کد خبر: 3261874
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۹
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دیدار معلمان با رهبر معظم انقلاب/ سخنرانی روحانی در افتتاحیه نمایشگاه کتاب

گروه سیاسی: دیدار معلمان با رهبر معظم انقلاب، سخنرانی روحانی در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی کتاب و اعلام زمان آغاز ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی هفته جاری به شرح ذیل است:

بیانیه جنبش عدم تهد در خصوص خلع سلاح هسته‌ای

رضا نجفی نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز جمعه در ادامه برگزاری نشست‌های کنفرانس بازنگری معاهده ان.پی.تی، به نمایندگی از سوی 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد در وین بیانیه این جنبش را خواند.
در این بیانیه، خلع سلاح هسته‌ای و نابودی کامل این سلاح ها اولویت نخست کشورهای غیرمتعهد بیان شده است.
همچنین تاکید بر خلع سلاح هسته‌ای به عنوان یکی از محورهای مهم معاهده اعلام و تاکید شده که این معاهده صرفا در مورد عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای نیست بلکه کشورهای هسته‌ای به طور قاطع متعهدند که در زمینه خلع سلاح و نابودی کامل این سلاح‌ها اقدام کنند.
کشورهای جنبش عدم تعهد همچنین در این بیانیه، نگرانی عمیق خود از دکترین‌های دفاعی کشورهای هسته ای و ناتو که بر منطق استفاده از سلاح‌های هسته‌ای استوار است را ابراز کردند.
در این بیانیه، جنبش عدم تعهد با توجه به عدم پیشرفت در اجرای تعهدات مربوط به خلع سلاح در کشورهای هسته‌ای، نگرانی عمیق خود را از تاخیر در نابودی این سلاح‌ها ابراز و اعلام کرده است که تمدید نامحدود معاهده به هیچ وجه به معنای نگهداری و حفظ این سلاح‌ها تا ابد نیست.

واکنش جان کری به مواضع رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات هسته‌ای

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه موضع‌گیری‌های رژیم صهیونیستی در قبال مذاکرات هسته‌ای با ایران را بیمارگونه و ناشی از اختلال روانی آن رژیم دانست و این واکنش‌ها را «هیستریک» خواند.
کری در مصاحبه با شبکه 10 رژیم صهیونیستی گفت: این توافق برای 10 یا 15 سال نخواهد بود بلکه توافق دایمی و ابدی است.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که بازرسان سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای به طور مرتب عملیات بازرسی را از تاسیسات هسته‌ای ایران انجام خواهند داد.

پیام سرلشکر فیروزآبادی به مذاکره کنندگان هسته‌ای

رییس ستاد کل نیروهای مسلح روز یکشنبه در پیامی به تیم مذاکره‌کننده هسته ای ایران از آنها خواست هنگام نگارش توافق جامع، نکاتی را مد نظر داشته باشند، و تاکید کرد، هیچ یک از اطراف توافق مجاز به ورود به قواعد و کارکردهای امنیت ملی ایران نیستند.
در پیام سرلشکر بسیجی سیدحسن فیروزآبادی به تیم مذاکره کننده هسته‌ای همچنین آمده است: تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت مبتنی بر تحریم کشور و گنجانیدن ایران در ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل بایستی به صورت شفاف و قاطع لغو و ابطال شود.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: هیچ یک از اطراف توافق مجاز به ورود به قواعد و کارکردهای امنیت ملی کشور همچون برنامه‌های دفاعی - اطلاعاتی - امنیتی، منطقه‌ای و سیاست‌های سایبری و سیاسی کشور تحت عناوینی همچون فعالیت‌های مجاز و مشابه آن نبوده و هیج مدل و الگویی را برای تبعیت و یا پیشنهاد نمی توانند ارائه و مطرح سازند.

تصویب 12 بند سیاست‌های کلی برنامه ششم در مجمع

در جلسه فوق العاده روز یکشنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه بررسی و تدوین سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران پیگیری و دوازده بند دیگر از این سیاست‌ها در بخش‌های آمایش سرزمین، مسکن، شهرسازی و مدیریت محلی، امور حمل ونقل و صنعت و معدن تصویب شد.

برگزاری آیین بزرگداشت مقام معلم با حضور رئیس جمهور

سی و یکمین آیین بزرگداشت مقام معلم صبح روز دوشنبه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
دکتر روحانی در این مراسم  با بیان این که از زمان اسلام تا قرن‌ها پس از آن کشورهای اسلامی مرکز علم و دانش بودند، اضافه کرد: بی منت علم را در طول قرن‌های متمادی به دنیا صادر کردیم، کتاب دادیم، دانشجو پذیرفتیم و استاد فرستادیم، به هیچ عنوان به فکر انحصار علم نبودیم.
روحانی افزود: غرب به دنبال انحصار علم است، ایراد غرب این است که به هر دانشی می‌رسد ابتدا به دنبال انحصار است، دانش را گروگان می‌گیرند برای سلطه علمی، اقتصادی و حتی بالاتر سلطه سیاسی اما اخلاق ما مسلمانان این گونه نبوده است و علم و دانش را بدون این که به اهرم فشار تبدیل کنیم در اختیار همه گذاشتیم.
رئیس جمهور با تاکید بر این که معلمان افتخار ما هستند و خواندن، نوشتن، فهم مسائل، راه تحقیق و درس اخلاق و دین را به ما آموختند، گفت: ما باید هر چیز در سر جای خود ببینیم، تعلیم و ترویج دین، بیان دین و ترویج اسلام بعهده همه معلمان در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها است، حوزه‌ها هم که جای خود دارد، رسالتشان فهم و تبیین بهتر دین است اما نمی‌شود به هر کسی گفت تو مجتهدی و اجتهاد کن، در آن صورت سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.
روحانی افزود: نمی توان به قوه قهریه نظام که دستبند و کلت دارد گفت تو هم اجتهاد کن، هر کس وظیفه خود را باید انجام دهد، تقویت نظام و اسلام به این است که هر کسی کار خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: یکی از جاهایی که توقع داریم و باید درخواست کنیم و وظیفه معلمان بدانیم موضوع پرورش اخلاق و تعلیم مسایل دینی است، لازم نیست در یک کلاس درس درباره خداشناسی وقت بگذاریم، همان معلم فیزیک، ریاضی، شیمی و سایر دروس با یک کلمه به جا می‌تواند اثر بیش از یک ساعت حرف زدن بگذارد.
رییس قوه مجریه با بیان این که هر کسی نفوذ بیشتر در دل جوان‌ها داشته باشد رسالت بیشتری هم دارد، تاکید کرد: باید نور ایمان در دل بچه های بنشانیم و باید فرزندان جامعه را عالم و متدین بار آوریم، اگر فرزندان‌مان، مولای ما علی ابن ابیطالب را بشناسند به طور طبیعی عاشق مولا می‌شوند و راه زندگی را از وی می‌آموزند.
روحانی ادامه داد: آن بزرگمردی که گفت «من علمنی حرفا فقط صیرنی عبدا» این همه به علم و دانش اهمیت داد.
وی در تجلیل از مقام علم و معلم، اظهار کرد: اگر اسلام چیزی جز یک معلم که پیامبر عظیم الشان بود و یک شاگرد که مولای ما امیرالمومنین(ع) بود نداشت برای عظمت اسلام کافی بود.
روحانی ادامه داد: اولین درس شهید مطهری گذشت بود، این را طلبه‌های حوزه بهتر درک می کنند، اگر در قم می‌ماند یک مرجع عالیقدر تقلید می شد اما شهید مطهری قم را رها کرد و به تهران آمد که این هجرت خود گذشت بود برای اینکه بسیاری از مقامات و جایگاه ظاهری را رها کرد، چون احساس می‌کرد حضورش در دانشگاه تهران و در میان دانشجویان ضرورت دارد و لازم است دین را آموزش دهد.
رییس جمهوری با بیان این که سخنرانی‌ها و حضور در کلاس‌های درسی شهید مطهری بسیار موثر بود، گفت: شهید مطهری هیچ گاه جلوی سؤال پرسیدن کسی را حتی اگر به تندی بود، نمی گرفت و با استدلال به آن سؤال پاسخ می داد.
رئیس جمهوری به نقش مدرسه، خانواده و رسانه در تربیت دانش‌آموزان اشاره کرد و ادامه داد: امروزه آموزش منحصر به مدرسه نیست و اگر گفته می‌شود برخی موارد را دانش آموز نباید یاد بگیرد، در کلاس‌های دیگری به دنبال یادگیری آن می‌رود و مثلا هنر را می آموزد.
روحانی اضافه کرد : جامعه هم خود یک کلاس عملی است، این که چگونه ارتباط برقرار کنیم، نقش راهبری را بازی می کند، همش به دنبال محدود کردن جوانان هستیم، البته محدودیت لازم است اما بالاتر از آن مصون کردن است و این هنر است.
روحانی آمار رشد 10 درصدی مدارس غیر دولتی را خوب دانست و عنوان کرد: این رقم باید افزایش یابد، ما می خواهیم در آموزش و پرورش با کمترین هزینه، نوجوانان و جوانان را عالم کنیم، چه حالتی بهتر از این که با خرید خدمت این کار انجام شود و شما هم نظارت داشته باشید.
رییس دولت یازدهم با تاکید بر این که دولت حق اعتراض را برای تمام اقشار و اصناف محفوظ می داند و به رسمیت می شناسد، تصریح کرد: برای اولین بار امسال کارگران در خیابان ها راهپیمایی کردند. با من مشورت کردند که گفتم بگذاریید بیایند، ما باید تحمل کنیم.
روحانی تاکید کرد: نسبت به معلمین هم حق اعتراض را به رسمیت می شناسیم. این ها بزرگان، اساتید و مورد احترام ما هستند و ما می دانیم مشکل دارند و آن ها هم می دانند که مشکل داریم.

مخالفت تلویحی شورای نگهبان با طرح استانی شدن انتخابات

نجات‌الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، روز دوشنبه و در نخستین نشست خبری سال جاری در پاسخ به سؤالی درخصوص استانی شدن انتخابات نیز گفت: مسئله استانی شدن انتخابات، طرحی است که در مجلس در حال طی مراحل قانونی است و هنوز برای این که شورای نگهبان به عنوان مصوبه درباره آن اظهارنظر کند مراحل خود را طی نکرده است، بنابراین شورا نظر رسمی نسبت به آن ندارد.
سخنگوی شورای نگهبان در عین حال گفت: این که در برخی از رسانه‌ها مطرح شد و برخی دست‌اندرکاران طرح اعلام کردند که نظر موافق شورا اخذ شده است، شورای نگهبان هنوز مجال تصمیم‌گیری درباره این طرح نداشته و بنابراین نمی‌تواند نظر رسمی درباره آن داشته باشد.
به گفته ابراهیمیان ، شاید نظر استمزاجی از برخی از اعضا گرفته شده است که آن نظر شورای نگهبان محسوب نمی‌شود و شورا را مقید به آن نمی کند اما سابقه این طرح به سال 86 برمی گردد که حدود 4 سال با عنوان مشاور در دست بررسی بود و به شورای نگهبان واصل شد و این شورا مخالفت خود را با استانی شدن انتخابات به نحوی که در آن طرح آمده بود، اعلام کرد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: عمده دلیل مخالفت شورا با آن طرح، مخالفت آن با اصولی از قانون اساسی بود که در اتکای به آرای عمومی تکیه داشت.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره استفاده از منابع غیر قانونی برای فعالیت‌های سیاسی گفت: آنچه در این خصوص مطرح شده طرح موضوعی از سوی یک متهم بوده و تا آنجایی که اطلاع دارم این پرونده تحت رسیدگی قضایی که منتهی به صدور رای شود، قرار نگرفته است .
وی تصریح کرد: هر وقت دلایل و مستندات قابل اتکایی مبنی بر اینکه کسی از منابع غیرقانونی برای فعالیت سیاسی استفاده کرده به دستمان برسد حتما ترتیب اثر می دهیم اما شورای نگهبان ابزاری برای تحقیق قضایی در اختیار ندارد.
ابراهیمیان اضافه کرد: شورای نگهبان در حد وظیفه نظارتی و امکانات خود اگر اطلاع کسب کند که کسی از منابع نامشروع برای فعالیت سیاسی و انتخاباتی استفاده کرده عکس العمل مناسب نشان می دهد.
وی با تاکید بر اینکه ادعاها باید از نظر قضایی مستند به دلایل محکمه پسند باشد، گفت: آیین دادرسی کیفری شیوه اعلام جرم از سوی مقامات را بیان کرده و اگر وزیری شاهد وقوع جرم است باید مستندات خود را به مقامات قضایی اعلام کند و این فرایند توسط هرکسی که مدعی تخلف است باید رعایت شود.

نظر عراقچی درباره لغو تحریم‌ها و اظهارنظر کری

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده ایران تاکید کرد که یکی از خواسته‌های اصلی مذاکره کننده « لغو فوری همه تحریم‌های مالی و اقتصادی » هنگام اجرایی شدن توافق است.
وی افزود: وقتی که نگارش توافق پایان یابد، روزی را برای اجرایی شدن آن تعیین می‌کنیم. آن روز حتما باید همه تحریم‌ها علیه ایران لغو شود. مذاکرات کنونی هم بر همین اساس در جریان است. توافقات کلی شده و در حال بحث بر سر جزییات و نگارش آن هستیم.
معاون حقوقی و بین المللی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره سخنان اخیر جان کری که گفته بود بازرسی از ایران ابدی خواهد بود، گفت: فکر نمی‌کنم چندان چیز عجیب و غریبی باشد. این یکی از اصول اولیه ان . پی. تی است. کشورهایی که به ان .پی. تی ملحق و بر اساس آن از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار می‌شوند، فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز خود را دنبال می‌کنند و در مقابل بازرسی‌های آژانس و اعتمادسازی به آژانس را می پذیرند.
وی تاکید کرد: اینکه نظارت‌هایی وجود داشته باشد که از صلح‌آمیز بودن برنامه‌ها اطمینان حاصل شود، یکی از اصول اولیه ان. پی. تی است. ما هم سال‌هاست که به ان. پی. تی پیوسته‌ایم و بر اساس آن، یک موافقتنامه پادمان میان ایران و آژانس امضا شده که دائمی است .پس بازرسی‌ها چیز عجیب و غریبی نیست.
عراقچی گفت: در مذاکرات نیز بحث نظارت‌ها یکی از بحث‌های جدی ماست. آنچه جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات به طرف مقابل عرضه می‌کند، اعتمادسازی است. ما هیچ امتیاز خاصی نمی دهیم و در مقابل، آنها غنی‌سازی، آب سنگین و ادامه برنامه‌های ما، همکاری ها و رفع تحریم‌ها را می پذیرند. ما در مقابل اعتمادسازی را قدری بیشتر می‌کنیم.

سخنرانی روحانی در آیین گشایش نمایشگاه بین‌المللی کتاب

دکتر روحانی روز سه شنبه در آیین گشایش بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب افزود: فضای نشر را باید فضایی امن و آزاد قرار دهیم و البته احترام به فرهنگ دینی، چارچوب امنیت و منافع ملی ، هویت اسلامی و ملی باید مورد توجه قرار گیرد .
وی تصریح کرد: نمی‌توان آن‌چنان درها را باز کرد تا هر خرافه‌ای به نام کتاب در اختیار دیگران قرار گیرد یا هر سخن افراطی به نام کتاب دینی یا کتاب انقلابی به نوجوانان و جوانان عرضه شود.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نمی‌توان آن چنان سختگیرانه و سوگرایانه عمل کرد که برای مولف و ناشر هر روز زحمت ورود در کوچه‌های پرپیچ و خم ایجاد شود.
روحانی یادآور شد: اگر ما می گوییم انس و افتخار ما با کتاب است ؛ هدایت ، فرهنگ ، ادب و شعر ما از کتاب است و بخش مهمی از دیپلماسی فرهنگی ما نیز از کتاب است، سخنی به گزافه نگفته‌ایم.

وی با بیان این که معجزه پیامبر(ص) و میراث امام مان کتاب است، اضافه کرد: اگر ما بگوییم افتخارات سرزمین و فرهنگ اسلام و ایران ما در شاهکاری چون شاهنامه و تحفه ای چون بوستان و گلستان و اثر معنوی چون مثنوی معنوی و یک اثر گرانبهایی چون دیوان حافظ جمع شده است واقعیتی است که ما با کتاب در دنیا حرف می‌زنیم و تمدن ما از طریق کتاب به جهانیان معرفی شده است.
رییس جمهوری با تاکید بر این که منطق ما کتاب است، اظهار کرد: زبان گویای اسلام ما هم کتاب است و نه شمشیر. با کتاب، قرآن، آیات و کلمات پیامبر عظیم الشان اسلام ، صحابه بزرگوار و امامان ما واقعیت اسلام برای جهانیان تبیین شده است.
رئیس جمهوری افزود: در زمینه نرم افزاری باید کار را سهل و سهل تر کنیم تا فضای ما فضای امن و آزادی باشد. اصول برای نشر هم باید شفاف، روشن و کوتاه باشد. اگر بنا شد نظارت‌ها سلیقه‌ای شود، آن وقت چنان می‌شود که چاپ اول مجاز، چاپ دوم ممنوع و چاپ سوم مستحب خواهد شد؛ چون سلیقه‌ای است.
روحانی تصریح کرد: خدا نکند روزی این گونه موضوعات جناحی شود و منافع شخص ، گروه و جمع مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان این که کتاب باید برای بیان واقعیت‌ها باشد، گفت: کتاب برای بیان تاریخ گذشته و رفع نیازمندی‌های امروز است. برای مهارت‌آموزی و رسیدن به قله‌های دانش است و برای آن است که جامعه بتواند با بهترین ابزار علمی ، مشکلات جامعه را به راحت‌ترین شکل حل کند.
رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این که باید ابتدا معتقد به کتاب بود و برای کتاب ارزش قایل شد، اظهار کرد: کتاب باید وارد زندگی ما شود. تا صدا و سیما، روزنامه‌ها و سایت‌ها به همان اندازه‌ای که برای ورزش، ورزشکار و فلان حزب و جناح ارزش قایل می‌شود، تبلیغ می‌کند و از او قهرمان می سازد برای دوستی با کتاب ارزش قایل نشود مشکلات ما در زمینه نشر و کتاب حل نشده است.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به بحران منطقه هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه امروز منطقه ما با کشتار، ترور، انفجار و نابودی آثار تمدنی مواجه شده است.
رییس جمهور تاکید کرد: دنیا به معضل منطقه ما لبخند نزند، فلان کشور اروپایی یا آمریکایی به این که سلاح بیشتری می‌فروشد افتخار نکند، منطقه را ناامن می‌کنند، کشورها را به ناروا از هم هراسان و زمینه را برای بازار سلاح فراهم می کنند و افتخار می‌کنند که میلیاردها دلار یا یورو سلاح فروخته‌اند.
روحانی تصریح کرد: نکند بعضی‌ها از ناامنی منطقه خوشحالند! این چنین می‌خواهید صنعت را رونق دهید؟ اشتغال در کشورهای غربی درست می کنید، اشتغال فلان کارگر در کارخانه اسلحه‌سازی با کشتار مردم بغداد، دمشق و صنعا؟ مردم باید کشته شوند، آثار تمدنی ویران شوند، به ظاهر ائتلاف علیه تروریزم هم تشکیل شود؛ اما واقعیت چیست؟
رئیس شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: چرا از بمباران مردم بی‌گناه حمایت می‌کنید؟ چرا با زبان و عمل از اختلاف بین مذاهب حمایت می‌کنید؟ ما شیعه و سنی، ترک، بلوچ، ترکمن و فارس قرن ها در کنار هم زندگی کرده‌ایم، نه جنگی بوده است و نه اختلافی. چرا اختلاف درست کرده‌اید و چرا کشتار به پا می‌کنید؟

برگزاری نشست خبری سخنگوی دولت

نشست خبری محمد باقر نوبخت روز سه شنبه برگزار شد.
سخنگوی دولت در این نشست با چندین سؤال درباره پول‌های کثیف و عذرخواهی وزیر کشور از مجلس و انداختن توپ پول‌های کثیف به زمین رسانه‌ها مواجه شد.
وی در این باره گفت: چند مورد سئوال نیز درباره پول‌های کثیف مطرح شد. توضیحات دکتر رحمانی فضلی از این جهت قابل تامل است. هشداری داده شد. به نظر شما در کشوری که در کنار جریان رسمی مبادلات و واردات، مبالغ قابل توجهی واردات قاچاق صورت می گیرد و این پولش به داخل می آید، چه باید کرد؟ از نظر وزیر کشور، این نقطه قابل تامل است و هشدار از سوی ایشان قابل تقدیر است. اما اینکه تأثیرش در انتخابات یا موقع خاصی بوده، شاید نظرشان این نبود که توضیحات کافی داده شد و من از رسانه‌ها که تلاش می‌کنند مسایل روشن شود، سپاسگزارم. دولت نیز همواره از رسانه‌ها قدردان است و به احترام شما بنده هر هفته در برابر شما پاسخ می‌دهم.
در این نشست، سئوالی در خصوص ناامید شدن دانشمندان هسته‌ای از توافق لوزان مطرح شد. نوبخت در این باره توضیح داد: این که فعالیت‌های هسته‌ای محدود شود، چنین نیست. قرار نیست ما فعالیت‌ها را تعطیل کنیم. نطنز فعال خواهد بود. اراک با ساز و کارهایی که گفته شد، فعال خواهد بود و تحقیق و توسعه با بیش از 1000 سانتریفیوژ در فردو فعال خواهد بود. دانشمندان هسته‌ای ما فرصت برای افتخار‌آفرینی آینده را خواهند داشت.
نوبخت باز هم درباره سخنان رئیس جمهور توضیح داد. سخنانی که دکتر روحانی در جمع فرماندهان ناجا گفته بود. او گفت: این که مطرح شد آقای رئیس جمهور در جمع فرماندهان ناجا گفت آنها مجری قانون هستند نه اسلام، این توضیح به اندازه کافی گویاست. قانون ما ملهم از اسلام است. اسلام نیز تفاسیر مختلفی دارد از داعش که خود را اسلام ناب می‌داند تا ما که می‌گوییم زیر نظر مراجع مختلف تقلید، اسلام را به اجرا در می‌آوریم.
سخنگوی دولت توضیح داد: آنچه از اسلام صحبت می‌کنیم اسلامی است که در چهارچوب قانون اساسی مورد تأیید بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و مردم نیز آن را تایید کرده‌اند. این اسلامی است که ما انتظار داریم پلیس اجرا کند. پس از پلیس انتظار داشته باشیم چه چیزی را رعایت کند؟ این قانون را رعایت کند یا خودش بگوید اسلام را می‌خواهم با شکلی که خودم تفسیر و برداشت می‌کنم اجرا کنم؟ ما از پلیس تشکر داریم که فعالیت خود را در چهارچوب قانون تنظیم می‌کند. بیان رئیس جمهور شفاف بود. ایشان نگفت قانون ما خلاف اسلام است و پلیس این قانون را اجرا کند! چنین چیزی نبود. این نکته حساسی است.
نوبخت درباره سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در قبال فاجعه یمن نیز توضیح داد و گفت: درباره یمن، ظلم تاریخی در برابر دیدگاه جهانیان انجام می‌شود و مردم بی دفاع در حال قتل عام هستند. موضع صریح ما نسبت به این رخداد غم‌انگیز با صراحت و به دفعات از سوی ریاست جمهور بیان شد، این هم که در عرف دیپلماتیک کسی یا مقامی عوض می‌شود، پیام تبریکی می‌فرستند، این عرف است. اگر کسی که در موضع مخالف شما نیز هست، اگر اتفاقی بیفتد، معمولا پیام تبریک یا تسلیت داده می‌شود، این عرف است. ولی مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره یمن به دفعات بیان شده، آقای دکتر ظریف نیز طرحی را در این باره تهیه و بیان کرده‌اند. ایشان به تک تک کشورها سفر کردند و در مذاکرات همتایانشان در پاکستان، مواضع درست پاکستانی‌ها، ناشی از این دیپلماسی فعال بود. قطعا اینطور نیست که ما مشکلات را به گردن دوستان بیندازیم که مواضع ما درست نبوده. مواضع ما منطقی است و ادامه خواهد یافت.

28 آذر، آغاز ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس

ستاد انتخابات وزارت کشور روز چهارشنبه در دومین اطلاعیه‌ خود ۲۸ آذرماه را زمان آغاز ثبت نام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که یک هفته به طول خواهد انجامید.

دیدار جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز چهارشنبه در دیدار وزیر و مسئولان آموزش و پرورش و جمع زیادی از معلمان سراسر کشور ضمن تبیین جایگاه بی بدیل آموزش و پرورش و همچنین نقش بسیار مهم و تأثیرگذار معلم در تربیت نسلی با ایمان، دانا، روشن بین، دارای اعتماد به نفس، پرنشاط و امیدوار، تحقق چنین اهداف والایی را در گرو اجرای منسجم و کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دانستند و تأکید کردند: مسئولان دولت بویژه مسئولان اقتصادی باید نسبت به آموزش و پرورش و مسائل معیشتی معلمان نگاه ویژه و فراتر از دستگاههای دیگر داشته باشند و بدانند هرگونه هزینه در این مجموعه، سرمایه گذاری برای آینده و ایجاد ارزش افزوده است.
حضرت آیت الله خامنه ای محقق شدن رسالت واقعی معلمان را نیازمند الزاماتی دانستند و گفتند: یکی از این الزامات توجه به مسئله معیشت معلمان است. مسئولان دولتی بویژه مسئولان اقتصادی باید با وجود محدودیت ها، نگاه ویژه ای به آموزش و پرورش و معلمان داشته باشند و آن را در مسائل اولویت دار خود قرار دهند.
ایشان با تأکید بر اینکه اگر درخصوص مسئله معیشت معلمان غفلت شود، دشمن سوءاستفاده خواهد کرد، افزودند: البته معلمان انسان‌های مؤمن، نجیب و هوشیاری هستند و متوجه توطئه های دشمنان و افراد کینه‌توز نسبت به نظام اسلامی هستند که می خواهند به بهانه معیشت معلمان شعارهای فتنه‌گرانه و خطی و سیاسی مطرح و برای نظام دردسر درست کنند.
رهبر انقلاب اسلامی بخش دوم سخنان خود را به موضوع نحوه برخوردهای اخیر مقامات رسمی امریکا با ملت ایران، همزمان با مذاکرات هسته‌ای، اختصاص دادند و نکات مهمی را بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای ابتدا به یک واقعیت انکارناپذیر اشاره کردند و گفتند: در طول 35 سال گذشته، دشمنان نظام اسلامی با وجود رجز خوانی های فراوان، اما همواره متوجه عظمت و هیبت ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی بودند.
ایشان تأکید کردند: این هیبت و عظمت، متوهمانه نیست بلکه واقعی است زیرا کشور بزرگ ایران با جمعیتی بیش از هفتاد میلیون، دارای سابقه فرهنگی و تاریخی اصیل و عمیق و شجاعت و عزم مثال زدنی است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به تهدید نظامی دو مقام رسمی آمریکا در روزهای اخیر و همزمان با مذاکرات هسته ای، افزودند: مذاکره در زیر شبح تهدید معنایی ندارد و ملت ایران مذاکره زیر سایه تهدید را بر نمی تابد.
ایشان با اشاره مجدد به اظهارات مقامات رسمی آمریکا در روزهای اخیر که گفته بودند اگر چنین شرایطی پیش آید ما حمله نظامی می کنیم، خطاب به دولتمردان آمریکایی گفتند: اولاً غلط می کنید. ثانیاً همانطور که در زمان رئیس جمهور قبلی آمریکا هم گفتم، دوران بزن و در رو تمام شده است و ملت ایران کسی را که بخواهد به او تعرض کند، رها نخواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی بار دیگر با تأکید بر اینکه همه مسئولان بویژه مذاکره کنندگان باید به این موضوع توجه داشته باشند، افزودند: مذاکره کنندگان هسته‌ای همواره باید خطوط قرمز و اساسی مد نظرشان باشد و انشاءالله از این خطوط عبور نخواهند کرد.
ایشان افزودند: آمریکایی‌ها نیازشان به مذاکره اگر بیشتر از ما نباشد، کمتر نیست. ما تمایل داریم که مذاکرات به سرانجام برسد و تحریم‌ها برداشته شوند اما این بدان معنا نیست که اگر تحریم‌ها برداشته نشوند، ما نمی‌توانیم کشور را اداره کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اکنون برای همه در داخل ثابت شده است که اینگونه نیست که حل مشکلات اقتصادی کشور وابسته به رفع تحریم‌ها باشد بلکه مشکلات اقتصادی باید با تدبیر و اراده و توانایی‌های خودمان حل شوند، چه تحریم‌ها باشند و چه نباشند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خطاب به تیم مذاکره کننده افزودند: به مذاکره با رعایت خطوط اصلی ادامه دهید و اگر در این چارچوب به توافق هم رسیدید اشکالی ندارد اما به هیچ وجه زیر بار تحمیل، زور، تحقیر و تهدید نروید.
ایشان با تأکید بر اینکه امروز دولت امریکا، بی آبروترین دولت در جهان است، یک دلیل آن را حمایت صریح امریکا از جنایات دولت آل سعود در یمن دانستند و گفتند: دولت آل سعود بدون هیچ توجیهی و تنها با این بهانه که چرا مردم یمن فلان شخص را برای ریاست قبول ندارد، سرگرم کشتار مردم بیگناه و زنان و کودکان در یمن هستند و امریکایی‌ها نیز از این جنایت عظیم پشتیبانی می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امریکا در میان ملت‌های منطقه هیچ آبرویی ندارد، خاطرنشان کردند: امریکایی‌ها بدون آنکه خجالت بکشند، از کشتار مردم یمن حمایت می‌کنند اما ایران را که به دنبال کمک دارویی و مواد غذایی به مردم یمن است، متهم به دخالت در این کشور و ارسال سلاح می‌کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: ملت مبارز و انقلابی یمن نیازی به سلاح ندارد زیرا همه مراکز نظامی و پادگان‌ها را در اختیار دارد، آنها به دلیل محاصره دارویی و غذایی و انرژی که شما ایجاد کردید نیازمند کمک‌های انسانی هستند ولی شما حتی اجازه ورود هلال احمر را نیز نمی‌دهید.

سید احمد خاتمی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی - سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
همچنین علی اصغر فانی، وزیر آموزش  پرورش و حجت‌الاسلام معزی، نماینده ولی فقیه در سازمان هلال احمر، سخنرانان پیش از خطبه‌ها خواهند بود.

captcha