کد خبر: 3281239
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
با تجلیل از برگزیدگان؛

سومین جشنواره «سیما و هویت شهری مشکات» به کار خود پایان داد

گروه جامعه: مراسم اختتامیه سومین جشنواره آموزشی ترویجی «مشکات» در محور «سیما و هویت شهری» با تجلیل از برگزیدگان در ایوان شمس به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محور سیما و هویت شهری (نوسازی بافت فرسوده) سومین جشنواره مشکات با مشارکت معاونت شهرسازی و معماری، سازمان نوسازی و سازمان زیباسازی شهرداری تهران در بین شهروندان تهرانی با برگزاری مراسم اختتامیه در محل معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به کار خود پایان داد.

 «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» احترام به شهروندان است

در این مراسم ابوالفضل رفیع، مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران گفت: جشنواره مشکات جشنواره آموزشی و تدریجی است در واقع با اهداف یک جریان فرهنگی برای حضور بیشتر شهروندان در اداره شهر و بهره‌مندی از ایده‌ها و نظرات شهروندان برگزار می‌شود.

وی عنوان کرد: در دنیای امروز شهروندان در شهر زندگی می‌کنند و ایران یکی از شهری‌ترین کشور‌های دنیا است. بیش از ۸۵ درصد مردم کشور در شهر‌ها و کلانشهر‌ها زندگی می‌کنند و سبک زندگی روستا‌ها نیز سبک شهری است، به این معنی که از تمام امکانات شهری برخوردار هستند.

مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران تصریح کرد: موضوع شهر نشینی علاوه براینکه رفاه و آسایش ایجاد کرده، در کنار آن نگرانی‌های جدی هم ایجاد کرده که این معضلات موجود در کلانشهر‌ها و تهران زندگی را برای شهروندان مشکل کرده است.

رفیع آلودگی هوا را یکی از معضلات کلان شهر‌ها عنوان کرد وگفت: امروزه آلودگی هوا بیمارهای بسیاری را ایجاد کرده و معضل ترافیک برای مردم مشکل ساز شده است.

وی خاطر نشان کرد: برخی دیگر از مشکلات شهروندی به سیما، هویت و مبلمان شهری برمی گردد. البته وضعیت تهران در این زمینه طی سال های اخیر پیشرفت‌های نیز داشته است.

مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران با اشاره به اقدام جدید سازمان زیباسازی شهر تهران و اجرای طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر»، افزود: یکی از رویداد‌های جدید فرهنگی شهرداری تهران اجرای طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» است که در آن بیلبوردهایی که می‌توانند درآمد زا باشند به آثار هنری اختصاص یافته است. از این رو می توان گفت نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر احترام به شهروندان است.

وی این موضوع را که شهروندان روز خود را با سیمای بصری زیبای شهر آغاز کنند، حق مردم دانست و با اشاره به طرح‌های جدیدی که در شهر تهران به بهره برداری رسیده است؛ عنوان کرد: شهرداری تهران در امر زیبا سازی شهر طرح‌های قابل تقدیری داشته است از جمله پل طبیعت که از بهترین بناهای دنیا معرفی شده است.

رفیع تصریح کرد: در هر حوزه‌ای که ورود پیدا کنیم مدیریت شهری تلاش کرده تا شهروندان از زندگی درشهر لذت ببرند و البته این از وظایف آنان است که به بهترین شکل ممکن شهر را اداره کنند. ولی تجربه نشان می‌دهد شهر در صورتی بهتر اداره می‌شود که شهروندان مشارکت داشته باشند و سعی کنند باحضورشان به زندگی بهتر در شهر کمک کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر این ۱۲میلیون نفری که روزانه در تهران حضور دارند به امور شهر بی‌تفاوت باشند به طور قطع ما وضعیتی نا‌بسامان خواهیم داشت.

مدیرکل آموزش‌‌های شهروندی شهرداری تهران افزود: یکی از اهداف جشنواره مشکات این است که شهروندان حضور فعال و پویایی در شهر داشته باشند.

رفیع با اشاره به اینکه رویکرد مدیریت شهری در تهران محله محوری است، خاطرنشان کرد: وقتی رویکرد محله‌ای در شهر وارد باشد یعنی اینکه شهروندان علاقه‌مند به امور شهر باشند به بهبود شرایط شهری کمک کنند.

وی عنوان کرد: از ۷۰۰ هزار اثری که به دست ما رسید ۴۰۰ هزار اثر داستان کوتاه بود که نکات بسیار دقیق و جالبی داشت و ما را بر این داشت که هر سال جشنواره را توسعه دهیم تا بتوانیم که مشارکت بیشتری داشته باشیم و به طور قطع این بهترین راه برای مدیریت شهری است.

جشنواره مشکات عزم و نهضت فکری را در پایتخت رقم زد

در ادامه این مراسم عباداله فتح اللهی مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران نیز ضمن قدردانی از معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای برگزاری جشنواره مشکات اظهارداشت: شهروندان با شرکت در جشنواره مشکات در محور سیما و هویت شهری، روحیه مشارکت جویانه و حس مسئولیت و مالکیت معنوی شهر را به منصه ظهور رساندند.

وی با اشاره به دیدگاه های موجود نسبت به مقوله شهر گفت: شهر نیز به عنوان یک موجود زنده مانند مجموعه ای انسانی فرهنگی در قالب کالبد فیزیکی، ویژگی هایی را نیز در دوران حیات خود داراست.

فتح اللهی با تاکید بر اهمیت نوسازی در کلانشهرها و شهرها، اظهار داشت: رویکرد ما در این حوزه این است که نوسازی و بهسازی محله ها را بر اساس نیازها و علایق و خواسته های شهروندان صورت گیرد تا شهر برای ساکنان آن محیطی آرامش بخش و با نشاط فراهم کند.

وی با بیان اینکه در نوسازی شهر باید به فرهنگ و تفکر گذشتگان احترام بگذاریم، گفت: بنیان های تاریخی شهر، خاطرات جمعی مشترک شهروندان به عنوان تندیس معنوی و هویتی شهر در کنار خواسته های کنونی و پیش بینی نیازهای نسل آینده باید در نوسازی و بهسازی کلانشهرها مورد توجه قرار گیرد.

پایتخت را بر مبنای آرمان‌های فکری و هویتی شهروندان نوسازی می‌کنیم

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با تاکید بر لزوم هنر گذشته نگری، حال اندیشی و آینده نگری در ساخت و نوسازی شهر اذعان داشت: در تمدن سازی شهرها معیارهایی چون هویت دینی، تاریخی و قومی باید لحاظ شود زیرا در نوسازی هر شهر با توجه به بعد انسانی و تاریخ گذشته و حال و آینده، معماری شهر در شان انسان های کمال جو بنا می شود.

وی برگزاری جشنواره مشکات را در راستای همگن و همراه شدن فضای کالبدی با مسائل معنوی، فکری و روحی روانی پایتخت عنوان کرد و گفت: جشنواره مشکات عزم و نهضت فکری را در پایتخت رقم زد تا شهروندان ایده‌ها  و تفکرات خود را در خصوص محله‌ای که در آن زندگی می‌کنند به سمع و نظر مدیران شهری برسانند.

فتح اللهی با بیان اینکه نوسازی پایتخت بدون مشارکت فعالانه و پویای شهروندان ممکن نیست، تصریح کرد: بناداریم نوسازی شهر تهران را مبتنی بر ایده و تفکر و نیازهای شهروندان محلات تنظیم کنیم تا آرمان‌های فکری و هویتی در جسم و جان شهر متبلور شود.

در پایان این مراسم از برگزیدگان محور «سیما و هویت شهری» سومین جشنواره مشکات با اهدای لوح تندیس و هدایای ویژه تجلیل به عمل آمد.

captcha