کد خبر: 3259547
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۰
رضایی‌زاده تأکید کرد:

ضرورت تعریف درست از طب سنتی در سطح آکادمیک

گروه سلامت: رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر جامعه دانشگاهی ما برداشت درستی از طب ایرانی و مبانی و راهکارهای درمانی آن داشته باشد قطعا همکاری‌های لازم را برای نهادینه کردن و توسعه طب سنتی خواهند داشت.

حسین رضایی‌زاده رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اقدامات این دانشکده را در خصوص  سیاست‌های کلی سلامت که فروردین‌ماه سال گذشته توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد تشریح کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت توسط مقام مظم رهبری بند 12 این سیاست‌ها به تبیین، ترویج و نهادینه سازی طب سنتی اختصاص دارد که خود نیز در پنج ماده تفکیک شده و در بعضی از بندهای دیگر این سیاست‌های ابلاغی مواردی وجود دارد که به نوعی با طب سنتی ایرانی مرتبط اند.

از طریق پیشگیری و اصلاح سبک زندگی، پزشکی سنتی ایرانی تعریف ‌می‌شود
رضا زاده افزود: یکی از این موارد اصلاح سبک زندگی و ترویج زندگی سالم است که در این سیاست‌ها مورد توجه قرار گرفته است؛ واقعیت امر این است که اصلاح سبک زندگی یکی از مهترین شعارها و سیاست‌های مرتبط با این حوزه است و با توجه به مقدم دانستن پیشگیری با درمان از طریق اصلاح سبک زندگی پزشکی سنتی در طب ایرانی تعریف می شود.

راه‌اندازی سایت مرجع طب سنتی ایران
وی اعلام کرد: یکی از کارهایی که در دانشکده طب سنتی انجام شده و به زودی از آن رونمایی می‌شود آماده کردن زیرساخت‌های سایت مرجع طب سنتی ایران است که از طریق این سایت شیوه‌های زندگی صحیح، خوردن و آشامیدن، وضعیت استراحت، فعالیت، ورزش و اصول شش‌گانه حفظ سلامت و تندرستی در طب سنتی به زبان قابل فهم برای عموم مردم و بر اساس مستندات علمی بیان می‌شود.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران اضافه کرد: تلاش این است که با راه‌اندازی این سایت عمدتا با توجه به اینکه در جاهای مختلف کشور افراد گوناگونی که بدون داشتن تخصص‌ها و صلاحیت‌های لازم در حوزه طب سنتی اظهارنظر می‌کنند و گاهی باعث تشویش افکار مردم می‌شوند را محدود کرده و یک الگوی سالم را در آموزش و اطلاع‌رسانی در حوزه طب سنتی به صورت کلی داشته باشیم.

دانشکده طب سنتی جز بر زیرمجموعه‌های خود قدرت و جایگاه نظارتی ندارد
وی همچنین در رابطه با نظارت بر خدمات دهند‌گان طب سنتی از سوی دانشکده طب سنتی عنوان کرد: نظارت در این موارد به نهادهای نظارتی و اجرایی مانند معاونت غذا و دارو، یا معاونت درمان دانشگاه مرتبط است و باید آنها این کار را انجام دهند، دانشکده طب سنتی با توجه به اینکه جایگاه اجرایی ندارد نمی‌تواند در این موضوع به جز در مراکزی که زیرمجموعه خود هستند دخالت کند.

رضایی زاده همچنین با بیان ارتباط با طب جدید جهت ارائه راهکاری‌های مشترک و هم افزایی در راستای توسعه طب سنتی گفت: با سایر دانشکده‌های زیر مجموعه دانشگاه مانند دانشکده پزشکی، داروسازی، بهداشت، پرستاری و فناوری‌های نوین دانشگاه و ایجاد کلینیک‌های ارجاع و مشاوره همکاری داریم که در حال حاضر منطقی‌ترین کاری بود که می‌توانستیم آن را انجام دهیم.

مهمترین اقدام در خصوص نهادینه کردن طب سنتی تعریف و جا انداختن آن است
وی همچنین در رابطه با نهادینه کردن طب سنتی عنوان کرد: مهمترین موضوع در خصوص نهادینه کردن طب سنتی جا انداختن و ارائه تعریف درستی از آن در سطح آکادمیک است.

رضایی‌زاده تأکید کرد: اگر جامعه دانشگاهی ما برداشت درستی از طب ایرانی و مبانی و راهکارهای درمانی آن داشته باشد قطعا همکاری‌های لازم را برای نهادینه کردن و توسعه طب سنتی خواهند داشت.

وی خاطر نشان کرد: دانشکده طب سنتی خود را متعهد به رعایت منشور طب سنتی و منشور تعهد حرفه‌ای که از طرف دانشگاه به تمامی دانشکده‌ها ابلاغ شده است می‌داند، ضمن اینکه همه بخش‌های تشخیص و درمان آغشته و آکنده از توصیه‌های اخلاقی است.

captcha