کد خبر: 1433570
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۹
نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

توجه به اقتصاد مقاومتی لازمه خروج از رکود است/ نظام بانکی اصلاح شود

گروه اقتصاد: حجت‌الاسلام موسوی لارگانی، توجه به اقتصاد مقاومتی را لازمه خروج از رکود دانست و اظهار کرد: مشکلات نظام بانکی می‌تواند مانعی برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد؛ بنابراین لازم است دولت هرچه‌ سریعتر لایحه اصلاح نظام بانکی را به مجلس ارسال کند.

حجت‌‌الاسلام والمسلمین سیدناصر موسوی‌لارگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ‌ به پرسشی درباره مهم‌ترین لوازم خروج از رکود اقتصادی اظهار کرد: برای خروج از رکود، مهم‌ترین فاکتورها توجه به تولید و صنعت است اما متأسفانه تولیدات کشور ما همواره در حال کاهش بوده است. مقام معظم رهبری، طی سال‌های اخیر بر حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی تأکید بسیاری داشته‌اند اما سیاست‌های نادرست برخی از مسئولین باعث شده است تا تولید ما به جای رونق، کاهش پیدا کند.
نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: قطعا رونق تولید، رکود را از بین‌ می‌برد؛ چون وقتی تولیدکننده، افزایش تولید داشته باشد، فروش بیشتری داشته و می‌تواند بدهی خود به بانک را پرداخت کند، همچنین می‌تواند با بانک، مراودات مالی داشته باشد. اگر تولید ملی افزایش پیدا کند، باعث ایجاد اشتغال می‌شود و با ایجاد اشتغال بسیاری از مشکلات جامعه حل شده و قدرت خرید مردم افزایش پیدا می‌کند.
وی افزود: همه این موارد باعث می‌شود رکود از بین برود اما اگر ما بخواهیم روی کاغذ، یک استراتژی را معرفی کنیم که ما باید چنین کاری را انجام داده یا ندهیم اما در عمل کاری نکنیم، مشکلات اقتصادی پابرجا باقی می‌ماند و باز بنده معتقدم با نوشتن آئین‌نامه، اساس‌نامه و دستور قطعا کاری انجام نمی‌شود. شاید در سال‌های گذشته همایش‌های زیادی را برای مثلا حمایت از تولید یا مسائل دیگر برگزار کردیم اما این همایش‌ها خروجی‌ای نداشته است؛ چون آن همت والایی که ما باید برای حل این مشکل می‌داشتیم، متاسفانه وجود نداشته است و الان هم برای خروج از رکود باید چنین همتی را داشته باشیم که عملا مشکلاتی  که بر سر راه صنعتگران، سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان ما وجود دارد را بر داریم.
موسوی‌لارگانی در پاسخ به این پرسش که در بسته اقتصادی دولت اشاره‌ای به ظرفیت‌های اقتصاد اسلامی برای خروج از رکود نشده است، آیا این امر یکی از نواقص این بسته محسوب نمی‌شود؟ اظهار کرد: قطعا نمی‌توانیم با وضعیتی که الان مثلا در نظام بانکی خود داریم از رکود خارج شویم. متأسفانه مشکلات بسیاری نظام بانکی ما را فراگرفته و بانک‌ها سود بسیار بالایی را هم برای سپرده‌ها پرداخت می‌کنند که همین باعث شده است تا بسیاری از کارهای تولیدی، متوقف شده و افراد پولشان را بدون اینکه اضطرابی داشته باشند در بانک گذاشته و سر ماه پول زیادی دریافت می‌کنند و از طرف دیگر با سود کلان، وام‌ها را به تولیدکنندگان می‌دهند که بعضا برخی از این تولیدکنندگان همه سرمایه‌شان و نه وامی که گرفته‌اند را باید بگذارند و بروند و این می‌تواند مانعی برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد..
نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: همه این مشکلاتی که برای تولید به بارآمده است به خاطر سود زیادی است که وام‌های بانکی دارند؛ درحالیکه در کشورهای دیگر این میزان سود بسیار پائین است و به نظرم اگر  قرار است از رکود خارج شویم لازم است دولت هرچه‌سریعتر لایحه اصلاح نظام بانکی را به مجلس ارسال کند و مجلس بدون فوت وقت آن را تصویب کند.
وی در پایان تأکید کرد: نکته دیگری که مقام معظم رهبری در یکی دو سال اخیر، بسیار بر روی آن تأکید داشته‌اند، بحث اقتصاد مقاومتی است. بنده معتقدم ما نباید در این باره شعار دهیم؛ بلکه لازم است به صورت عملی وارد مباحث اقتصاد مقاومتی شویم و یکی از لوازم و راهکارهای خروج از رکود، همین مبحث اقتصاد مقاومتی است که می‌تواند واقعا مشکلات کشور را حل کند و ما امیدواریم با توجه به منویات مقام معظم رهبری و تأکیدات ایشان، دولت برنامه‌ریزی کند تا مشکلاتی که سرراه اقتصاد کشور وجود دارد، برداشته شود.

مطالب مرتبط
captcha