاد شده است؛ آموزش آنها با توجه به وجود مبانی قوی و غنی برای آنها ضرورت دارد.

وی با تأکید دوباره بر آموزش اظهار کرد: دانشگاه به عنوان نهادی که کار آن آموزش است باید این کار را در مسیر درست انجام دهد، اگر امروزه در پژوهش جهشی دیده می‌شود به دلیل این است پژوهش کردن را به محققان همزمان با فراهم کردن زیرساخت‌ها آموزش داده‌ایم.

جعفریان در ادامه به ضرورت پرداختن به اخلاق در کنار آموزش پرداخت و عنوان کرد: اگر برای یک جامعه سالم تلاش می‌کنیم ناگزیر به رعایت اخلاق ‌هستیم، سلامت اجتماعی منوط به اخلاق است؛ با آموزش می‌شود یاد داد، اما اگر اخلاق  وجود نداشته باشد نمی توان پیش‌بینی کرد از این آموزش‌های چگونه استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: اخلاق و گسترش آن در جامعه نیز با آموزش اتفاق می‌افتد، منظور از اخلاق تنها به معنای عام آن نیست، بلکه منظور اخلاق عمومی و اخلاق حرفه‌ای‌ست، که باید دائما بر این ها تأکید شده و به آنها متعهد بود.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران تأکید کرد: مسیر اخلاق و آموزش مسیری است که هیچ راه گریزی از آن نیست و دانشگاه به عنوان مجموعه‌ای تأثیر‌گذار در فرهنگ عمومی باید در این کار پیشرو باشد.

وی خاطر نشان کرد: وقتی از اخلاق دم می‌زنیم بحث فقط سخنرانی اخلاقی نیست بلکه رعایت آن مدنظر است با ما به عنوان پزشکان جامعه و کسانی که با موضوع سلامت جامعه با عموم مردم طرف هستیم باید به صورت همزمان اخلاق عمومی و حرفه‌ای را در سرلوحه کار‌های خود قرار دهیم.

در ادامه این جشنواره محمد جلیل،ی معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی گزارشی از جشنواره هشتم شهید مطهری و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه به حضار ارائه و به تشریح برنامه‌های 4 ساله این دانشگاه پرداخت.

وی تصریح کرد: ارتقای کیفیت آموزش، استقرار نظام جامع ارزشیابی، توانمندسازی هیئت علمی، ارتقای کیفی سامانه ارتباط استاد و دانشجو و بازنگری در این روابط از جمله برنامه های چهارساله دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی تهران است.

جلیلی یادآورشد: هدف این جشنواره تجلیل و تکریم از استادان عرصه آموزش‌ و شناسایی راهبردهای نوین و کارآمد آموزش پزشکی است.

در این جشنواره گزارشی از فرآیندهای برتر در حوزه‌های پزشکی، دندان پزشکی، دارو‌سازی، پرستاری ارائه و پس از آن برگزیدگان تقدیر شدند.

captcha