به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست برنامههای پیشنهادی دستگاههای شرکتکننده در بخش دانشگاهی بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم امروز، 23 اردیبهشتماه با حضور مسئولان نهادهای مختلف در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست شیریان، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها به بیان برنامههای پیشنهادی نهاد پرداخت و گفت: چند بخش را مد نظر داریم؛ یکی از آنها ارائه محصولات نهاد است. بخش معرفی طرحها، توزیع محصولات و ... را خواهیم داشت. سالهای گذشته بخش توزیع پوستر مقام معظم رهبری را داشتیم که حدود 20 تا 30 هزار عدد توزیع شد. مسابقات متعدد با محوریت صحیفه سجادیه، نهجالبلاغه و ... را خواهیم داشت و بحثهای مشاوره دینی، خانوادگی و احکام که مخاطب خوبی دارد.
وی افزود: حدود 15 سایت فعال داریم. ویژهبرنامهای داریم که 100 تا 200 دانشجوی خارجی ساکن ایران را برای شرکت در نشستهای تخصصی به نمایشگاه میآوریم. امسال نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها برنامه ویژه ما است. بحث توزیع محصولات که آورده مخاطب را دارد خواهیم داشت. همچنین میتوانیم در نمایشگاه از دانشجویان برای دیدار با مقام معظم رهبری ثبت نام کنیم.
کیهانی مهر، نماینده دانشگاه آزاد اظهار کرد: یکی از مشکلات ما این است که فقط تهران را در نظر میگیریم. اگر بتوانیم مخاطبانمان را گستردهتر کنیم و شهرهای دیگر را هم مشارکت بدهیم بسیار خوب است. اگر همین کارهایی که انجام میدهیم را بتوانیم خوب انجام دهیم بسیار مناسب است. باید همان یک روش را جلو برویم و خیلی درگیر آزمون و خطا نشویم.
وی افزود: هر سال فراخوانی را به همه واحدهایمان ارسال میکنیم که نشریات قرآنیشان را برایمان ارسال کنند. خوب است محصولاتی مانند نماهنگ و تیزر روی لوحهای فشرده بین دانشجویان پخش شود. تلویزیونی قرار داده شود و فعالیتهای نهادها روی آن نمایش داده شود. نمایش فیلم و تئاتر را بگذاریم و بعد و قبل از آن تیزر خودمان را پخش کنیم.
کیهانیمهر عنوان کرد: سال گذشته سودوکوی قرآنی داشتیم که در قالب مسابقه برگزار کردیم و استقبال خوبی هم از آن شد. هر سال با دانشکده فنی و حرفهای، پیام نور، فرهنگیان و ... برای بخش هنری صحبتهای داریم. تمام دستاوردهای که به نمایشگاه میآوریم خلق شده و تولیدی هستند. مقالات، نشریات و نرمافزارهای منتخبان را میآوریم.
وی گفت: اکثر داوران ما داوران حوزه هنری هستند و سطح داورانمان بسیار خوب است. کار خاص و ویژهای که برای نمایشگاه امسال در نظر داریم این است که کرسیهای آزاد اندیشی را در نمایشگاه برگزار کنیم.
تقوایی، رئیس اداره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان در ادامه به بیان برنامههای دانشگاه فرهنگیان پرداخت و اظهار کرد: پیشنهاد سه غرفه 60 متری را کردهایم. یکی از آنها غرفه آموزشی، پژوهشی و ستادی است که شامل مقالات پژوهشی، پایاننامهها، تألیفات، نرمافزارهای قرآنی، کارگاههای آموزشی و مشاوره قرآنی میشود.
وی افزود: غرفه دوم، غرفه هنری است که در آن تابلوهای هنری ارائه میشود؛ کارهای تذهیب، چرم و فلز و ... و با استفاده از اساتید بنام کارگاههای هنری را برگزار میکنیم. غرفه فروش محصولات، غرفه دیگری است که در نظر داریم در آن کارهای دستی که توسط دانشجویان انجام میشود را عرضه کنیم. کار ویژهای که برای نمایشگاه امسال داریم معرفی دانشجویان برتر و نخبههای قرآنی است. ما در کل کشور 64 پردیس در کل کشور داریم و در زمینه فعالیتهای قرآنی کارهای شاخصی داشتهایم.
رئیس اداره قرآن و عترت دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه در نظر داریم اساتیدی که شناخته نشدهاند معرفی و تقدیر شوند، عنوان کرد: معرفی و تقدیر از اساتید، معرفی فعالیتهای قرآنی دانشگاهها، رونمایی از آثار فاخر قرآنی، مسابقات مختلف قرآنی، اهدای بسته فرهنگی، تبلیغات و چاپ پوستر و پیشبینی نشست با موضوع حیات طیبه و سبک زندگی اسلامی برنامههای دیگری هستند که در نظر گرفته شدهاند.
وی با اشاره به راهکاری برای جذب مخاطبان عنوان کرد: قبلاً نشستی داشتیم و برای اینکه قشر دانشجو را به آن بحث وارد کنیم با گروههای معارف خود صحبت کردیم و 5 نمره از درس را برای حضور در نشست تعیین کردند. اگر فضای بیشتری در اختیار ما قرار گیرد غرفه سبک زندگی اسلامی را نیز خواهیم داشت.
در ادامه زهرا نقیزاده، معاون فعالیتهای قرآنی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور اظهار کرد: حذف نشستها بار علمی نمایشگاه را پایین میآورد. هر دستگاهی یک تا سه نشست داشته باشد و کسی که دعوت میشود شخص شناخته شدهای باشد و مخاطبان خاص خود را داشته باشد. تعداد نشستها را محدود کنیم اما کیفیت آنها بالا برود.
بنا بر این گزارش، قاضی، نماینده وزارت علوم صحبتهای خود را با جملهای از حضرت علی(ع) مبنی بر اینکه خوشبینی موجب آرامش روح و روان است، آغاز کرد و گفت: چیزهایی را بهعنوان برنامه اولیه در نظر گرفتهایم که البته قابل ارتقاست. اینکه در مورد سبک زندگی و آموزش آن کار کنیم. در مورد نشستها نیز، نشستهای تخصصی با موضوع آزاداندیشی از منظر قرآن را برگزار کنیم. معرفی برنامههای حوزه وزارت علوم برنامه دیگر است. همچنین فضایی را در نظر داریم که هر کسی بتواند ایده قرآنی خود را مطرح کند. در اختتامیه به 10 ایده برتر جایزه میدهیم.
وی افزود: پیشنهاد دیگرمان این است که هدایای خاص برای افراد خاص داشته باشیم. معرفی آخرین محصولات حوزه قرآن و عترت برنامه دیگری است که مد نظر داریم. نشست معاونان فرهنگی و مدیران گروههای معارف را خواهیم داشت و یک نشست هم برای کارشناسان خواهیم داشت. نمایش آثار برگزیده را خواهیم داشت. در نظر داریم یکسری شبکههای اجتماعی قرآن و معارفی تشکیل دهیم و همچنین میخواهیم ایستگاه بلوتوث داشته باشیم. مطابق سال گذشته پایاننامههای قرآنی را از دانشگاهها جمعآوری میکنیم و در آنجا نمایش میدهیم.
اسماعیلی، نماینده جهاد دانشگاهی نیز اظهار کرد: در سال گذشته اولین جشنواره آثار میان رشتهای قرآنی را داشتیم که با محوریت کتب، مقالات و پایاننامهها بود. بنا داریم امسال این برنامه را ادامه دهیم. بحث بعدی ما طرح دانشجو معلم قرآنی است که پایلوت آن در نمایشگاه انجام میشود. در نظر داریم از نخبگان بهعنوان سفیران این طرح استفاده شود.
حمایت از پایاننامههای قرآنی
وی افزود: از حدود 20 تا 30 پایاننامه حمایت خواهد شد. بحث مرکز رشد قرآنی را داریم که کارهای اجرایی آن در نمایشگاه انجام خواهد شد.
نقی زاده در رابطه با مرکز رشد قرآنی گفت: مرکز رشد قرآنی جهت کمک به مراکز نوپا فعالیت خواهد کرد. مراکزی که تازه راهاندازی شدهاند و بودجه و اعتبار لازم برای ادامه فعالیت خود را ندارند. مرکز رشد در ابتدای راه بهعنوان یک مرکز حامی برای این مراکز نوپا بهعنوان مثال 10 مرکز، جا و مکان و نیروی انسانی تدارک میبیند و این مراکز پس از اینکه تقویت شدند و امکان استقلال پیدا کردند بهصورت مستقل فعالیت خود را ادامه میدهند.