به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیزدهمین آیین نکوداشت مقام استاد در دانشگاه علوم پزشکی تهران با تقدیر از 13 تن از اساتید برجسته این دانشگاه و بزرگداشت پروفسور علیرضا یلدا، استاد پیشکسوت علوم پزشکی و چهره ماندگار سال 81 عصر امروز، 15 اردیبهشتماه از سوی جهاد علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدای این همایش پیام سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت به مناسبت شهادت استاد مطهری(ره) و بزرگداشت روز معلم توسط حسین بختو، رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران قرائت شد که در آن به نقش تعلیم و تربیت از منظر قرآن پرداخته بود.
جامعه وامدار استادان و معلمانی است که چراغ هدایت بشر را به تأسی از پیامبران برافروختهاند
بر پایه این گزارش، متن پیام وزیر بهداشت بدین شرح بود: «در تاریخ بشریت تعلیم و تربیت همواره از جایگاه ممتاز، منزلتی ویژه و بی بدیل برخوردار بوده است. این مهم در آموزههای الهی نیز مورد توجه قرار گرفته است و نقطه اوج آن در قرآن کریم مشاهد میگردد؛ آن گاه که قلم را به عنوان نماد تعلیم و تربیت مورد قسم قرار میدهد. حضرت علی (ع) این بزرگ معلم تاریخ بشریت نیز میفرماید هر کس کلمهای به من بیاموزد، مرا بنده خویش ساخته است.
از این منظر جامعه وامدار همه استادان و معلمانی است که چراغ هدایت نوع بشر را به تأسی از پیامبران عظیمالشان، روشن و پرفروغ نگاه داشته و میدارد. 12 اردیبهشت ماه، سالروز شهادت علامه مرتضی مطهری(ره) و روز تجلیل از مقام والای استاد و معلم، فرصت ارزشمندی است برای بزرگداشت معلمی اندیشمند که در زمان حیات خود با قلم و آثار ارزشمند راهنما و هدایتگری بی بدیل برای جامعه و الگویی برای تمامی پویندگان راه علم بود و با شهادت خود چراغی روشن برای نسلهای آینده افروخت.
جا دارد اساتید گرانقدری که با تلاشی خستگیناپذیر در عرصه آموزش و خدمت در حوزه سلامت، پیشرو و پرچمدار اصول اخلاقی میباشند، با تأسی به منش و روش آن استاد شهید، از خود نقشی جاودان در تربیت نسل جوان و اعتلای اهداف بلند انقلاب اسلامی بر جای بگذارد.
شهید مطهری علاوه بر مجاهدت و تلاش در فراگیری علوم مختلف، نقشی کم نظیر در روشنگری، گسترش تزکیه، تهذیب و پاسخگویی به شهادت نسل جوان ایفا نمود. امید که امروز نیز اساتید با سعه صدر و برزگ منشی، فضای بحث و گفتوگو را چنان فراهم آورند تا از مسیر جستوجو و پرسش، رودهای زلال دانش در مراکز علمی ایران زمین جاری گردد.
ضمن گرامیداشت یاد و نام آن استاد فرزانه، برخود وظیفه می دانم این مناسبت را به تمامی دانشگاهیان عزیز، به ویژه اساتید محترم و فرهیخته دانشگاه علوم پزشکی تهران که عمر پر برکت خویش را خالصانه در کسوت معلمی وقف خدمتگزاری به مردم شریف ایران زمین نموده اند، تبریک گفته و از خدمات ارزنده ایشان در سیزدهمین همایش نکوداشت مقام استاد در آن دانشگاه تقدیر و تشکر نمایم».
کلاسی که در آن فلسفه و معنویت نباشد کلاس نیست
در این همایش همچنین علیرضا یلدا، چهره ماندگار علوم پزشکی ایران و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به جایگاه معلمی آن را شغلی دانست که از سوی پروردگار برای پیامبران انتخاب شده است و عنوان کرد: پیامبران و انبیاء الهی در طول تاریخ همواره به افراد و امت خود درس اخلاق، معنویت و دینداری داده اند.
وی افزود: در یک کلاس باید در رابطه با فلسفه، تاریخ، دین و ادبیات نیز بحث شود؛ کلاسی که در آن فلسفه و معنویت وجود نداشته باشد کلاس نیست.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی همچنین ضمن تمجید از اقدام جهاد دانشگاهی در راستای تجلیل از آموزگاران علم پزشکی ابراز امیدواری کرد که از اساتید دیگر نیز تجلیل شود.
وی همچنین با مقایسه استادها و شاگردان گذشته و حال تصریح کرد: در گذشته استاد در گوشهای و شاگرد در گوشه ای دیگر می ایستاند و در این بین هیچ حرفی بین آنها رد و بدل نمی شد، بلکه شاگرد از روی دست استاد می آموخت آنچه را که قرار بوده است بیاموزد، اما امروزه این گونه نیست، استاد کسی است که یاد بگیرد و یاد بدهد.
استاد خوشبخت کسی است که شاگردان از او پیشی گیرند
یلدا همچنین به مقایسه خوشبختی و بد سعادتی یک استاد پرداخت و افزود: استاد بدسعادت کسی است که هنوز شاگردان او در برابرش شاگرد باشند و استاد خوشبخت نیز استادی است که شاگردانش از او در زمینه های علمی و فنی پیشی گیرند و بتوانند به پرواز در آیند.
وی ادامه داد: ما باید دانشجویان خود را پروبال داده و اجازه عرض اندام در تمامی زمینه های علمی و عملی را به آنان بدهیم.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی عنوان کرد: علم زمانی ارزشمند است که فایده داشته باشد و آن فایده هم به مردم برسد.
همه علوم نزد خداوند به وحدت میرسند
وی خاطر نشان کرد: همه علوم وقتی شکوفا میشوند به سمت بالا رفته و در آنجا وحدت یافته و یکسان میشوند و به سمت صاحب اصلی آنها پرودگار متعال برمیگردند.
پس از پایان سخنان یلدا، مجری برنامه با فراخواندن علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درخواست کرد به نمایندگی از تمامی اساتید، دانشجویان و مجموعه علوم پزشکی تهران با اهدای لوح سیمین استاد، از این عضو هیئت علمی بازنشسته تقدیرکند.
پس از تقدیر از یلدا، جعفریان در سخنانی کوتاه ضمن تجلیل از مقام این استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز امیدواری کرد: پزشکان و اساتید دیگر نیز بتوانند به این جایگاه دست یابند.
وی همچنین ضمن تقدیر از جهاد دانشگاهی به دلیل ساماندهی برنامه نکوداشت اساتید و معلمان علوم پزشکی گفت: از تمامی کسانی که از وجود خود مایه گذاشتند تا این درخت تنومند دانش و سلامت به ثمر بنشیند، باید تقدیر شود.
همچنین در این مراسم از منصور ملائیان، فوق تخصص جراحی اطفال، کاظم آشفته متخصص اندودنتیکس، پریچهر پاسبخشPHD آناتومی، حمیدرضا صادقی پورPHD فیزیولوژی، مجتبی سالاری فر اینترونشنال کاردیولژی، حسین خلیلی؛ متخصص فارماکوراپی، مهرداد حسینی؛ متخصص بیماری های عفونی، فاطمه رمضان زاده؛ فوق تخصص نازایی، امیر رضا رکن؛ متخصص پریودنتیکس، ابوالقاسم پوررضا؛ PHD اقتصاد بهداشت و سعید رضا مهرپرور؛ فوق تخصص جراحی ستون فقرات به عنوان استاتید برجسته و شایسته تقدیر در هفته معلم تجلیل شد.