کد خبر: 3254954
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۵

آغاز اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر

گروه فعالیت‌های قرآنی: مراسم افتتاحیه اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر یادواره آیت‌الله غیوری صبح امروز با حضور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان جمعیت هلال احمر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مراسم افتتاحیه اولین دوره جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر صبح امروز 14 اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر و جمعی از مسئولان این جمعیت در مجتمع آدینه تهران برگزار شد.
بر همین اساس در ابتدای این برنامه کریم منصوری قاری بین‌المللی کشورما ن به تلاوت آیاتی از کلام‌الله وحی پرداخت و در ادامه آن نیز پیام آیت‌‌الله العظمی مکارم شیرازی توسط عباس سلیمی قرائت شد.

پیام آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی
در این پیام آمده است: «قبل از هر چیز برگزاری این جشنواره قرآنی را به همه شما عزیزان مخصوصاً به دست‌اندرکاران، مسئولین محترم جمعیت هلال احمر و همه عزیزانی که در این مجلس باشکوه شرکت کرده‌اند صمیمانه تبریک می‌گویم.
قرآن چشمه جوشان فیض خداست و به بیان علی(ع) در نهج‌البلاغه سرچشمه بهار دلها و صیقل قلوب در قرآن مجید است در شرایطی که مسلمین در برابر هجوم بی رحمانه دشمنان احتیاج به اتحاد و همبستگی دارند بهترین راه این است که همگی گرد قرآن جمع شوند. این همان حبل الله و رشته محکم الهی که تمام دلها را به هم مربوط می‌کند و خداوند در آیه شریفه 103 ال عمران به آن دعوت نموده و می‌فرماید: «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ» اعتصام به حبل الله همان تمسک عمومی به تعلیمات این کتاب بزرگ است این همان نور و هدایتی است که در آیات 15 و 16 سوره مائده به آن اشاره فرموده و می‌فرماید:« قَدْ جَاءکُم مِّنَ اللّهِ نُورٌ وَکِتَابٌ مُّبِینٌ، یَهْدِی بِهِ اللّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلاَمِ وَیُخْرِجُهُم مِّنِ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ»
آری! همه در پرتو هدایت آن با الگو برداری از عترت پیامبر(ص) از ظلمات پراکندگی، اختلاف، نزاع و کشمکش رهایی می‌یابند و به سرچشمه نور که همان برادری و اخوت اسلامی بازمی‌گردند و از هدایت‌های آن به سوی علم، دانش، پیشرفت و تعالی بهره می‌گیرند. آشنایی جوانان و نوجوانان به این کتاب بزرگ آنها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن و تلاش او برای تخریب مبانی اعتقادی و اخلاقی آنان حفظ می‌کند.
اینجانب به همه عزیزانی که در این جشنواره و فعالیت‌های قرآنی شرکت کرده‌اند خوش آمد می‌گویم من مطمئن هستم که شما عزیزان با آشنایی با قرآن و تعلیمات حیات‌بخش اسلام راه سعادت و خوشبختی را می‌پیماید و می‌توانید در آینده افرادی دانشمند، پیشگام، پاک مؤمن و پر‌تلاش باشید و به کشور خود کمک کنید آری آینده کشور به دست با کفایت شما ساخته می‌شود به شرط اینکه همواره در سایه هدایت‌های قرآنی گام بردارید.
همه روز آیاتی از قرآن را بعد از نماز صبح بخوانید و درباره معنی آن بیاندیشید و محتوای آن را در زندگی خود پیاد ه کنید تا لذت خوب زیستن، آرامش روح و آسودگی خاطر و پیشرفت و تعالی بچشید.
من از خدای بزرگ برای همه شما پدران و مادران و معلمان و اساتید شما موفقیت و سربلندی و عزت سلامت روح و جسم را می‌خواهم و امیدواریم همیشه در سایه قرآن و همه از همه خطرات روحی و جسمی در امان باشید».

رقابت 800 شرکت کننده در چهار گروه
در ادامه این مراسم امیر لله‌گانی، معاون سازمان جوانان هلال احمر در سخنانی گفت: سازمان جوانان هلال احمر بر حسب وظایف سازمانی خود بیش از یک میلیون نفر عضو دارد که به صورت داوطلبانه و بدون هیچ چشمداشتی با این سازمان مشارکت و همکاری دارند. باهدف پیوند این جوانان با کارکنان جمعیت سال گذشته جلسات متعددی با همفکری مسئولان جمعیت برگزار شد.
وی افزود: حاصل آن جلسات برگزاری اولین جشنواره قرآن وعترت سازمان جوانان هلال احمر بود و با توجه به این که در همان زمان نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر دار فانی را وداع گفت، این جشنواره به نام یادواره آیت‌الله غیوری که خدمات شایانی در جمعیت هلال احمر داشتند، نامگذاری شد.
معاون سازمان جوانان هلال احمر تصریح کرد: کمیته علمی این مسابقات بلافاصه تشکیل و مسابقاتی در 11 رشته طراحی شد که علاوه بر رشته‌هایی همچون قرائت و اذان و حفظ قرآن کریم و دل نوشته سه رشته اختصاصی برای کارکنان و اعضا طراحی وسعی شد تا در این رشته‌ها آیات، مفاهیم و احادیث منطبق با اصول و اهداف جمعیت هلال احمر استخراج و موضوع مسابقات قرار بگیرد.
لله‌گانی اظهار کرد: برای این کار تیمی از اساتید برجسته قرآنی مسئول گردآوری منابع شدند، مرحله استانی این مسابقات در دی، بهمن‌ و اسنفدماه در 31 استان و مرکز مستقل کیش برگزار شد.  در این مسابقات 6000 نفر حضور یافته و در نهایت نیز 800 برگزیده به مرحله کشوری آمدند که در چهار گروه آقایان و بانوان که هر کدام دو گروه است، برگزار می‌شود.

آغاز توسعه فرهنگ اسلامی در هلال احمر با برگزاری جشنواره قرآنی
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، نیز در سخنانی  گفت: این جشنواره به همت معاونت فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر ترتیب داده شده است ضمن اینکه باید تلاش‌های خستگی‌ناپذیر همکاران خودمان در سازمان جوانان هلال احمر در این زمینه را ارج نهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه این جشنواره یادواره آیت‌الله غیوری است به خدمات آن مرحوم به جمعیت هلال احمر اشاره کرد و افزود: محصول این مسابقات که با حضور شش هزار نفر برگزار شده است 800 راه یافته به مرحله کشوری هستند که رقابت خود را همزمان با هفته صلیب سرخ جهانی و هلال احمر برگزار خواهند کرد.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در بخش دیگری از سخنان خود در مورد اهمیت حفظ و قرائت قرآن کریم به سخن پیامبر اکرم(ص) اشاره و تصریح کرد: پیامبر(ص) فرمودند که اشرف امت من حاملان قرآن هستند و همچنین فرمودند که بهترین امت من افرادی هستند که قرآن می‌آموزند و به دیگران نیز یاد می‌دهند. حضرت علی(ع) نیز در نهج‌البلاغه سخنان و بیانات متعددی در مورد قرآن  عظمت آن و نیز وظیفه مسلمانان در قبال قرآن کریم دارند.


معزی اظهار کرد: حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) می‌فرمایند به قرآن متمسک شوید؛ چرا که خواندن کلام خداوند متعال یعنی متصل شدن بندگان به ذات احدیت،‌ بر همین اساس رابطه انسان با خدا یک رابطه مستمر است و هرگاه که قرآن می‌خوانیم به آن عمل می‌کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به خطبه 110 حضرت علی(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: بیاموزید قرآن را زیرا که نیکوترین سخن است، خود قرآن نیز می‌گوید زیباترین قصه‌ها و سرگذشت‌ها در قرآن آمده است.
معزی در ادامه با بیان اینکه اولین معلم قرآن همیشه در ذهن انسان باقی خواهد ماند، یادی از اولین معلم قرآن خود در دوران کودکی کرد و گفت: منبع همه دروسی که فرا می‌گیرم به نوعی قرآن کریم است، امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و به تلاش معلمان و عالمان تلاشگر این عرصه نه تنها علوم قرآنی به عنوان یک رشته دانشگاهی بلکه رشته‌های دیگری نیز همچون تفسیر و ... نیز آموزش داده می‌شود که توسط افرادی همچون آیت‌‌الله خزعلی و مرحوم آیت‌آلله معرفت راه‌اندازی شده است.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در ادامه خاطرنشان کرد: در روایات متعددی آمده است که قرآن را فرانگیرید که آن را به رخ دیگران بکشید و اگر اینگونه باشد نه تنها مفید نخواهد بود بلکه باعث خسران نیز هست. قرآن را باید برای خدا فراگرفت و برای خدا آموزش داد. حضرت امیر(ع) نیز در این زمینه می‌فرمایند که قرآن را فرابگیرید و در ادامه بلافاصله می‌فرمایند با فهم همراه باشد که در اینجا مفهوم از فهم یادگیری عمیق است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قرآن بهار دل‌هاست،‌ اذعان کرد: اگر می‌خواهید بارور شوید به قرآن پناه ببرید، دنیای امروز دنیای تاریکی‌هاست با وجود همه روشنایی‌هایی که در این دنیا دیده می‌شود اما دنیای ظلمت و تاریکی است که البته ظاهری درخشان و زیبا دارد. زندگی در دنیای غرب با همه زیبایی و پیشرفت و رسیدن به نهایت مدرن بودن و فراهم بودن همه چیز برای انسان اما باز هم احساس پوچ بودن و باطل بودن همراه انسان است و او را رها نمی‌کند.
معزی با اشاره به اینکه اگر به زندگی خود معنا ببخشیم به پوچی و بطالت نخواهیم رسید، بیان کرد: قرآن می‌گوید دنیایی که در آن زندگی می‌کنید باطل نیست و آیات متعددی در قرآن وجود دارد که زندگی و آفرینش را هدفدار آفریده است. این زندگی دنیوی مقدمه‌ای است که خداوند برای ما درست کرده است تا انسان در آن برخیزد و به مقام خلیفه الهی بودن دست یابد.


نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با بیان اینکه این جمعیت یک نهاد خدمتگزار است،‌ گفت: اگر تعاون و ایثاری که صورت می‌گیرد بدون ایمان باشد هیچ ارزشی ندارد، بنابر این خدمتگزاران هلال احمر باید در راه خدا کمک کنند. باید دیگران را بر خود مقدم بدانند تا به جایی برسد که نه تنها نان خود را که جان خود را نیز در راه خدمت به هم نوع اهدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به سالروز وفات حضرت زینب(س)، گفت: این بانوی بزرگ در خانه‌ای رشد یافت که ایثار و کمک به هم نوع به بهترین وجه در آن تجلی یافته بود و همین می‌شود که این بانوی بزرگ، داغ‌های بسیار بزرگی را در یک روز تحمل می‌کند و در برابر این همه مصیبت می‌فرمایند که همه چیز زیبا بود.
حجت‌الاسلام معزی در بخش پایانی صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر دو هدف را دنبال می‌کند که یکی از آنها نظارت و دیگری نیز توسعه فرهنگ اسلامی است که برگزاری این جشنواره اولین گام آن بود که برداشته شد. چشم امید همه ما به سازمان جوانان هلال احمر است؛ چرا که جوانان سرمایه‌های اجتماعی هستند.
مداحی حمید رمضان‌پور، از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به مناسبت وفات حضرت زینب(س) بخش دیگری از این مراسم بود و در ادامه آن نیز کلیپی از مراحل مختلف برگزاری این مسابقات در مرحله استانی و مراحل آماده سازی برای مرحله کشوری پخش شد.

چرا جوانان و خصوصاً اعضای هلال احمر باید به سمت حفظ‌ قرآن بیایند؟
سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی طباطبایی، از اساتید اخلاق در مراسم افتتاحیه اولین دوره جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر بخش دیگری از این مراسم بود، وی در سخنانی با بیان اینکه همه ما یک جسم و یک روح داریم و یک ظاهر و یک باطن گفت: علاوه بر این، یک سِرّ و یک ضمیر نیز داریم، از ویژگی‌های حافظان قرآن این است که حفظ قرآن نقش بسیار مهمی در ضمیر آنها و در تنویر افکارشان دارد.
وی افزود: بسیاری از افراد زمانی که کار و فعلی را انجام می‌دهند اگر باطن و سرّشان نورانی باشد، ‌آن عمل و آن فعل به خوبی انجام خواهد شد،‌ این موضوع خصوصاً در جمعیت هلال احمر صدق می‌کند و بسیار به کار می‌آید؛ چرا که این سازمان همه فعالیت‌هایش خدمت‌رسانی به مردم آن هم در شرایط بحرانی است و حافظ قرآن بودن در شرایط بحرانی در انجام مطلوب عمل و فعل کمک خواهد کرد.


طباطبایی با بیان اینکه اگر افرادی که همکاری با این سازمان دارند حافظ یا قاری قرآن باشند،‌ بسیار مطلوب خواهد بود، بیان کرد: به این دلیل که چون یک حافظ قرآن باطن نورانی دارد کارهایی که انجام می‌دهد با اطلاع و آگاهی است، بنابر این در حوادث عملکرد بهتر و مطلوب‌تری خواهند یافت. برای همین است که حفظ قرآن برای جوانان و خصوصاً جوانان هلال احمر مهم است.
این استاد اخلاق در ادامه تصریح کرد: یک خدمتگذار هلال احمر زمانی که حافظ قرآن باشد بر اساس نورانیت ضمیر با وجود آموزش‌هایی که فراگرفته می‌داند که مجروح را چگونه جابجا کند و چگونه انتقال دهد تا کمترین آسیب‌ها را ببیند، نور باطن که از آن به عنوان سّر یاد می‌شود در مواقع حساس به کمک می‌آید و چگونگی فعالیت‌ها را مدیریت کنیم.
وی در ادامه به حادثه جنگ صفین و اتفاقاتی که برای حضرت علی(ع) به وجود آمد اشاره و خاطرنشان کرد: تمام به هم ریختگی‌هایی که در دنیا به وجود آمده است ناشی از صحبت‌های نسنجیده است و این سخنان نسنجیده نیز از ضمیرهای ناآگاهی که نورانی نیستند، خارج می‌شود. در واقع چنین افراد به این خاطر صحبت‌هایی از سر نادانی می‌کنند که باطن و سّر خوبی ندارند چرا که اگر باطن نورانی داشتند چنین صحبت‌هایی که باعث به هم رختگی دنیا شود بر زبان نمی‌آوردند.
طباطبایی اظهار کرد: روزی مردی به امام صادق(ع) مراجعه کرد و عرض کرد که بسیار گرفتار است، حضرت فرمودند گرفتاریت ناشی از زیاد حرف زدن و بد حرف زدن است. اینکه برخی افراد می‌گویند بدشانس هستیم،‌ این گونه که آنها می‌گویند نیست بلکه این افراد بدباطن هستند که اینگونه سخن می‌گویند.

این استاد علم اخلاق در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم افتتاحیه اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر بیان کرد: قرآن بخوانید و نورانی شوید، بهترین حالت این است که قرآن بخوانید،‌ حافظ قرآن شوید و به آن نیز عمل کنید که اگر اینگونه باشد زندگی شیرینی به شما داده خواهد شد.
وی در پایان سخنان خود به سالروز وفات حضرت زینب(س) اشاره کرد و گفت: زینب(س) زنی بود که نظیر نداشت و ما هیچ چیز از او نمی‌دانیم و نمی‌توانیم هم بدانیم. اگر توانمندی روح این بانوی بزرگ وجود نداشت نمی‌توانست کشته شدن 18 نفر از خانواده خود را در یک روز دوام بیاورد.

شرایط و مراحل ظهور حیات طیبه در جامعه
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در بخشی از این مراسم که در مجتمع آدینه برگزار شد، در سخنانی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان جشنواره قرآنی سازمان جوانان هلال احمر، به بیان توضیحاتی در مورد «حیات طیبه» پرداخت و گفت: در این کلمه مبارک بر چندین نکته تأکید و چهار مفهوم در آن وجود دارد.
وی افزود: خداوند متعادل بارها تأکید کرده که آفرینش انسان برای رسیدن به حیات طیبه بوده است، بنابر این در این دنیا افرادی موفق خواهند بود که به سمت حیات طیبه در حرکت باشند. در این کلمه قله و هدف عالی تعریف شده است اما یکی از نکاتی که همیشه مورد غفلت واقع می‌شود تعیین و تعریف هدف توسط انسان است.


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انسان معمولاً به اهداف کوچک دلخوش بوده و به اهداف والا توجهی ندارد، اظهار کرد: هنر مردان و زنان فرهیخته این است که به اهداف عالی نیز توجه داشته باشند، چرا که حیات طیبه یک هدف عالی است و توجه به این هدف عالی باید سرلوحه تلاش همه انسان‌ها قرار بگیرد.
ابوترابی‌فرد با بیان اینکه رسیدن به حیات طیبه با شعار و حرف زدن خالی ممکن نخواهد شد،‌ بیان کرد: برای اینکه به حیات طیبه دست یابیم تنها یک مرکب وجود دارد و آن هم عملی است که ویژگی صالح بودن را نیز داشته باشد. خداوند متعال در قرآن کریم فرموده است که هیچ چیز برای انسان نیست مگر سعی و تلاشی که انجام می‌دهد.
وی در ادامه این بخش از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای رسیدن به هدف عالی حیات طیبه، زن و مرد با هم برابر و مساوی هستند اما این تساوی به معنای مساوی بودن خصلت‌ها و ویژگی‌های روحی و روانی آنها نیست. به همین خاطر است که برخی زنان در رسیدن به حیات طیبه، گوی سبقت را از مردان می‌ربایند، قرآن در این زمینه همسر فرعون را به عنوان الگو و نمونه معرفی می‌کند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: باید این مسئله را مد نظر داشته باشیم که اگر زمانی به مقام معنوی رسیدیم فکر کنیم که با عمل خود به این مقام و منزلت رسیده‌ایم،‌ اگر توفیق عمل صالح برای ما حاصل شد یقین بدانیم که تنها اوست که ما را به حیات طیبه رسانده است چرا که هادی و منعم فقط اوست،‌ لذا انسانی که به حیات طیبه می‌رسدهیچ ذره‌ای غرور به خود راه نمی‌دهد؛ چرا که هیچ چیزی را از آن خود نمی‌داند.
ابوترابی‌فرد با بیان اینکه خداوند در وجود حضرت یوسف نماد طهارت را نهاد‌،‌ گفت: حضرت یوسف(ع) این کمال را نگاه نمی‌کند و می‌فرماید که خداوند است که وجود مرا از گناه نجات داد،‌ خداوند کسی را که توفیق عمل صالح به دست بیاورد را زنده خواهد کرد و زنده نگه خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خوب‌های عالم خود را با بدها مقایسه نمی‌کنند، افزود: عمل صالح، چندین ویژگی دارد که حضرت امام خمینی(ره) در کتاب چهل حدیث به نقل از پیامبر اکرم(ص) به بیان این ویژگی‌ها پرداخته است. یکی از ویژگی‌های عمل صالح این است که هیچ سخنی ارزش ندارد مگر به عمل، یعنی ارزش سخن به عمل کردن به آن است و هیچ قول وعملی ارزش ندارد مگر به آن نیت و انگیزه‌ای که می‌خواهد انجام دهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نیت دارای مراتب مختلفی است و هر چه نیت خالص‌تر باشد عمل ارزشمندتر است،‌ بسیاری از کارهای ظاهراً صالحی که انجام می‌دهیم عمل صالح نیست،‌ نیت ما صالح است اما نتیجه صالحی ندارد،‌ بسیاری از تصمیماتی که گرفته می‌شود هرچند که نیت خالصی در پشت آن است اما تیر خلاصی بر بسیاری از چیزها می‌زند.
ابوترابی‌فرد با اشاره به اینکه سخن، عمل و نیت خوب ارزش ندارد مگر اینکه مطابق دستور و عقل و شرع باشد، گفت: عمل صالحی که مورد تأیید و امضای عقل و شرع باشد عملی است که هم خانه را زنده می‌کند، هم خانواده را و هم جامعه و دنیا را زنده می‌کند. بنابر این قبل از هر چیز باید به دنبال این عمل بوده و در ادامه آن نیز انگیزه عمل را برای خدا زنده کنیم و در نهایت این عمل مورد امضا و تأیید عقل و شرع نیز باشد.
وی در بخش پایانی سخنان خود در مراسم افتتاحیه اولین جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر بیان کرد: در چنین شرایطی حیات طیبه محقق شده و یقین بدانید هر جایی که عملی صالح صورت بگیرد همانجا بهشت است،‌ امیدوارم عمل صالح حفظ و قرائت قرآن در بین جوانان بیش از پیش گسترش یافته و این مسابقات زمینه ساز گسترش حیات طیبه باشد.

گزارش تصویری مراسم افتتاحیه نخستین دوره جشنواره قرآن و عترت سازمان جوانان هلال احمر

captcha