کد خبر: 3290838
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
مؤذنی:

تاریخ شفاهی حلقه مفقوده ایثار و شهادت است/ مسائل ایثارگران دستخوش مسائل سیاسی نشود

گروه جهاد و حماسه: معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید عنوان کرد: تاریخ شفاهی نباید در حوزه سیاسی وارد شود و ایثارگران برای عده‌ای سکوی پرتاب شوند و مسائل ایثارگران دستخوش مسائل سیاسی شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست تخصصی تاریخ شفاهی ایثار و شهادت با همت بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مؤذنی، معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید، محبوب شهبازی، مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید، کیانوش کیانی، مشاور ارشد اداره کل اسناد بنیاد شهید، علیرضا کمری، مسئول واحد پژوهش مرکز مطالعات تحقیقات ادبیات پایداری و غلامرضا عزیزی، رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد کتابخانه ملی در بیست‌وهشتمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مؤذنی با اشاره به حلقه‌های مفقودی که در بین نسل‌های ایثارگران وجود دارد گفت: در فضای کنونی جامعه یکی از حلقه‌های مفقودی که در بین نسل اول و دوم ایثارگران وجود دارد تاریخ شفاهی ایثارگران است که باید به شیوه‌ها و روش‌های نو ارائه شود.
وی ادامه داد: شیوه‌هایی که امام(ره) در مدیریت انقلابی مبتنی بر روش‌های تاریخ شفاهی بود را از 15 خرداد 1342، شروع کرد و با همین روش و حرکت انقلاب در سال 1357 به پیروزی رسید و یکی از حرکت‌های بسیار اثربخشی بود که در تاریخ ماندگار شد.
معاون فرهنگی بنیاد شهید اظهار کرد: یکی از برنامه‌هایی که در بنیاد شهید و امور ایثارگران وجود دارد ترویج فرهنگ شهید و شهادت است که در این راستا با حدود 17 هزار نفر از والدین شاهد و ایثارگر مصاحبه و گفت‌و‌گو شد و تمام خاطرات آنها ثبت و ضبط شده و این یک ضرورت است.
وی یادآور شد: امروز در جامعه اسلامی باید یک اقدام تعجیلی و یک نهضت به معنی واقعی صورت گیرد. چون کسانی که دوران دفاع مقدس را درک کرد‌ه‌اند یکی پس از دیگری از دنیا می‌روند و خاطرات رزمندگان در درون سینه‌های آنان باقی می‌ماند.

تعجیل نکنیم، ضرر کرده‌ایم
حجت‌الاسلام‌ مؤذنی افزود: با توجه به اینکه آمار بسیار بالایی از جانبازان و ایثارگران در کشور وجود دارند، اگر در این حرکت تعجیلی صورت نگیرد ضرر کرده‌ایم و نسل سوم و چهارم، اگر آشنا با فرهنگ دفاع مقدس و شهید و شهادت نباشد متضرر می‌شویم.
معاون فرهنگی بنیاد شهید تأکید کرد: ترویج فرهنگ شهید و شهادت وظیفه یک نهاد نیست و وظیفه ملی است و همان طور که در دفاع مقدس همه حرکت کردند باید برای ترویج این حرکت هم همه باید بسیج شوند.
مؤذنی با اشاره به تهاجم فرهنگی گفت: شهید و شهادت یک مقوله امنیتی است و اگر نظام می‌خواهد در تهاجم فرهنگی ایستادگی کند باید در مجاهد‌پروری در جامعه فعالیت کند. مجاهدپروری صورت نمی‌گیرد مگر اینکه خاطرات و زندگی شهدا و ایثارگران را به تصویر بکشیم تا نسل‌های آینده بدانند چه کسانی این انقلاب و نظام را نگه‌ داشتند.
در پایان معاون فرهنگی بنیاد شهید یادآور شد: تاریخ شفاهی نباید در حوزه سیاسی وارد شود و ایثارگران برای عده‌ای سکوی پرتاب شوند و مسائل ایثارگران دستخوش مسائل سیاسی شود و معتقدم بازگویی خاطرات را به دور از مسائل سیاسی برای نسل سوم و چهارم بیان کنیم.

captcha