به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته، 19 اردیبهشتماه در مراسم نخستین مجمع عمومی اتحادیه تشکلهای قرآنی استان تهران که با حضور لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی و مدیران مؤسسات و فعالان قرآنی در سالن مؤسسه دارالتحفیظ برگزار شد، گفت: خدمتگزاری برای قرآن و جامعه قرآنی از توفیقات معاونت قرآن و عترت محسوب میشود.
وی با اشاره به نارضایتی از فعالیتهای قرآنی در کشور، بیان کرد: فعالیتهای قرآنی در کشور ما راضیکننده نیست و باید در ارزیابی اینکه آیا مشکل تنها اعتبارات، نهادهای دولتی و روشهای بهکارگیری است، مطالعات علمی صورت گیرد و در سنجش و استنباط علمی قرآن، به فرهنگ قرآن دست یابیم که متأسفانه فعالیتهای قرآنی ما منجر به فرهنگ قرآنی نشده است.
حشمتی با اشاره به بهکارگیری روشهای نادرست در فعالیتهای قرآنی، اظهار کرد: در حوزه قرآن تنها فعالیت بهعنوان وظیفه انجام میشود که این نارضایتی بهدنبال دارد.
وی ادامه داد: معاونت قرآن و عترت در سال 93، با بدهکاری دست و پنجه نرم کرد و در پایان اسفندماه، اعتبارات اسفند به دستمان رسید که با برنامهریزی تقسیم اعتبارات در حال انجام است.
جذب علما و دانشمندان بهسمت قرآن
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مباحث قرآنی را باید با برنامهریزی ارتقا داد، بیان کرد: هدف ما نباید تنها جذب کمسوادان و بیسوادان بهسمت قرآن باید بلکه باید با اتخاذ برنامه و روشهای نوین سعی در جذب علما و دانشمندان به سمت قرآن کریم داشته باشیم که در این ارتباط برای انتقال مضامین زمان خوبی انتخاب نشد.
هزینه 100 میلیونی در امر اجرایی
حشمتی در ادامه گفت: در معاونت قرآن و عترت، در حوزه اجرایی 100 میلیون تومان هزینه جهت برگزاری نمایشگاه قرآن، کلاسهای آموزشی، برگزاری آزمون و .... در نظر گرفته شده است که امیدواریم با برنامهریزی نتیجه مناسبی داشته باشیم.
حمایت از مؤسسات به سازمان تبلیغات واگذار شد
وی اظهار کرد: ما خوشحالیم که مسئولان، وزارت ارشاد را از حمایت مؤسسات معاف کردند بنابراین ما میتوانیم توان خود را بر روی سایر حوزهها بگذاریم و به برنامههای جدیدی فکر کنیم.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد با بیان اینکه اگر ما مسئول حمایت مؤسسات بودیم برنامههای مختلفی را اجرایی میکردیم، گفت: اکنون که این مسئولیت از دوش ما برداشته شده است، حاضر هستیم برای ارتقای فعالیت مؤسسات راهکارهایی را ارائه دهیم.
حشمتی در ادامه افزود: توانمندسازی مؤسسات، آموزش مدیران و کارکنان از فعالیتهای بسیار خوبی است که باید در سال 94 پیگیری شود و در دستور کار است که فعالیتهای مجازی را در حوزه قرآن پیش ببریم و از اعتبارات تخصیص داده شده بتوانیم کارآمدتر بهرهمند شویم.
وی بیان کرد: ما در سال جاری برنامه قابل توجهی در معاونت قرآن و عترت ارشاد نداشتهایم که بتوانیم از آن دفاع کنیم بر همین اساس احساس شرمندگی میکنیم، البته مطالعاتی در حوزههای مختلف قرآنی انجام دادهایم و مشکلات این حوزهها را دستهبندی کردهایم که امیدواریم با برنامهریزی بتوانیم خدمتی به قرآن کرده باشیم.
تأسیس صندوق حمایت از فعالان قرآنی
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بیمه فعالان قرآنی اظهار کرد: بیمه فعالان قرآنی به معاونت قرآن و عترت سپرده شده است که ما پیگیری میکنیم و امیدواریم در سال 94، صندوق حمایت از فعالان قرآنی تأسیس شود و از فعالان قرآنی حمایت صورت گیرد.