به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، سیامک سلیمانی، معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استاندار چهارمحال و بختیاری روز 20 اردیبهشتماه در آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی فرهنگی، دانشجویی «حیات مطهر» که بههمت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: آثار شهید مطهری قبل و بعد از انقلاب همواره راهکار و راهنمای مردم بوده است.
وی با بیان اینکه اساس، زیربنا و محور انقلاب ایران دینگرایی است، این مهم را علت تأثیرگذاری این انقلاب در دنیا دانست و با تأکید بر لزوم حفظ و حراست از انقلاب، تصریح کرد: لازمه حفظ انقلاب نهادینه کردن اندیشههای بزرگانی چون شهید مطهری است.
سلیمانی تأکید کرد: رویکرد ما باید بهگونهای باشد تا در مراکز علمی از اندیشههای اندیشمندان اسلامی بهویژه این شهید استفاده و در افکار نهادینه شود.
وی مطهری را پایهگذار نهضت نوین بازشناسی اسلام نوین دانست و گفت: در طول تاریخ انسانهای مستبد همیشه با عقل و اندیشه مبارزه کردهاند و در برههای از زمان نیز استکبار احساس کرد با اندیشههای مطهری که یاری دهنده انقلاب بود نمیتواند ادامه دهد.
معاون استاندار با بیان اینکه حتی در شاهنامه فردوسی و در داستان ضحاک نیز به این مهم اشاره شده است، افزود: در داستان ضحاک، دومار برشانه این پادشاه ستمگر از مغز جوانان تغذیه میشدند که مفهوم آن از بین بردن اندیشههای نوین توسط ستمکاران است.
سلیمانی شهید مطهری، این اسلامشناس بزرگ و متفکر بزرگ را در تمام حوزهها سرآمد و الگو دانست و گفت: اندیشههای شهید مطهری در نبردهای عقیدتی با استکبار جهانی کمک بزرگی به انقلاب کردند.
وی برگزاری چنین جشنوارههایی را گامی در راستای بازشناسی انقلاب و دین عنوان و تصریح کرد: باید با برگزاری چنین جشنوارههایی به اندیشهها بها داد؛ چراکه اندیشهها برای همیشه در تارک تاریخ میدرخشد و ماندگار هستند و نیازهای اندیشمندان و متفکران را برآورده میکنند و همواره تازگی دارد.
همچنین، در ادامه این مراسم، وحید خلیلی، رئیس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری نیز طی سخنانی ضمن ارج نهادن به مقام شامخ معلم، گفت: هدف از برگزاری این جشنواره شناخت زوایای مختلف شخصیتی این استاد مطهری و آشنایی نسل جوان و فرهیخته دانشگاهی با این دانشمند شهید است.
شخصیت شهید مطهری از زوایای مختلف قابل نگرش و عبرتآموزی است
وی به تشریح ابعاد مختلف شخصیت استاد مطهری پرداخت و تصریح کرد: شناخت شخصیت این استاد بزرگوار از زوایای مختلف قابل نگرش و عبرتآموزی است.
خلیلی جامعیت علمی و عملگرا بودن و داشتن روحیه علمی و زمانشناسی شهید مطهری را قابل توجه و تأمل دانست و اظهار کرد: متأسفانه تاکنون نگاه دردشناسانه و درمانگرایانه آثار استاد مطهری یا نادیده گرفته شده یا کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی همچنین، به بخشی از وظایف و فعالیتهای جهاددانشگاهی اشاره کرد و افزود: جهاددانشگاهی یک نهاد فرهنگی، آموزشی و پژوهشی است که شناسنامه و ریشه فرهنگی دارد.
رئیس جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری ضمن ارائه گزارشی از عملکرد جهاد دانشگاهی در گذشته و اهداف و برنامههای این نهاد در آینده اظهار کرد: اگرچه این نهاد در زمینههای پژوهشی و آموزشی خدمات زیادی انجام داده است اما حرکت کلی جهاد با حفظ هویت فرهنگی بوده و خواهد بود.
خلیلی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جهاددانشگاهی مولود مبارک انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: این بیانات نمایانگر این نکته است که این نهاد انقلابی نهالی است که در زمین فرهنگ انقلاب اسلامی کاشته شده است بنابراین تمام محصولات پژوهشی و خدمات آموزشی آن رنگ و بوی جهادی دارند.
وی افزود: در جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری ضمن فعال کردن حوزه آموزشی و تقبل مأموریت های جدید پژوهشی، حوزه فرهنگی را نیز با قدرت و جدیت بیشتر نسبت به گذشته به جلو خواهیم برد.
خلیلی با ارائه گزارشی از عملکرد جهاد دانشگاهی استان و اقدامات آموزشی و پژوهشی انجام شده، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا در زمینههای پزشکی و سلامت، کشاورزی، IT(فنآوری اطلاعات) و سلولهای خورشیدی فعالیتهایی را آغاز کنیم تا گامی موثر در پیشبرد اهداف توسعه استان و کشور برداریم.
وی همچنین، استقبال شرکتکنندگان در این جشنواره را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: نخستین جشنواره دانشجویی حیات مطهر که مورد استقبال مطلوب مخاطبان طرح قرار گرفت و با حضور بیش از 500 نفر از جامعه دانشگاهی، دانشجویی و جامعه فرهنگی برگزار شد، فرصت مغتنمی برای آشنایی دوباره و بازمعرفی اندیشههای استاد مطهری بود.
امیدواریم جهاد دانشگاهی چهارمحال دبیر دائمی این جشنواره باشد
وی همچنین، تلاش مستمر معاون فرهنگی دانشگاه شهرکرد در برگزاری مطلوب این جشنواره را قابل تقدیر دانست و اظهار کرد: امیدواریم جهاد دانشگاهی این استان دبیر دائمی این جشنواره در سالهای آینده باشد.
رئیس جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری در پایان از تلاش و زحمات رؤسای دانشگاههای استان، معاونت فرهنگی دانشگاه شهرکرد و جامعه فرهنگیان به خاطر حضور جدی در برگزاری هرچه پرشور تر این جشنواره تشکر و قدردانی کرد.
براساس این گزارش، اسامی نفرات برتر این جشنواره به شرح ذیل است:
احمدرضا بسیج از چهارمحال و بختیاری رتبه اول در بازنویسی آثار استاد شهید مطهری(ره).
زهره بابا احمدی میلانی از تهران نفردوم در بخش مقاله نویسی (در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری).
جعفر کریمی از تهران نفر سوم بخش مقاله نویسی (در مقطعکارشناسی ارشد و دکتری).
صائب محمدزاده کومله از قشم نفر چهارم بخش مقاله نویسی (در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری).
فاطمه کریمی از یزد رتبه دوم در مقاله نویسی(مقطع کارشناسی).
هادی اردشیری از مرکز آموزش عالی شهید رجایی فرخ شهر رتبه سوم در مقاله نویس(مقطع کارشناسی).
زهره ابراهیمی شیخ شبانی از دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد رتبه دوم (تهیه آثار علمی و پژوهشی دانشجویی).
زینب اسدی از پردیس شهید باهنر شهرکرد رتبه سوم (تهیه آثار علمی و پژوهشی دانشجویی).