کد خبر: 3252605
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۷
ایکنا گزارش می‌دهد؛

چراغ کم‌فروغ جشنواره «حکمت مطهر»/ کمبود بودجه فرهنگی همچنان قربانی می‌گیرد

گروه دانشگاه: برگزاری جشنواره «حکمت مطهر» به‌عنوان یکی از فعالیت‌های عظیم فرهنگی در دانشگاه‌ها با مشکلاتی مواجه شده و در ایامی که با نام شهید مطهری گره خورده است، این جشنواره خروجی خاصی ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)،‌ «حکمت مطهر» نام جشنواره‌ای است که چند سالی می‌شود از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها کار خود را آغاز کرده است. جشنواره‌ای که سعی داشت آموزه‌های دین اسلام را بر اساس افکار و اندیشه‌های شهید مطهری میان جامعه دانشگاهیان کشور بسط و گسترش دهد. اما بنا به دلایلی در حال حاضر بخش‌هایی از آن به حالت تعلیق درآمده و دوسالی می‌شود که اختتامیه‌ای برای آن برگزار نمی‌شود.

این جشنواره از سال 86 فعالیت خود را با هدف ایجاد جریان فرهنگی در دانشگاه‌ها از طریق آثار شهید مطهری، زمینه‌سازی جهت اسلامی‌شدن بنیادین دانشگاه‌ها از طریق گسترش اندیشه‌های ناب اسلامی مبتنی بر آراء و اندیشه‌های شهید مطهری، تربیت و تقویت نیروهای متعهد و متخصص با قابلیت برتر جهت رشد خلاقیت‌ها و جهت‌دهی منسجم با تکیه بر آراء شهید مطهری، زمینه‌سازی جهت انجام پژوهش‌های مطالعاتی پیرامون اندیشه‌های استاد مطهری، شناسایی و معرفی الگوها میان دانشگاهیان پژوهشگر، محقق، وبلاگ‌نویس و…، حمایت از ایده‌ها و استعدادهای خلاق و تأثیرگذار در حوزه آثار، آراء، اندیشه و شخصیت شهید مطهری در فضای علمی، پژوهشی و سایبری و تقویت باورهای عقیدتی دانشگاهیان با استفاده از فنون تحقیق و نگارش و هنر در رسانه و وبلاگ آغاز کرد.

شاخه‌های مختلف جشنواره حکمت مطهر

این جشنواره در بخش‌های دانشجویی و کارکنان در رشته‌های پژوهش، وبلاگ‌نویسی و کتابخوانی، بخش اساتید در رشته‌های مقاله‌نویسی و نگارش کتاب و بخشی با عنوان کتابخوانی ماه مطهر برگزار می‌شود. مسابقه کتاب ماه مطهر در چندین نوبت برگزار می‌شود و مهلت شرکت در هر دوره مسابقه یک ماه تا یک ماه و نیم تعیین شده است. دوره مسابقه ماه مطهر نیز خرداد 94 برگزار خواهد شد. همچنین مسابقات پیامکی و اینترنتی از دیگر بخش‌هایی هستند که به تناوب در این جشنواره برگزار می‌شود.

ده‌ها عنوان کتاب و راه‌اندازی و تأسیس چندین وبلاگ در این رابطه به‌منظور مقابله با جنگ نرم و ... به گفته مسئولان برگزاری جشنواره حکمت مطهر در دوره‌های مختلف حاصل چندین دوره برگزاری این جشنواره است. این جشنواره در کنار رشد سفر عمره دانشگاهیان، اعتکاف دانشجویی، برگزاری مسابقات و فعالیت‌های متنوع قرآنی یکی از مظاهر رشد دین میان جامعه دانشگاهی کشور محسوب می‌شود.

مشارکت دانشگاه‌های مختلف

به‌منظور بهره‌برداری حداکثری از توان و ظرفیت اجرایی واحدهای دانشگاهی سراسر کشور در هر مجموعه دانشگاهی در هر دوره‌ای دبیرخانه‌ای با عنوان دبیرخانه اجرایی دانشگاه محل تاسیس راه‌اندازی ‌می‌شود. این دبیرخانه‌ها زیر نظر مستقیم معاون و یا مدیر فرهنگی دانشگاه فعالیت می‌کنند. دبیرخانه‌های اجرایی مستقر در دانشگاه، وظایف اطلاع‌رسانی و تبلیغات جشنواره و نیز اجرای ابلاغات و دستورالعمل‌های خاص دبیرخانه مرکزی را بر عهده دارند. معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد، معاونت فرهنگی دانشگاه پیام نور، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، معاونت فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه‌ای و  نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان برخی از دبیرخانه‌های اقماری جشنواره حکمت مطهر بود.

سکوت جشنواره برای چیست؟

هر ساله در ایام سالروز شهادت استاد مطهری این جشنواره اختتامیه خود را برگزار می‌کرد و برگزیدگان آن مشخص می‌شدند. اما امسال این روند تغییر کرده است. طبق گفته یک مقام مسئول که نخواست نامش فاش شود کاهش اعتباری که از سوی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به این جشنواره تعلق می‌گرفته است، یکی از دلایل و در واقع اصلی‌ترین دلیل عدم برگزاری آن است.

وی جشنواره را در حال کار و فعالیت اما به آهستگی دانست و این مطلب را یادآور شد که امسال برای این جشنواره هیچ خروجی در حال حاضر وجود ندارد. به گفته وی، اختتامیه این جشنواره دو سال است که برگزار نمی‌شود و اسامی نفرات برتر تنها در سایت حکمت مطهر اعلام می‌شود.

در حقیقت کاهش بودجه فرهنگی گریبان فعالیت‌های عظیمی همچون جشنواره حکمت مطهر را نیز گرفته است؛ چرا که دو سال است که به خاطر کمبود بودجه برای این جشنواره اختتامیه برگزار نمی‌شود.

تعطیلی بخش وبلاگ‌نویسی

در این ایام که سالگرد شهادت استاد مطهری را پشت سر گذاشتیم شاید بیش از هر زمان دیگری توجه به آثار آن شهید در خور توجه باشد؛ اما بنا به دلایلی مسابقه ویژه‌ و یا اختتامیه خاص این ایام برگزار نمی‌شود. همچنین بنا بر گفته یک منبع آگاه، بخش وبلاگ‌نویسی جشنواره به دلیل بحث بودجه فعال نشده است.

کاهش بودجه فرهنگی را می‌توان یکی از دلایل این امر دانست که ترکش‌های آن گاه و بی گاه به جشنواره‌هایی نظیر حکمت مطهر برخورد می‌کند. سؤال اینجاست که با این وضعیت چه باید کرد، آیا می‌توان با تغییر در فرم، شکل و قالب برگزاری جشنواره، به شکلی آن را برگزار کرد که با کمترین هزینه‌ها بتوانیم بیشترین بازدهی را دریافت کنیم.

آیا استفاده از ظرفیت مردمی می‌تواند برای برگزاری جشنواره تکیه‌گاهی قابل اتکا در نظر گرفته شود. چه ساز و کارهایی برای آن لازم است. به چه نحو می‌توان از ظرفیت این بخش در جشنواره حکمت مطهر و یا حتی جشنواره‌هایی نظیر آن استفاده کرد و یا اینکه آیا امکان دارد که دوباره بودجه به حالت قبل برگردد.

...
|
-
|
۱۳۹۴/۰۲/۱۴ - ۲۳:۲۲
0
0
شاید اصلا این هزینه و جشنواره لازم نباشه
captcha