حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد رجاییباغسیایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تأیید لایحه خروج از رکود از جانب شورای نگهبان اظهار کرد: در مورد لایحه خروج از رکود باید گفت که این لایحه مسائلی را در نظر گرفته بود تا مشکلات بخش تولید برطرف شده و در نهایت زمینه برای خروج از رکود تسهیل شود.
اعتماد به گفته دولت در زمینه خروج از رکود
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اکنون اقتصاد ایران از رکود خارج شده است یا نه؟ اظهار کرد: دولت اعلام میکند از رکود خارج شدهایم و بنده هم در این زمینه راستیآزمایی انجام ندادهام و به گفته دولت اعتماد میکنم ولی اگر گفته میشود از رکود خارج شدهایم احتمالا براین اساس که رشد اقتصادی مدتها منفی بوده و اکنون مثبت شده است چنین سخنانی بیان میشود.
وی ادامه داد: اما اگر به یاد داشته باشید همان زمان هم که در اقتصاد کشور دارای رشد اقتصادی مثبت بودیم باز اعلام میکردیم دارای رکود تورمی هستیم؛ بنابراین باید بررسی کنیم که چه تعریفی از رکود و چه تعریفی از خروج از رکود داریم.
نقاط ضعف قوت لایحه خروج از رکود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: اگر خروج از رکود را به معنای مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی در نظر بگیریم طبیعتا این سخن صحیح است که ما از رکود اقتصادی خارج شدهایم اما اگر خروج از رکود را به معنای رونق اقتصادی تعریف کنیم طبیعتا هنوز با آن وضعیت فاصله داریم.
حجتالاسلام رجایی در پاسخ به این پرسش که چه نقاط قوت و ضعفی برای لایحه خروج از رکود قائل هستید؟ عنوان کرد: این لایحه در بسیاری از موارد تدابیری پیشنهاد کرده بود که گرفتن مجوزها ساده شود، تسهیلات بانکی و سرمایه در گردش به شیوه راحتتری در اختیار واحدهای تولیدی قرار بگیرد، و در مواردی بین بدهکاریهای دولت و طلبکاریهای دولت به مجموعه واحدهای تولیدی مبادله صورت گیرد.
نماینده گناباد در خانه ملت در پایان گفت: در این لایحه مجموعهای از راهکارها پیشنهاد شده بود تا بتواند به رونق تولید کمک کند اما در مورد نقاط ضعف این لایحه باید گفت که بنا نبود این لایحه نقاط ضعفی داشته باشد اما بنده با تسعیر ارز که در این لایحه پیشنهاد شده بود موافق نبودم.